Palestijnse kindsoldaten werden door de NYT voorgesteld als ‘kindslachtoffers’

Nadat de New York Times haar lijst met kindslachtoffers van de mini-oorlog van mei had gepubliceerd, werd ontdekt dat een van de zogeheten omgekomen ‘kinderen’, Khaled Imad Khaled al-Qanua, in feite lid was van de Al-Mujahideen Brigades (AMB).

Volgens sommige berichten was hij 20 jaar oud, maar het Palestijnse ministerie van Onderwijs zei dat hij in de 12e klas zat (17/18 -jarigen)

De Al-Mujahideen Brigades (AMB) zijn de gewapende vleugel van de Palestijnse Mujahideen Beweging die sinds 2005 actief is in de Palestijnse gebieden. De militante factie is voornamelijk gevestigd in de Gazastrook en volgt hetzelfde standpunt van vele andere facties in Gaza.

Zijn primaire rol is er een van gewapende guerrillaoorlogvoering tegen Israël. AMB heeft banden met Hezbollah, en Hezbollah heeft financiering en militaire training gegeven aan AMB-leden. De AMB staat sinds november 2018 opgelijst als een verboden terreurorganisatie in de VS.

Plaatje hierboven: De linkse krant The New York Times plaatste op vrijdag 28 mei 2021 onder de titel “They Were Just Children” een grote kleurenfoto op de voorpagina van kinderen die zijn omgekomen in de laatste gevechten tussen HAMAS en Israël.

Echter DigFind heeft nog een andere waarschijnlijke kindsoldaat ontdekt met name de 17-jarige Bashar Ahmad Samour, die door Al-Fatah werd geprezen als een ‘heldenmartelaar’, een taal die wordt gebezigd voor strijders. 

De begrafenis van Bashar Samour (plaatje hierboven) was versierd met Fatah-vlaggen, wat nooit gebeurt in Gaza, tenzij de begrafenis is voor een strijder of iemand die nauw verbonden is met de Al Aqsa Brigades.

Een andere van degenen die op de lijst staan is de 16-jarige Muhammad Sabar Ibrahim Suleiman, die in feite een Hamas-lid was en ‘in opleiding’ (plaatjes hieronder).

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “A third Gaza child soldier is uncovered” van 11 juni 2021 en een artikel “UN admits that more than half of those killed in Gaza were terrorists” van 30 mei 2021 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikelAnother Gazan boy, who according to the New York Times list died in Operation Guardian of the Walls” van 8 juni 2021 op de site van The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center
  • een artikel op deze blogEen voorbeeld van succesvolle Hamas-propaganda waarmee het Westen vakkundig om de tuin wordt geleid” van 2 juni 2021 en een artikelDe VN geeft toe dat meer dan de helft van de doden in Gaza terroristen waren” van 31 mei 2021 en een artikelMeer dan 70% van de slachtoffers in Gaza waren geen ‘burgers’ maar terroristen van Hamas, PIJ e.a. groepen” van 26 mei 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.