Texas wordt de eerste Amerikaanse staat die IHRA-definitie van antisemitisme aanneemt

Texas is de eerste Amerikaanse staat die de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance heeft aangenomen als onderdeel van een nieuwe adviescommissie. Nog 49 staten te gaan …

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, ondertekende woensdag wetgeving tot oprichting van de Texas Holocaust, Genocide, and Antisemitism Advisory Commission, die antisemitische activiteiten in Texas zal volgen en zal deelnemen aan educatieve programma’s om les te geven over de Holocaust en andere genociden.

Zij zal de IHRA-definitie gebruiken als leidraad voor het herkennen en bestrijden van antisemitisme.

Abbott zei in een verklaring:

Antisemitisme hoort niet thuis in Texas en we hebben de plicht om het te bestrijden wanneer en hoe het zich ook voordoet. Daarom ben ik er trots op om House Bill 3257 in de wet te ondertekenen, die de Texas Holocaust, Genocide, and Antisemitism Advisory Committee zal creëren en onze inspanningen zal versterken om antisemitisme in de Lone Star State uit te roeien.

Joel Schwitzer, directeur van de Dallas-afdeling van het American Jewish Committee, zei:

Het gebruik van de IHRA-werkdefinitie van antisemitisme als leidraad voor een tweejaarlijkse studie onder staatsmandaat zal ervoor zorgen dat Texas een leider blijft in de strijd tegen antisemitisme. Gezien de sterke toename van antisemitisme in heel Amerika, zijn we verheugd dat deze wetgeving overweldigend tweeledige steun heeft gekregen.

De verhuizing werd ook toegejuicht door de Conferentie van voorzitters van grote Amerikaanse joodse organisaties. Conferentievoorzitter Dianne Lob, CEO William Daroff en vicevoorzitter Malcolm Hoenlein, verklaarden:

Texas, wiens Senaat en Huis van Afgevaardigden de wetgeving goedkeurden met bijna unanieme tweeledige steun (geen wetgevers stemden tegen de wetsvoorstellen), is een voorbeeld voor de rest van het land door zich aan te sluiten bij de groeiende wereldwijde coalitie van landen, grote steden en instellingen die hebben zich achter dit belangrijke instrument geschaard bij het aanpakken van de urgente dreiging van antisemitisme. Het is essentieel om antisemitisme te definiëren om het met succes te bestrijden. We danken gouverneur Abbott en de wetgevende macht van Texas voor hun leiderschap en kijken ernaar uit om de wijdverbreide acceptatie van de IHRA-definitie over de hele wereld te zien voortduren.

Een passage uit de IHRA definitie:

Bronnen:

  • naar een artikelTexas Becomes First US State to Adopt Leading Definition of Antisemitism” van 16 juni 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelGovernor Abbott Signs HB 3257 Into Law, Creating The Texas Holocaust, Genocide, And Antisemitism Advisory Commission” van 16 juni 2021 op de site van The Office of the Texas Governor | Greg Abbott

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.