Hamasleider Sinwar: volgende oorlog met Israël zal het Midden-Oosten veranderen

De volgende strijd tussen Israël en Hamas zal de vorm van het Midden-Oosten veranderen, zei Hamas-leider Yahya Sinwar zaterdag. In een toespraak tot Palestijnse academici in de Gazastrook pochte een uitdagende Sinwar opnieuw dat Hamas de laatste ronde van gevechten met Israël had gewonnen.

De toespraak van Sinwar, die deed denken aan toespraken van de secretaris-generaal van Hezbollah, Hassan Nasrallah, werd herhaaldelijk onderbroken met kreten van “Allahu Akbar!” (God is Groot) en andere slogans ter ondersteuning van Hamas.

Sinwar beweerde dat Israël tijdens de 11-daagse gevechten had gefaald om “de capaciteiten van het Palestijnse verzet” te vernietigen. Hij beweerde ook dat Israël tijdens de gevechten minder dan 3% van de tunnels van Hamas heeft vernietigd.

“Onze mensen hebben aan de bezetting en de rest van de wereld bewezen dat onze ummah (moslimgemeenschap) klaar is om de Al-Aqsa-moskee te verdedigen”, zei Sinwar. Hij prees de Palestijnen in Jeruzalem voor hun verzet tegen Israëlische “plannen om Jeruzalem te judaïseren, de Al-Aqsa-moskee te verdelen en etnische zuiveringen uit te voeren”.

Sinwar hekelde Arabische landen en heersers die vredesverdragen met Israël ondertekenden. Hij haalde ook uit naar de Palestijnse Autoriteit voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie met Israël op de Westelijke Jordaanoever.

Opmerkelijk is het feit dat Sinwar toegaf dat Hamas zijn militaire hoofdkwartier en nevenkantoren tussen hoogbouw en woongebouwen heeft geplaatst. Dat gebeurde natuurlijk met opzet. Wie dat niet gelooft kan het zelf uit de mond van Sinwar horen zeggen:

Bronnen:

  • naar een artikelHamas has no intention of using aid to help Gaza – editorial” van 6 juni 2021 en een artikel van Khaled Abu Toameh “Sinwar: Next war with Israel will change the Middle East” van 7 juni 2021 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelHamas leader admits that many terror headquarters are in civilian buildings” van 6 juni 2021 en een artikelMisplaced honor: The real obstacle to peace” en een artikelThe years between 1964 and 1967 tell you all you need to know about Palestinian goals” van 7 juni 2021 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.