Arabieren: Hamas en Iran veranderden Gaza in begraafplaats voor kinderen

Plaatje hierboven: Hamasleider Ismail Hanyeh: “We hebben gewonnen! We hebben de Zionistische Entiteit verslagen! Allahu Akhbar!!

De bewering van Hamas dat het de laatste oorlog met Israël heeft “gewonnen”, is het onderwerp geworden van spot en hoon door veel Arabieren die niet bang zijn om de door Iran gesteunde terroristische groepering aan te klagen voor liegen tegen de Palestijnen en de rest van de wereld.

De Arabieren zijn ook niet bang om Hamas verantwoordelijk te houden voor de massale vernietiging en het verlies van de levens van onschuldige Palestijnen en Israëli’s om de belangen van zijn meesters in Iran te dienen.

Scènes van Palestijnen die de “overwinning” van Hamas vieren, veroorzaakten een golf van veroordelingen in de Arabische wereld, vooral in de Golfstaten. De reacties van de Arabieren op de zelfverklaarde overwinning van Hamas laten zien dat velen in de Arabische wereld zich niet voor de gek laten houden door de propagandamachine van de terroristische groepering.

De Arabieren zijn zich ervan bewust dat het enige belang van Hamas is om de mullahs in Teheran te sussen om ze uit te melken voor meer geld en wapens. De Arabieren begrijpen dat dit gewoon weer een farce is van Hamas en vooral Iran.

De prominente Arabische journalist Amjad Taha, een expert op het gebied van internationale aangelegenheden en een populaire commentator op de media en sociale medianetwerken in de Golf, barstte in lachen uit toen hem tijdens een tv-interview werd gevraagd of hij dacht dat Hamas een “overwinning” had behaald tegen Israël.

“In de oorlog in de Gazastrook heeft niemand gewonnen”, zei Taha “De kinderen en vrouwen aan beide kanten verloren. Betekent overwinning het gebruik van vrouwen en kinderen als menselijk schild? Betekent overwinning de dood van 269 Palestijnen en de verwonding van 8.900 in de Gazastrook?”

Taha wees erop dat sommige van de Palestijnen die tijdens de 11-daagse oorlog zijn gedood, het slachtoffer waren van Hamas-raketten: “Van de 3.700 raketten die door Hamas [op Israël] zijn afgevuurd, vielen 400 raketten op woonwijken in de Gazastrook en doodden vrouwen en kinderen. “

Wat vreemd. We leven in een tijdperk waarin een nederlaag een overwinning is geworden. Eet smakelijk voor [de in Qatar gevestigde Hamas-leider] Ismail Haniyeh voor de Mercedes-auto, het Rolex-horloge en het Armani-pak. Eetlust voor Hamas voor de handel in het bloed van onschuldige Palestijnen. Zoals gewoonlijk won Haniyeh, de mensen verloren.

In navolging van het wijdverbreide geloof in de Arabische wereld dat Iran zijn Palestijnse proxies ( = huurlingenlegers), Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, gebruikte om concessies af te dwingen van de VS en andere wereldmachten tijdens de onderhandelingen in Wenen om de nucleaire deal met Iran van 2005 nieuw leven in te blazen, voegde Taha eraan toe :

De Hamas-milities in de Gazastrook behoren toe aan Iran. Wat deze milities onlangs deden, was de Iraanse Revolutionaire Garde dienen. Iran wil de Palestijnse kwestie gebruiken als een winnende kaart bij de onderhandelingen in Wenen. Iran wil de Palestijnse kwestie gebruiken om de VS om de sancties tegen Iran op te heffen in ruil voor het beëindigen van de veiligheids-escalatie die Israël bedreigt De terrorist Ismail Haniyeh, die in Qatar is gevestigd, zei: ‘We danken Iran voor het geven van geld en wapens.’ Het geld van Iran is bedoeld om de huursoldaten te helpen de Palestijnse kwestie voort te zetten. Irans wapens zijn voor vernietiging, niet voor constructie.

De onderhandelingen tussen Iran en de wereldmachten over de nucleaire deal van 2015 zijn vorige week in Wenen hervat met als doel de VS weer bij de overeenkomst te krijgen.

De Emirati-journalist en schrijver Mohamed Taqi was zelfs nog botter in zijn kritiek op de vermeende overwinning van Hamas en zijn alliantie met Iran.

“Gods vloek op al diegenen die de al-Aqsa-moskee, de Palestijnse kwestie en het Palestijnse volk hebben uitgebuit in ruil voor persoonlijke glorie en geld”, zei Taqi in een video die hij op Twitter plaatste. “Gods vloek op de verraders die de Palestijnse kwestie verkochten om het op een presenteerblaadje aan de mullahs van Iran te geven.”

Net als veel Arabieren hekelde Taqi de Hamas-leiders omdat ze in luxe leefden in Qatar en Turkije, terwijl ze hun eigen mensen in de Gazastrook opofferden om Iran te sussen.

