Israël meldde dat het verschillende locaties in Syrië heeft aangevallen

Een Israëlische luchtaanval veroorzaakte dinsdagavond schade aan locaties in Zuid- en Midden-Syrië, zei Damascus, de eerste aanval die in meer dan een maand aan Israël wordt toegeschreven.

Volgens het Syrische staatspersbureau Sana zijn luchtverdedigingssystemen erin geslaagd enkele Israëlische raketten neer te schieten die na 23.30 uur vanuit de richting van Libanon werden afgevuurd.

Volgens een militaire bron zijn sommige raketten neergeschoten en andere hebben schade aangericht. “Onze luchtverdedigingsarray ging de confrontatie aan met de raketten van de agressie en schoot er enkele neer, en er waren alleen materiële verliezen“, zei de bron.

Het Syrische persbureau heeft niet aangegeven welke locaties zijn getroffen, maar zei dat ze zich in het zuiden en midden van het land bevonden.

Het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), een in Groot-Brittannië gevestigde oorlogswaarnemer, meldde “gewelddadige explosies gevoeld in Damascus en rond de stad, gevolgd door Israëlische aanvallen op militaire posities” van het Syrische leger.

“Er vonden ook luchtaanvallen plaats in het zuiden van de provincie Homs en in het grensgebied tussen Homs en Tartus”, vertelde observatoriumchef Rami Abdul Rahman aan AFP.

Het Israëlische leger, dat zelden zijn aanvallen in Syrië erkent, zei tegen AFP dat het geen commentaar zou geven op “informatie uit het buitenland”. Er was geen onmiddellijke bevestiging van Israël, dat over het algemeen geen commentaar geeft op individuele luchtaanvallen in Syrië.

De IDF heeft sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 honderden aanvallen uitgevoerd in Syrië tegen acties van Iran om een ​​permanente militaire aanwezigheid in het land te vestigen en tegen pogingen om geavanceerde, baanbrekende wapens te transporteren naar terroristische groeperingen in de regio, voornamelijk Hezbollah .

Het tempo van de aanvallen is de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen, waarbij de laatst gemelde aanvallen op 5 en 6 mei plaatsvonden op locaties in Latakia en in de buurt van Quneitra. Een burger werd gemeld gedood in de aanval van 5 mei.

Eind april vloog een dwalende Syrische luchtverdedigingsraket Israël binnen en explodeerde boven de Negev-regio, waarbij sirenes en granaatscherven in de buurt van de Dimona-kernreactor afgingen.

Veertig jaar geleden, op 7 juni 1981 werd tijdens Operation Opera door de Israëlische Luchtmacht de atoomreactor ten zuidoosten van Bagdad in Irak vernietigd, een operatie die het gezicht van het Midden-Oosten veranderde:

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael reported to strike several sites across Syria” van 9 juni 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelAfter suspension of attacks for more than a month | Israeli strikes hit military sites in Damascus and middle of Syria” van 8 juni 2021 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.