Maak kennis met Gilat Bennett, de vrouw van de nieuwe premier van Israël

Ze groeide seculier op, maar trouwde op 22-jarige leeftijd met de observante Naftali Bennett. Ze is een rechtse ideoloog, maar botste met Sarah Netanyahu. Alles wat je moet weten over Gilat Bennett, de vrouw van de nieuwe premier.

De vrouw van de zittende premier Naftali Bennett, Gilat, werd in 1977 in Jeruzalem geboren in een seculier gezin en groeide op in Kfar Uriya. Ze ging naar de Hebreeuwse Universiteit Secondary School (Leyada) voor de middelbare school.

Ze diende in de IDF als een educatieve onderofficier op de Paratroopers Memorial Site en studeerde later de Franse keuken. Ze is momenteel een banketbakker, een gids en een opvoeder op het gebied van ouderschap.

Gilat groeide op in Moshav Kfar Uriya, in de buurt van Beit Shemesh. Haar ouders en familie zijn seculier. Ze woonde Leyada bij en diende in de Parachutistenbrigade als een educatieve onderofficier.

Daar ontmoette ze als 20-jarige Naftali Bennett, toen een student aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en een reserveofficier in de Maglan-commando-eenheid, toen ze hem uitnodigde om de soldaten een lezing te geven.

Gilat, 22, en Naftali, 27, trouwden een jaar later. “Ik was de enige van mijn vrienden die op 22-jarige leeftijd getrouwd was”, zei Gilat. “Maar Naftali was observant, dus er was geen keus.” Het echtpaar woonde aanvankelijk in Jeruzalem en verhuisde daarna naar een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever.

Ze wonen momenteel in Ra’anana en hebben vier kinderen: Yoni, David, Avigail en Michal:

Gilat studeerde culinaire kunsten aan het French Culinary Institute in New York en werd banketbakker. Ze voltooide haar studie in de jaren dat Naftali werkte bij Cyota, een high-tech start-up. Ze studeerde ook ouderbegeleiding aan het Adler Instituut en werkt tegenwoordig voornamelijk in deze hoedanigheid. Bennett was zelf een ouder die vaak professionele begeleiding zocht en haar kennis wilde doorgeven aan anderen, vertelde ze de Nrg nieuwssite.

Gilat Bennett staat, samen met haar man, bekend als een rechtse ideoloog. Bij een aantal gelegenheden uitte ze opmerkingen tegen voormalig premier Benjamin Netanyahu. In 2019 schreef ze dat Netanyahu corrupt was en beschuldigde ze hem ervan niet in staat te zijn Hamas in de Gazastrook aan te pakken. Ze bekritiseerde hem ook hard tijdens de pandemie van het coronavirus en zei dat hij de natie naar een ‘economische Holocaust’ leidde.

Sara Netanyahu zou volgens rapporten naar informatie hebben gezocht om Gilat te belasteren. Er verschenen een aantal nieuwsberichten waarin Gilat Bennett ‘onfatsoenlijk’ gekleed was, topjes met spaghettibandjes en nauwsluitende broeken droeg, hoewel ze in 2016 had verklaard observant te zijn.

Bovendien verspreidde het kabinet van de premier onder Netanyahu het gerucht dat Bennett als banketbakker had gewerkt in een restaurant dat niet-koosjer eten serveerde.

Gilat Bennett kreeg het ook aan de stok met advocaat en huidig leider van de Religieuze Zionistische partij, parlementslid Itamar Ben-Gvir. Ben-Gvir daagde Bennett voor de rechtbank en eiste een schadevergoeding van NIS 250.000 voor smaad nadat ze op Facebook had geschreven dat het gedrag van zijn volgelingen “crimineel en walgelijk” was. Ze beslechten hun geschil buiten de rechtbank.

Gilat is onverschillig gebleven voor al deze schermutselingen. “Dit is politiek en er is niets aan te doen“, zei ze. Ze heeft geen connectie met de nieuw benoemde minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked, die volgens wederzijdse vrienden wordt beschouwd als Naftali’s ‘werkvriend’.

Bronnen:

  • naar een artikelMeet Gilat Bennett, the wife of Israel’s new prime minister” van 15 juni 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Maak kennis met Gilat Bennett, de vrouw van de nieuwe premier van Israël

  1. Het is begrijpelijk dat ze liever in haar huis in Raanana wil blijven.

    Zij begrijpt ook dat hun uitstapje naar de officiele residentie in Jeruzalem maar van korte duur zal zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.