De giftige vruchten van het sussen van de moordzuchtige moellahs van Iran

Iran blijft de Palestijnse kwestie uitbuiten om zijn expansionistische plannen in het Midden-Oosten te promoten en zich te bemoeien met de interne aangelegenheden van Arabische landen, waaronder Syrië, Libanon, Irak, Jemen en Bahrein.

Iran doet dit terwijl zijn vertegenwoordigers indirecte onderhandelingen blijven voeren met de Amerikaanse regering in Wenen over het nieuw leven inblazen van de “Iran-nucleaire deal van 2015”, die Iran nooit heeft ondertekend.

Diplomaten uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland die met de Iraniërs onderhandelen, lijken zich niet bewust te zijn van de groeiende bezorgdheid in de Arabische wereld over de steun van Teheran aan terrorisme en zijn voortdurende interventie in de binnenlandse aangelegenheden van verschillende Arabische landen.

De beschuldiging dat Iran de Palestijnse kwestie gebruikt om zijn plannen in de regio te bevorderen, werd door veel Arabieren geuit in de nasleep van de recente oorlog tussen Israël en Hamas, die eindigde met een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren op 21 mei.

Tijdens en na de 11-daagse oorlog deed Iran zijn uiterste best om bekend te maken dat Hamas en andere Palestijnse terroristische groeperingen in de Gazastrook zonder de financiële en militaire steun van Teheran niet in staat zouden zijn geweest om duizenden raketten op Israël af te vuren.

Veel Arabieren spotten echter met de beweringen van Iran en beschuldigen het van misbruik van de laatste ronde van gevechten tussen Hamas en Israël om zichzelf te presenteren als de verdediger van de Palestijnse zaak, Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee. 

De Arabieren zien duidelijk wat de regering-Biden, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk weigeren te zien – dat Iran niet alleen ambities heeft om een ​​atoombom te verwerven, maar ook agressief om zijn “islamitische revolutie” en terrorisme op wereldschaal te exporteren.

De Arabieren hebben erop gewezen dat de Iraanse Quds-strijdmacht, een tak van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), sinds haar oprichting in 1982 niets heeft gedaan om Jeruzalem en de Palestijnen te verdedigen. Het is ook belangrijk op te merken dat een van de missies van Quds Geweld is om “Jeruzalem en Palestina te bevrijden“, een eufemisme voor de eliminatie van Israël.

“De beruchte Quds-strijdmacht heeft misdaden gepleegd tegen Arabieren en is druk bezig geweest met het opzetten van milities bestaande uit Arabische verraders in Irak, Syrië, Libanon en Jemen”, merkte de Saoedische schrijver Abdullah Al-Anzi op. “Iran gebruikt de Palestijnse kwestie om zijn expansionistische agenda door te voeren en uit te breiden zijn ideologische en politieke invloed op de Arabische landen. Iran wil laten zien dat het de verdediger van de Palestijnen is.”

Een Libanese activist, die zijn naam niet bekendmaakte, plaatste onlangs een video op sociale media waarin hij de Iraanse Quds Force bespotte vanwege zijn ogenschijnlijke plan om “Jeruzalem en Palestina te bevrijden”. In de video, die viraal is gegaan op verschillende sociale-mediaplatforms, vroeg hij :

“Iran heeft een strijdmacht genaamd Quds Force. Is het niet de plicht van deze strijdmacht om naar Jeruzalem te komen om de Palestijnen te helpen? Of is het zijn plicht alleen om naar Libanon, Syrië, Irak, Jemen en Bahrein te gaan? veel Arabische landen, maar nooit naar Jeruzalem.”

De woorden van de Libanese activist raakten een snaar bij veel Arabieren die Iran er lang van beschuldigden hun land te destabiliseren met de hulp van zijn terroristische volmachten, met name Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, Hezbollah en de Houthi’s.

Verwijzend naar de door Iran gesteunde Houthi-militie in Jemen, die Saoedi-Arabië de afgelopen jaren heeft aangevallen met raketten en drones, merkte de Saoedische schrijver Walid Al-Ghamidi op :

De Quds Force is in Jemen om aanvallen uit te voeren op Mekka en Medina en hun omgeving [in Saoedi-Arabië]. Het doel van de mullahs in Teheran is moslims aan te vallen en hen de grootst mogelijke schade toe te brengen.

