Journaliste die ‘Free Gaza’ kladde op muur van Warschau getto, leert Britse leraren over antisemitisme

Ewa Jasiewicz, 42, een Brits-Poolse anti-Israëlische activiste, spoot in 2010 politiek ‘Free Gaza and Palestine‘ op de muren van het getto van Warschau

Een journaliste die “Free Gaza and Palestine” schreef op de muren van het voormalige getto van Warschau, heeft de taak gekregen om leden van een Britse lerarenvakbond te onderwijzen over antisemitisme.

Ewa Jasiewicz, die de slogan in Polen in 2010 met een spuitbus beschilderde, heeft drie sessies gegeven met de titel ‘Antisemitisme begrijpen’, meldde de Jewish News of London dinsdag.

Afzonderlijk heeft een andere journalist van Sky News, Mark Stone, zijn excuses aangeboden voor het schrijven op Twitter dinsdag aan een joods persoon die had geklaagd over antisemitisme dat “de ‘jodenhaat’ die je ervaart eigenlijk het gevolg is van het huidige beleid van de Israëlische regering; hun voortzetting van een onhoudbare bezetting.

Bekritiseerd voor het in twijfel trekken of verontschuldigen van antisemitisme, schreef Stone : “Het spijt me als mijn laatste Tweet suggereerde dat antisemitisme hoe dan ook wordt ingebeeld” of veroorzaakt door Israël.

Jasiewicz vroeg voorafgaand aan haar sessies aan de deelnemers om materiaal te lezen dat “het gemeenschappelijke Eurocentrische begrip van antisemitisme in twijfel trekt” en zich voor te bereiden om “vier prominente zwarte Britse Joden te horen praten over hun ervaringen met racisme in de Joodse gemeenschap.”

De voorzitter van de Raad van Afgevaardigden van Britse Joden, Marie van der Zyl, noemde de rol van Jasiewicz ‘grotesk’ in een brief woensdag aan de lerarenvakbond. Vorige maand verlieten tientallen Joodse leraren de vakbond na oproepen van het personeel aan onderwijzers om deel te nemen aan pro-Palestijnse demonstraties.

Ongeveer 230 Palestijnen stierven vorige maand bij Israëlische luchtaanvallen die werden gelanceerd als reactie op duizenden raketten die vanuit Gaza werden afgevuurd en die leidden tot de dood van 12 mensen in Israël. Het conflict veroorzaakte een grote toename van antisemitische incidenten in Groot-Brittannië, Europa en daarbuiten.

Plaatje hierboven: Warschau, 20 juli 2010. Ewa Jasiewicz (links) en Yonathan Shapira hebben zonet ‘Free Gaza and Palestine‘ in het Engels en ‘Bevrijd alle Getto’s’ in het Hebreeuws geklad op de herdenkingsmuur van het Getto van Warschau. Jasiewicz, een vlijtige redacteur op de anti-Israëlische website van The Electronic Intifada toont een Palestijnse vlag met BDS erop geschreven aka de boycot Israël beweging  [beeldbron: Anna Łapińska]

Bronnen:

  • naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Journalist who vandalized Warsaw Ghetto wall is teaching British teachers about antisemitism” van 9 juni 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikel‘Free Gaza’ Warsaw Ghetto vandaliser ‘supporting’ union antisemitism sessions” van 8 juni 2021 op de site van Jewish News

Een gedachte over “Journaliste die ‘Free Gaza’ kladde op muur van Warschau getto, leert Britse leraren over antisemitisme

  1. Een Pro palestijnse, POOLSE Journaliste……..gaat Britse leraren lesgeven over anti Semitisme.

    Polen, het land waar Jodenhaat via de moedermelk werd/word (?) doorgegeven en als je het laatste boek van Tuvia Tennenboum (The taming of the Jew) over het virulente antisemitisme in GB/Schotland/Ierland leest………, dan begrijp je waarom.

    De Polen & Britten……het is een ‘match made in heaven met een instemmende knik naar voortzetting van deze anti Israel/Joden politiek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.