Palestijnse premier: geen bewijs dat er ooit een Joodse Tempel heeft bestaan in Jeruzalem

De plundering van de Tweede Joodse Tempel in Jeruzalem en de diefstal van de Menorah door de Romeinen zoals wordt afgebeeld in een basrelief op de Triomfboog van Titus die in 82 na C. werd opgericht om de verovering van het Heilig Land te herdenken en te bekijken is aan de Via Sacra te Rome

De jaren dat Israël archeologische opgravingen uitvoerde op de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem, hebben geen bewijs geleverd dat er ooit een Joodse Tempel heeft bestaan in de stad, vertelde Mohammad Shtayyeh, de premier van de Palestijnse Autoriteit, op maandag aan Al Jazeera.

Toen hem werd gevraagd naar de huidige spanningen in Jeruzalem, zei Shtayyeh dat Jeruzalem de kern was van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

“Sinds 1967 en de bezetting van de Westelijke Jordaanoever heeft Israël een reeks opgravingen uitgevoerd onder de al-Aqsa-moskee die geen enkel verband hebben aangetoond met de hal [Tempel] of iets dergelijks”, zei Shtayyeh.

“Dit is volledig mislukt”, zei hij, eraan toevoegend dat “Palestijnen 40 procent van de bevolking van Jeruzalem uitmaken.” Met betrekking tot de Tempelberg zei hij: “Israël wil de compound serieus verdelen in termen van ruimte en schema’s.”

Op de vraag of hij dacht dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een escalatie van het geweld wilde als een manier om de opkomende eenheidsregering van Israël te torpederen, zei Shtayyeh:

De VS kwamen tussenbeide in de Sheikh Jarrah-zaak en om de status-quo in stand te houden. Jordanië, Qatar en andere Arabische staten willen dat de Palestijnse arena in het algemeen en de Al-Aqsa-moskee in het bijzonder kalm blijven. De oorlog in Gaza was een persoonlijke zaak voor Netanyahu en nu verbindt hij Jeruzalem met zijn persoonlijke belangen omdat hij aan de macht wil blijven.

“Elke escalatie is in het belang van Netanyahu”, zei Shtayyeh, eraan toevoegend dat het voor de Palestijnen niet uitmaakt wie de premier van Israël is, want “zonder de oprichting van een Palestijnse staat zal het conflict voortduren.”

Shtayyeh, die met Al Jazeera vanuit Qatar sprak na een ontmoeting met de Qatarese emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, zei dat de twee de Qatarese hulp aan de Palestijnen hadden besproken en manieren hadden besproken om het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te versterken.

“De wereld toont zonder twijfel ongekende steun aan de Palestijnen. Tijdens een bijeenkomst vertelde de directeur van Facebook me dat de hashtag ‘Sheikh Jarrah’ 76 miljoen keer was gedeeld’, zei hij.

De PA-premier had vorige maand een ontmoeting met senior Facebook-executives om klachten te bespreken dat Palestijnse berichten werden geblokkeerd te midden van het conflict met Israël, meldde het tijdschrift Time .

Shtayyeh zei ook dat als Israël de inwoners van Oost-Jeruzalem zou toestaan ​​om deel te nemen aan de PA-wetgevende verkiezingen, PA-leider Mahmoud Abbas een nieuwe datum zou vaststellen waarop ze zouden worden gehouden. De PA stortte elke maand 140 miljoen dollar aan de Gazastrook, zei hij, en had de betaling van salarissen van 25.000 regeringsmedewerkers daar vernieuwd.

Toen hem werd gevraagd naar de verzoeningspogingen in Caïro, zei Shtayyeh dat hij hoopte dat er een einde zou komen aan de kloof tussen Fatah en Hamas. “De Palestijnen moeten samenwerken en niet afzonderlijk over een oorlog of vrede beslissen”, verklaarde hij.

Bronnen:

  • naar een artikel van Shahar Klaiman “Palestinian premier: No proof Jewish Temple ever existed on Temple Mount” van 8 juni 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Palestijnse premier: geen bewijs dat er ooit een Joodse Tempel heeft bestaan in Jeruzalem

  1. Als we ons druk zouden maken over iedere idioot met een bezopen mening dan hebben we geen leven…..en Joden vieren juist het leven!!.

    Hét probleem van “de palestijnen” is dat ze permanent dronken zijn zonder ooit een druppel alcohol te drinken…..maar wel liters dagelijks vers geperst haatsap.

    Dus alle onzin die ze uitbrallen is dan ook daarop terug te voeren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.