EU-parlementsleden dringen er bij VN op aan om UNRWA te onderzoeken wegens haatonderwijs

Een partijoverschrijdende groep leden van het Europees Parlement heeft maandag een brief gestuurd naar de secretaris-generaal van de VN en de voorzitter van de Europese Commissie.

Daarin eisten zij een onderzoek naar de VN-organisatie voor Hulpverlening en Werken (UNRWA) naar aanleiding van de onthullingen van antisemitisme en het aanzetten tot geweld in zijn onderwijsmateriaal.

De 26 Europarlementariërs, die alle grote partijen in het Europees Parlement vertegenwoordigen hebben, op initiatief van EP-lid David Lega (EVP, Zweden) en EP-lid Miriam Lexmann (EVP, Slowakije), hun grote zorgen geuit over de soorten lesmaterialen die UNRWA gebruikt.

In de brief werd verontrusting geuit over …

UNRWA’s voortdurende gebruik van haatdragend schoolmateriaal dat geweld aanmoedigt, vrede verwerpt en zowel Israël als het Joodse volk demoniseert. We betreuren ten zeerste het gebrek aan toezicht, transparantie en verantwoordelijkheid van het agentschap met betrekking tot de herhaalde onthullingen van het onderwijzen van haat. en het aanzetten tot Palestijnse kinderen onder de hoede van UNRWA.

Cruciaal is dat de brief het gebruik van EU-belastinggeld veroordeelt om haatonderwijs en antisemitische provocatie te financieren, wat volgens de auteurs een “ernstig misbruik in strijd met onze waarden” was.

Ze voegden eraan toe dat de onthullingen bijzonder “verontrustend” waren, aangezien UNRWA’s commissaris-generaal Philippe Lazzarini afgelopen november het Europees Parlement toesprak, hij persoonlijk garandeerde dat er op UNRWA-scholen “absoluut geen ruimte is voor onderwijs dat geweld, discriminatie, racisme zou aanmoedigen’ of antisemitisme.’

CEO Marcus Sheff van IMPACT-se:

De EU veroordeelde UNRWA in mei voor het aanleren van haat en deze leden van het Europees Parlement hebben volkomen gelijk wanneer ze zich tot secretaris-generaal Guterres wenden voor antwoorden die ze niet van UNRWA zelf hebben kunnen ontvangen, inclusief wie de auteur en geautoriseerd is van de haatdragende UNRWA-geproduceerde lesmateriaal.

Bronnen:

  • naar een artikelEU lawmakers urge UN chief to investigate UNRWA over hate teaching” van 15 juni 2021 op de site van Israel Hayom
  • naar een artikelMEP’s call on UN chief to investigate UNRWA over hate teaching” van 14 juni 2021 op de site van i24News
  • naar een artikel van Lennart Phaler en Frederik Schindler “Wie palästinensische Kinder zum Hass auf Israel erzogen werden” van 14 juni 2021 op de site van Die Welt

2 gedachtes over “EU-parlementsleden dringen er bij VN op aan om UNRWA te onderzoeken wegens haatonderwijs

  1. Het mocht tijd worden al is de vraag of deze ‘plotselinge uitbarsting van bezorgdheid over het UNWRAhaatcurriculum niet bedoeld is om hun eigen straatje schoon te vegen.

    Tenslotte is dit ‘nieuws’ al tientallen jaren bekend én worden de meeste boeken van dit curriculum in EUROPA gedrukt & goedgekeurd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.