De Saoedische auteur Mohammed Hassan Mufti zei dat hij “volledig verbijsterd” was door de “vreemde” verklaring van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif, waarin hij uiting gaf aan het voornemen van Iran om zijn plicht jegens Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee niet op te geven.

“De waarheid is dat een dergelijke verklaring sommige mensen kan misleiden door te denken dat Iran zijn steun aan de Palestijnse zaak nooit heeft opgegeven en nooit zal opgeven, en dat het nooit heeft gefaald om de Al-Aqsa-moskee te bevrijden”, aldus Mufti die opmerkte:

Is Iran niet het land dat de Houthi-militie steunt met geld en wapens om Saoedi-Arabië aan te vallen? De raketten en drones van de Houthi hebben bijna de heilige plaatsen in Mekka en Medina geraakt. Hoe kan Iran investeren in het bombarderen van Saoedi-Arabië terwijl het claimt met de met het grootste enthousiasme dat het Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee wil bevrijden?

De bewering van Iran om islamitische heilige plaatsen te steunen is niet gerelateerd aan enige religieuze overtuiging. Het is gerelateerd aan regionale ambities, expansionistische dromen en het streven om de Iraanse revolutie naar verschillende landen te exporteren in de regio.

Volgens de Mufti kwam de omvang van Irans manipulatie van de geest van jonge Iraniërs aan het licht tijdens de oorlog tussen Iran en Irak. Iraanse soldaten die door het Iraakse leger waren gevangengenomen, vertelden hun ondervragers dat de mullahs in Teheran hen ervan hadden overtuigd dat ‘de weg naar Jeruzalem door Irak loopt’, onthulde de Saoedische schrijver. “Er is geen onenigheid tussen experts en politieke analisten dat Iran een directe oorzaak is van de volledige vernietiging van ten minste vier Arabische landen.”

De Saoedische columnist Bader bin Saud waarschuwde dat de aandrang van de regering-Biden om met de Iraniërs te onderhandelen over het herleven van de nucleaire deal met Iran in een tijd waarin de mullahs in Teheran opscheppen over hun financiële en militaire steun aan Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, de spanningen in het Midden- Oosten.

“De regering-Biden dringt er nog steeds op aan de nucleaire onderhandelingen met Iran voort te zetten”, schreef Bin Saud .

De toetreding van Amerika tot de Iraanse nucleaire overeenkomst zal de zaken verergeren en zal de mullahs in staat stellen kernwapens en meer dan een miljard dollar te verkrijgen. Een deel van het geld zal naar Irans agenten in de regio gaan. Het Iraanse regime beschouwt het Midden-Oosten als een verlengstuk van zijn strategische diepgang en neokolonialisme, en roept op tot de universaliteit van de Palestijnse zaak om zijn directe interventie in Palestijnse aangelegenheden te rechtvaardigen.

Dr. Dalal Mahmoud, een professor aan de Faculteit Economie en Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Caïro, verklaarde expliciet dat Iran en de Moslimbroederschap de afgelopen jaren niets hebben gedaan voor de Palestijnse kwestie.

Iran en de Moslimbroederschap, zei ze tegen de Emirati-krant Al-Ain, verwijzend naar het geschil tussen de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever en Hamas in de Gazastrook, hebben in feite “bijgedragen aan het vergroten van de complexiteit van de Palestijnse kwestie, hebben ertegen samengespannen en gebruikten het voor hun politieke berekeningen, en verhoogde verdeeldheid onder het Palestijnse volk.”

De voormalige Egyptische diplomaat Mohamed Al-Orabi zei dat de relatie tussen Iran en de Moslimbroederschap “beheerst wordt door opportunisme en een belang bij het bereiken van het gemeenschappelijke doel om aanwezig te zijn in de regio, invloed uit te breiden en de veiligheid en stabiliteit van de regio en de Golf.”

De prominente Syrische schrijver en journalist Faisal Al-Qassem zei dat veel Arabieren de retoriek van Iran over het steunen van de Palestijnen en de “bevrijding van Jeruzalem en Palestina” belachelijk maakten.

Het vreemde is dat Iran de Palestijnen vaak vraagt ​​om hun rol in het verzet te specificeren in ruil voor Iraanse steun… De Palestijnen zijn verplicht om de naam van Iran in hun verklaringen te vermelden. Over het algemeen is en zal Iran er niet in slagen om de public relations-spel om zijn imago op te poetsen en te profiteren van de Palestijnse opstand omdat het grootste deel van de Arabische straat er grappen over maakt.”

