IDF valt militaire doelwitten van Hamas aan als reactie op brandstichtingen

Een brand op een veld in Nahal Oz veroorzaakt door brandballonnen die door Palestijnse terroristen naar Israël worden gevlogen, vlakbij de grens met de Gazastrook. (Moshe Shai/Flash90)

Bewoners van de westelijke Negev werden donderdagavond vier keer verstoord door sirenes. Volgens de IDF werden de sirenes geactiveerd door “geen-raket”-vuur vanuit de Gazastrook.

De nachtelijke incidenten kwamen na zware IDF-aanvallen op Hamas-raketlanceerplaatsen en andere militaire infrastructuur. Tijdens de aanvallen gebruikte de IDF haar protocol voor vroegtijdige waarschuwing. Er waren geen directe meldingen van slachtoffers van de aanvallen, die te horen waren vanuit Gaza-stad.

Bewakingscamerabeelden verkregen door The Associated Press toonden wat leek op zwaar mitrailleurvuur ​​in de lucht vanuit Gaza, een mogelijke poging van Palestijnse militanten om vliegtuigen neer te schieten. Andere beelden toonden projectielen die vanuit Gaza werden afgevuurd, maar het was onduidelijk wat voor soort of waar ze landden.

Uit angst voor een nieuwe escalatie zijn enkele leden van het Egyptische inlichtingenapparaat die zich in Gaza bevonden, vertrokken.

Eerder op donderdag hield de stafchef van de IDF, luitenant-generaal Aviv Kochavi, een situatiebeoordeling waarin hij instructies gaf aan het leger om het alarmniveau te verhogen en zich voor te bereiden op verschillende scenario’s, waaronder een mogelijke hervatting van de vijandelijkheden.

De IDF heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: “We zullen doorgaan met het vernietigen van de capaciteiten en de militaire infrastructuur van de terroristische organisatie Hamas, die verantwoordelijk is voor wat er in Gaza gebeurt.”

Dit alles vond plaats nadat terroristen in Gaza een derde dag hadden doorgebracht met het testen van de wankele wapenstilstand die werd bereikt na Operatie Guardian of the Walls door met explosieven beladen ballonnen over de grens te sturen.

Als gevolg van deze provocatie werden vijf branden gemeld in het gebied. Ze werden snel onder controle gebracht door de Israëlische brandweer en reddingsdienst met de hulp van functionarissen van de Israëlische strijdkrachten en rangers van het Joods Nationaal Fonds.

Op woensdag vertelde een hoge veiligheidsfunctionaris aan  Israel Hayom  dat Israël Hamas via de Egyptische makelaars heeft gewaarschuwd dat als het ballonterrorisme voortduurt, Israël “niet in staat zou zijn om verder te gaan in de besprekingen over het staakt-het-vuren en zal nog krachtiger reageren.”

De bron zei verder: “De dingen zullen niet hetzelfde blijven.” Hamas heeft ook een bericht naar Israël gestuurd, volgens de Libanese media die woensdag werden gemeld, en waarschuwde dat het zou doorgaan met provocaties tenzij Israël verschillende beperkingen versoepelt en meer buitenlandse financiering in hun schatkist laat komen (donaties van Qatar).

Bronnen:

 • naar een artikelIDF attacks Hamas military targets in response to balloon arson” van 18 juni 2021 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “IDF valt militaire doelwitten van Hamas aan als reactie op brandstichtingen

 1. De nieuwe politiek……..”One for all, All for one”.

  Eén regel voor een ballon of raket.
  Eén regel voor Tel Aviv of Gaza grens.
  Eén regel voor verbrande aarde……door balonnen of raketten.

  Ze zijn gewaarschuwd. Nu zien of ze het begrepen hebben.

  *Demonstranten in EU & US…….haal de plakaten & megaphones maar weer uit de kast.

  *Journalisten in EU & US………haal de MO experten & zure gezichten maar weer voor de buis.

  *Politici in UN, EU & US…………haal de mantra’s & resolutie’s maar weer tevoorschijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.