Drones en wapens in beslag genomen op weg naar Gaza

Door de civiele administratie in beslag genomen apparatuur aan de grensovergang van Beitunia nabij Ramallah in Samaria

Personeel van de civiele administratie dat werkt bij de postinspectiefaciliteit bij de grensovergang Beitunia heeft de afgelopen maanden meer dan 1.000 pogingen verijdeld om postpakketten te smokkelen die verdacht werden van goederen voor tweeërlei gebruik en die bedoeld waren om de Gazastrook binnen te komen voor gebruik door terroristische organisaties.

Onder de apparatuur die door de communicatiecommando-eenheid van de civiele administratie is gevonden en in beslag is genomen, bevinden zich drones, radio’s, frequentiestoorzenders en afluisterapparatuur.

De apparatuur werd ontdekt bij de inspectiefaciliteit aan de grensovergang Beitunia, die ongeveer een jaar geleden in gebruik werd genomen en dient als een exclusief controlepunt voor de overdracht van post tussen Israël, Judea en Samaria, de Gazastrook en het buitenland.

Het personeel van de eenheid van het communicatiecommando bij de grensovergang Beitunia heeft samen met de Israëlische politie de verdachte apparatuur die voor terroristische doeleinden had kunnen worden gebruikt, in beslag genomen.

Het chef van de civiele administratie, brigadegeneraal Fares Atila, zei:

We nemen elke poging om gebruik te maken van het civiele medium van postbezorging om producten voor tweeërlei gebruik te leveren die de veiligheid van de staat Israël en zijn burgers kunnen schaden, zeer serieus. De civiele administratie zal blijven optreden om de overdracht van uitrusting te voorkomen en om dit soort smokkel te dwarsbomen, die de veiligheid van de staat Israël zou kunnen schaden.

Ook de terreurgroepen Hamas en de Islamitische Jihad beschikken over drones

Bronnen:

  • naar een artikel van Ido Ben Porat “Drones and weapons seized on their way to Gaza” van 10 juni 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.