Qassem merkte op dat peilingen op Twitter hebben aangetoond dat meer dan 85% van de kiezers het Iraanse standpunt over de Palestijnse kwestie niet vertrouwt. “Hoe kunnen degenen die miljoenen Syriërs, Irakezen, Libanezen en Jemenieten hebben vermoord en verdreven, de Palestijnen helpen”, citeerde hij enkele Arabieren.

Wil Iran Jeruzalem bevrijden en aan de Palestijnen geven, of wil het het toevoegen aan de groep Arabische hoofdsteden die het bezet, zoals Damascus, Bagdad, Beiroet en Sana’a? Wanneer Iran beweert dat het de Palestijnen steunt in hun strijd tegen Israël, doet het dat om hen te helpen Jeruzalem te bevrijden en te annexeren bij de andere vier door Iran bezette Arabische hoofdsteden?

Qassem wees er ook op dat sommige commentatoren er de voorkeur aan hebben gegeven Jeruzalem onder Israëlische controle te houden boven de bevrijding door Iran. Hij citeerde een Arabier die zei :

Kijk naar de door Iran bezette hoofdsteden: Bagdad is volgens de Verenigde Naties de smerigste hoofdstad ter wereld geworden, terwijl Beiroet de grootste afvalcontainer van het Midden-Oosten is geworden. Damascus is veranderd in een ruïne, terwijl Sana’a terug naar de Middeleeuwen werd bestookt.

De Iraakse schrijver Dr. Bahera Al-Sheikhli bespotte ook de bewering van Iran dat het zijn uiterste best doet om de Palestijnen te helpen:

“Gedurende de afgelopen 30 jaar heeft de Al-Quds Force overal tegen de Arabieren gevochten en geen enkele kogel afgevuurd om Jeruzalem of Palestina te bevrijden. Jeruzalem en Palestina zijn het paard van Troje van het Iraanse regime. Jeruzalem is niet in de gedachten van het regime Het enige wat Iran voor de Palestijnen deed, was dat het hen in twee entiteiten verdeelde – een geleid door de Palestijnse Autoriteit en een ander geleid door Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad. Iran probeert uitbreiden ten koste van de Arabieren en hun landen, en geeft niets om Jeruzalem.”

De politieke analist van de Emiraten, Abdel Munim Ibrahim, zei ook dat hij de mening deelde dat Iran en zijn Quds-strijdmacht niets hebben gedaan om de Palestijnen te “verdedigen”. In plaats daarvan, zo wees hij erop, heeft de Quds Force ‘misdaden begaan tegen Arabieren in hun land’.

De Iraanse Quds Force is niets meer dan een politieke dekmantel die de Palestijnse zaak gebruikt om samenzweerderige rollen te spelen tegen Arabieren… Het maakt zich geen zorgen over wat er in Jeruzalem en Palestina gebeurt. Het is zeer geïnteresseerd in het ondersteunen van zijn agenten en gewapende milities in Irak en Syrië en het smokkelen van raketten, drones, explosieven en mijnen naar de Houthi-milities in Jemen. Alleen de mensen met waanideeën in Palestina, de Golf en de Arabische landen wedden op de Quds Force om Jeruzalem te bevrijden en de Palestijnen te verdedigen. De waarheid is dat Iran de Quds Force heeft opgericht om Arabische landen te bezetten, Arabische verraders te rekruteren in terroristische organisaties om Arabische regeringen omver te werpen en de Arabische nationale veiligheid te bedreigen.

De Arabieren sturen ook een bericht naar de regering-Biden en andere westerse mogendheden dat de voortdurende inmenging van Iran in de interne aangelegenheden van de Arabische landen – zowel rechtstreeks als via zijn volmachten – een risico vormt voor de regionale veiligheid en stabiliteit.

Met andere woorden, de Arabieren vertellen de Amerikanen en andere westerlingen dat het sussen van Iran door de nucleaire deal nieuw leven in te blazen, sancties op te heffen of het geld te geven, het regime alleen maar zal helpen bij het plegen van meer misdaden en het vergroten van de instabiliteit en het terrorisme in de regio. Dit is de giftige vrucht van het kalmeren van de mullahs.

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Poisonous Fruit of Appeasing Iran’s Mullahs” van 9 juni 2021 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.