Gewapende Joden zijn de nachtmerrie van elke antisemiet in de wereld

Jackie Mason grapte onlangs dat er 3 dingen zijn waarop we altijd kunnen rekenen: de dood, belastingen en antisemitisme. 

Hoewel ik Jackie Mason een erg grappige kerel vind, was dat geen grap… het was 100% waar, en het bracht een paar vragen bij me op. Zeer serieuze en fundamentele vragen waarvan ik niet wil dat je ze afwimpelt:

Ja, antisemitisme neemt toe… dus wat doe je eraan? En… hoe ga je jezelf, je familie en je eigendommen verdedigen?

Laat ik meteen ter zake komen. Als je wacht tot politici je redden, dan zit je diep in de problemen. Sta me toe om nog een stap verder te gaan;

Als je wacht tot de politie je redt… zit je ook in de problemen. De politie zijn goede, serieuze, dappere, goedbedoelende mensen, maar ze kunnen niet overal zijn. 

Ze zijn over het algemeen in de responsbusiness en niet in de preventiebusiness , wat betekent dat ze in actie komen nadat de schoten zijn afgevuurd … niet eerder … en ik neem het ze niet kwalijk! Hoe moeten ze weten dat een schutter zojuist een sjoel of Yeshiva is binnengegaan? 

Deze helden komen pas ter plaatse als iemand 112 belt – wat in 99% van de gevallen te laat is om een ​​aanval te stoppen. Het is waar dat als ze eenmaal ter plaatse zijn, ze levens kunnen redden en voorkomen dat de situatie erger wordt – en dat zijn we hen veel verschuldigd – maar heel vaak zijn ze veel te laat om de eerste slachtoffers te helpen.

Hoe zit het met beveiligingscamera’s? Hetzelfde… ze helpen pas als alles voorbij is. Ik ben het ermee eens dat deze camera’s belangrijk zijn omdat ze helpen bij het opsporen en vangen van de criminelen enz … maar ze voorkomen niets voordat de daad is verricht.

Dus, wat kunnen we doen? Antisemitisme neemt over de hele wereld toe en hoewel het ultieme antwoord Aliyah naar Israël is, moeten we nu iets concreets vinden. Nou, je hebt geluk… Ik heb het antwoord.

Door de geschiedenis heen waren Joden een gemakkelijke prooi voor de antisemiet vanwege onze reputatie als barmhartige en vriendelijke mensen. De wereld wist hoe we chesed, liefdadigheid en elkaar helpen koesterden. We waren – en zijn nog steeds – beroemd om tolerantie, acceptatie en liefde voor onze naaste. 

Daarom was het voor de Jodenhater eenvoudig om geweld te plegen tegen ons volk. We zijn geen vechters of krijgers. We zeiden gewoon “kaddish”, repareerden de kapotte ramen en bleven glimlachen. Als dat jouw jodendom beschrijft, bespaar jezelf dan tijd en stop met het lezen van dit artikel, want ik heb nooit het gevoel gehad dat dit is wat Hashem toen wilde, en ik heb zeker niet het gevoel dat Hij het nu wil.

Het Volk van het Wapen en de Vuist

Ja, we houden van elkaar en doen meer om de armen, de weduwe en de vreemdeling te helpen dan wie dan ook op de planeet, maar dat betekent niet dat we de andere wang toekeren… die 4 woorden zijn van de andere jongens. Waar nodig vallen we aan, slaan hard en verdedigen Joodse levens en eigendommen met alles waarover we beschikken.

Staat u mij toe dit anders te stellen; We hebben allemaal gehoord van de Joodse kop – de Jiddische Kup – en daar zijn we echt trots op, maar mijn rabbijn leerde me dat om dat Joodse hoofd compleet te maken, het aan een Joodse vuist moet worden vastgemaakt ! 

In de Yeshiva moeten we “Het Volk van het Boek” zijn en op straat – als we te maken hebben met antisemieten – moeten we “Het Volk van het Wapen en de Vuist” zijn. (Een citaat van wijlen Rabbi Meir Kahane) Ja, mijn vrienden, we hebben beide nodig.

Zorg er daarom voor dat je, naast het bestuderen van Daf Yomi en het 3 keer per dag bijwonen van de sjoel, evenveel tijd besteedt aan het leren schieten met een geweer en hoe je met geweld moet slaan. Doe er alles aan om een legaal vuurwapen te krijgen en zorg ervoor dat de antisemieten weten dat u niet aarzelt om het te gebruiken. 

Schrijf uw kinderen in voor de kleine competitie en ook voor karate… en zorg ervoor dat dit ook uw dochters omvat! Organiseer vrijwilligers voor Hatzalah maar ook voor een buurtpatrouille die Joodse huizen, bedrijven, sjoels, Yeshiva’s, mikwe’s en sociale bijeenkomsten bewaakt.

MENAHEM KAHANA/AFP/Getty Images)

Tussen haakjes, ik maakte de analogie met Hatzalah om twee redenen. Net zoals Hatzalah samenwerkt met lokale EMT’s en ziekenhuizen, zou de “Never Again Patrol” de inspanningen moeten coördineren met de lokale politie. 

Maar de tweede reden is nog belangrijker. We weten allemaal waarom Hatzalah is opgericht en hoeveel Joodse levens zijn gered als we deze zaken zelf afhandelen . Hetzelfde moet waar zijn in de wereld van Joodse veiligheid.

Verzamel geen geld om een ​​extern bedrijf of politie buiten dienst in te huren om in de lobby van de sjoel te staan ​​of een auto te besturen met een raar geel licht… doe het zelf! Al die Hatzalah-jongens besteedden honderden uren aan training en voorbereiding en als dat waar is om een ​​jood van een hartaanval te redden, dan is het net zo waar om een ​​jood te redden van een bendeaanval .

Nadat de “Never Again Patrol” is gevormd, plaats je het nummer in elk huis en, net als wanneer je Hatzalah belt, bel je deze stoere Joden wanneer dat nodig is. Trouwens, dit idee is niet alleen beperkt tot Joodse gemeenschappen buiten Israël, maar moet ook binnen Israël worden gedaan 

De laatste ronde van rellen in Lod, Ramle, Yaffo, Akko en Jeruzalem heeft ons geleerd dat, met alle respect voor de Israëlische politie en IDF, er niet op kan worden vertrouwd dat ze in deze situaties snel reageren.

Deze gemeenschappen moeten hun eigen zelfverdedigingsteams organiseren die klaar, bereid en in staat zijn om in actie te komen zodra zich een probleem voordoet. Laten we onszelf niet voor de gek houden… de stilte die we nu hebben is gewoon “de stilte voor de storm”. Er zullen opnieuw rellen uitbreken in Lod en Akko (en de andere genoemde plaatsen), dus laten we voorbereid zijn met een krachtige reactie.

Met de hulp van Hashem zullen deze stoere Joden razendsnel reageren, de antisemieten een lesje leren en de woorden van Megillat Esther opnieuw laten uitkomen; “De Joden organiseerden zich in hun steden … om hun hand uit te zenden tegen degenen die hun pijn zochten, en niemand kon voor hen staan, uit angst voor hen was op het volk gevallen” (9:2 – Stone-editie)

Het verschil tussen gewapend en ongewapend…

Bronnen:

  • naar een artikel van Shmuel Sackett “Use your Jewish fist” van 7 juni 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Gewapende Joden zijn de nachtmerrie van elke antisemiet in de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.