Hamas bekritiseert Ilhan Omar omdat zij de terreurgroep gelijkstelde met Israël

In een onwaarschijnlijke wending aan de recente vergelijking van het Amerikaans-Somalische parlementslid voor Joe Biden’s Democratische Partij, Ilhan Omar (plaatje hierboven), van democratische staten zoals de Verenigde Staten en Israël met de Taliban en Hamas, heeft de laatste groep het parlementslid ter verantwoording geroepen na haar opmerkingen over vermeende oorlog misdaden.

Terwijl Omar milde kritiek kreeg van 12 collega’s van het Joods-Democratische Huis die haar vroegen “haar verklaring te verduidelijken”, bestempelde Hamas haar opmerkingen als “eigenaardig” en zelfs haar poging om ze te herroepen was niet genoeg voor de terroristische dictators van Gaza, meldde de Times of Israël .

“Ze stelde het slachtoffer en de beul gelijk toen ze het verzet van het Palestijnse volk, de Israëlische misdaden in Palestina en de Amerikaanse agressie in Afghanistan als gelijkwaardig behandelde”, zei Bassem Naim, de internationale woordvoerder van de islamitische terreurorganisatie over haar uitspraak.

Hij prees het parlementslid echter voor haar “steun aan gerechtigheid en de rechten van de onderdrukten over de hele wereld”, in het bijzonder voor de “rechtvaardige rechten” van de Palestijnen.

Omar – die in het verleden “per ongeluk” opruiende opmerkingen maakte over Joden en Israël  – moest een aantal eerdere uitspraken terugdraaien. Haar laatste opmerkingen veroorzaakten meer schade omdat ze leek te beweren dat het Amerikaanse leger oorlogsmisdaden had gepleegd in Afghanistan.

Ze heeft geen officiële reactie gegeven op de afwijzing van Hamas, hoewel zij en haar ‘Squad’-collega’s – Rashida Tlaib (D-MI), Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) , Cori Bush (D-MO) en Ayanna Pressley ( D-MA) – zowel hun collega’s als Republikeinse tegenstanders ervan beschuldigden om haar te bekritiseren vanwege de kleur van haar huidskleur en de moslimreligie die ze belijdt. Geen van de kritikasters op Omar noemde haar huidskleur of religie.

Bronnen:

  • naar een artikelHamas Criticizes Rep. Ilhan Omar for Equating It With Israel” van 13 juni 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.