Complete afgang voor Joe Biden in Genève; Poetin gaat met de prijzen lopen

Na hun ontmoeting in Geneve afgelopen woensdag hielden beide presidenten niet geheel onverwacht geen gezamenlijke persconferentie omdat het Biden-kamp dacht dat hun man niet in staat zou zijn geweest om met Poetin te concurreren. De optiek zou er anders slecht hebben uitgezien.

Het zal achteraf een grote diplomatieke fout blijken te zijn van de Verenigde Staten om Poetin als eerste zijn persconferentie te laten houden waarmee hij Biden in het defensief plaatste. De Poetin-conferentie duurde 55 minuten. Bidens 24.

Iin minder dan een uur beantwoordde Poetin meer vragen dan Biden en Harris samen in zes maanden deden, waardoor de indruk ontstond dat hij meer ontvankelijk was voor de pers dan de twee Amerikaanse topfunctionarissen.

VS-Rusland: 0-1

Vladimir Poetin hield een lange persconferentie in Genève en beantwoordde vragen van veel van de wereldmedia. Toen hem werd gevraagd naar de sfeer van zijn ontmoeting met Biden, zei hij dat hij helemaal geen druk voelde.

Toen de reporters Rusland vervolgens een spiegel wilden voor houden, draaide Poetin de spiegel vakkundig om recht in het politieke gezicht van Amerika.

In antwoord op de vraag van een Amerikaanse verslaggever over politieke gevangenen in Rusland, verwijzend naar Navalny, vergeleek Poetin de recente staat van dienst van de VS omtrent de mensenrechten.

Daarmee verwees Poetin naar de ca. 400 Amerikaanse politieke gevangenen die werden vastgehouden in [Guantanamo Bay] wat hij beschreef als strafrechtelijk vervolgd in eenzame opsluiting door een Amerikaanse regering die hen “binnenlandse terroristen” noemt.

De bijeenkomst samenvattend: Amerika kreeg niets terug van Poetin voor de Russische cyberaanvallen, niets voor Biden die de sancties op de Russische pijpleiding naar Europa opheft die de economie van Poetin decennialang stimuleren en zijn macht en invloed in Europa vergroten.

Door de pijpleiding van Poetin goed te keuren, gaf Biden Poetin biljoenen euro’s en betaalde hij Europa tegelijkertijd miljarden dollars om hen te beschermen tegen Rusland.

Poetin sprak ook over Ashli ​​Babbitt, een ongewapende vrouw die op 6 januari niemand bedreigde, maar werd doodgeschoten door een Amerikaanse functionaris die niet is genoemd of gearresteerd. Hij sprak ook tegen de BLM-rellen als in strijd met de Amerikaanse wet maar mochten dan wel Amerikaanse steden in brand steken en plunderen.

Welkom bij de logica van Biden, die niet eens de terugkeer van gevangengenomen Amerikanen in Russische gevangenissen van Poetin kon terug krijgen.

Kortom: het werd een complete afgang van Joe Biden in Genève en een glunderende Poetin op zijn terugweg naar Moskou.

Biden boos op CNN

De persbijeenkomst van Biden was vervolgens reactief en verliep niet zonder incidenten. Zo snauwde Biden een journaliste af van CNN, een Amerikaanse satellietzender die de Democratische Partij van Biden erg genegen is, omdat zij hem vroeg: “Waarom bent u er zo zeker van dat (Poetin) zijn gedrag zal veranderen, meneer de president?

Een duidelijk geïrriteerde Biden keerde op zijn stappen terug en snauwde haar toe “What the Hell?“:

Ik ben er niet zeker van dat ik zijn gedrag ga veranderen. Wel verdomme? Wat doe je de hele tijd?

Biden liep terug naar de verslaggever en stak vermanend een vinger omhoog en zei:

Wanneer heb ik gezegd dat ik zelfverzekerd was? Ik zei… laten we het duidelijk maken… Ik zei: ‘Wat hun gedrag zal veranderen, is als de rest van de wereld op hen reageert en het hun positie in de wereld vermindert’. Ik heb nergens vertrouwen in. Ik constateer slechts een feit.

De verslaggever herhaalde haar vraag aan de hand van specifieke voorbeelden van hoe Poetins “gedrag in het verleden niet is veranderd” en beweerde dat de Russische leider op een persconferentie na de vergadering had ontkend dat hem iets verweten kon worden.

Collins vroeg Biden: “Hoe heeft dat een constructieve bijeenkomst gevormd?

Biden nam geen blad voor de mond en zei: “Als je dat niet begrijpt, zit je in de verkeerde zaken.”

Wat later verontschuldigde Biden zich bij de journaliste voor zijn weinig diplomatieke uithaal.

Bronnen:

 • naar een artikelBiden apologizes for snapping at reporter” en een artikel van Barry Shaw “Poetin at Bidens lunch in Genève” van 17 juni 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Complete afgang voor Joe Biden in Genève; Poetin gaat met de prijzen lopen

 1. Ondanks alle lovende kritieken in onze media over ‘de geslaagde top, de goede verstandhouding etc.etc.etc.etc…… kan je hier niet anders dan tenen krommend naar kijken.

  De man komt amper uit z’n woorden, reageert als een cruiseliner die moet draaien, verstilt & verkilt voor lopende camera bij de meest normale vragen etc.etc.etc.

  Dat Amerikaanse burgers/kiezers zichzelf en ons dit hebben aangedaan is pathetisch.

  Dat Amerikaanse/Westerse media dit spektakel nog positief durven te benoemen is armzalig.

  Je zou als toeschouwer bijna medelijden met deze man krijgen, maar het medelijden is uiteindelijk aan ons die met de gevolgen en besluitvorming van deze kluns zullen moeten leven.

  En dit is nog maar wat we te zien krijgen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.