Plaatje hierboven: Hamasleider Khaled Meshaal in zijn private fitnesscentrum in zijn villa in Qatar

‘Over welk ‘verzet’ heb je het, Haniyeh, als jij en je kinderen in hotels in Qatar en Turkije verblijven?’ vroeg Taqi , terwijl hij de in Qatar gevestigde Hamas-leider toesprak die tijdens de gevechten tussen Israël en Hamas in een nieuwe Mercedes-auto in Doha werd gezien.

“Over welk ‘verzet’ heb je het als je je volk opoffert terwijl jij en je kinderen het goede leven leiden? Dan vraag je de Arabieren, die je van verraad hebt beschuldigd, om de Gazastrook te herbouwen terwijl je je ‘ overwinning’ naar Iran?”

De Marokkaanse schrijver en politiek analist Saeed Al-Kahel beschuldigde Hamas ervan van de Palestijnse kwestie een “commercieel goed” te maken.

Hamas, schreef Al-Kahel , “wil niet dat het Israëlisch-Palestijnse conflict eindigt omdat het politieke en financiële voordelen wil behalen. Hamas heeft de Palestijnse kwestie veranderd in een commercieel goed dat fondsen genereert uit verschillende bronnen en zorgt voor welvaart en rijkdom voor zijn leiders.”

Ook Al-Kahel deelt de mening dat Iran de terrorismecampagne van zijn Palestijnse bondgenoten tegen Israël gebruikt om de VS ertoe te brengen de sancties tegen Iran op te heffen. “Hamas heeft van het ‘verzet’ een pressiemiddel gemaakt in de handen van Iran, dat het uitbuit in zijn conflict met het Westen om de sancties tegen zijn nucleaire programma op te heffen’, schreef Al-Kahel.

Dus, wat de uitkomst van de gewapende confrontatie met Israël ook is, Hamas zal zijn nederlaag niet bekendmaken. In plaats daarvan zal het er een overwinning van maken, zelfs als het het viert tussen de ruïnes en doodskisten. Hoe meer moorden en vernietiging, hoe meer Hamas’ inkomsten neemt toe terwijl de Palestijnen blijven lijden onder belegering en armoede. Wat erger is, is dat politieke islamitische organisaties trots zijn op de illusoire overwinning die Hamas heeft behaald. Geen van deze organisaties vroeg naar de aard van deze overwinning en de voordelen ervan voor het welzijn van de Palestijnen en hun doel: hoeveel land is er bevrijd, hoeveel gevangenen zijn vrijgelaten en hoeveel [Palestijnse] vluchtelingen zijn teruggekeerd? Niets van dit alles is bereikt en zal niet worden bereikt zolang Hamas het Palestijnse besluitvormingsproces controleert. bloed is goedkoop geworden voor Hamas, evenals voor de Islamitische Beweging [in Marokko], wiens leiders er snel bij waren om het Hamas-leiderschap te feliciteren met een ‘duidelijke overwinning’.”

Samir Ghattas, een voormalig Egyptisch parlementslid en hoofd van het Egyptische Midden-Oosten Forum voor Strategische Studies, waarschuwde ook voor de poging van Iran om Hamas te gebruiken om winst te behalen uit de VS en andere wereldmachten tijdens de onderhandelingen in Wenen.

Ghattas merkte op dat Iran vanaf de eerste dag van de gevechten tussen Israël en Hamas probeerde zijn aanwezigheid op het slagveld te bevestigen door verklaringen af ​​te leggen ter ondersteuning van de Palestijnse terroristische groeperingen in de Gazastrook. De verklaringen, zei hij, omvatten een brief van generaal-majoor Esmail Qaani, hoofd van de Iraanse Quds-strijdmacht, aan Hamas-aartsterrorist Mohammed Deif, waarin hij zijn volledige steun toezegde aan de Palestijnse oorlog tegen Israël.

“Iran wil kwalitatieve en sterke vooruitgang boeken in de onderhandelingen in Wenen en speelt de kaart van de facties en milities die er trouw aan zijn in de regio, Hezbollah in Libanon, de Houthi’s in Jemen, Hamas en de Islamitische Jihad in Palestina om te bevestigen zijn regionale kracht en gewicht”, zei Ghattas in een duidelijke waarschuwing aan de Amerikaanse regering en de wereldmachten die onderhandelen met Iran. “Iran exploiteerde Hamas en de Islamitische Jihad alleen voor zijn eigen voordeel, en als het de belangen van de Palestijnen wilde, zou het hebben bijgedragen aan de wederopbouw van de Gazastrook”, voegde hij eraan toe .

“Teheran heeft niet bijgedragen aan of donaties gedaan aan humanitaire of wederopbouwprojecten in Gaza, maar heeft eerder bijgedragen aan de financiering van de aankoop van wapens en andere om van Gaza een wapencentrum te maken dat de veiligheid van de regio bedreigt. De recente oorlog in Gaza en de soortgelijke oorlogen die eraan voorafgingen in 2008, 2012 en 2014 waren slechts kansen die Iran politiek en militair alleen voor zijn eigen belangen uitbuitte, niet voor het belang van de mensen in Palestina en Gaza, maar ten koste van hun bloed.”

Muhammad Mujahid Al-Zayyat, een adviseur van het Egyptische Centrum voor Denk- en Strategische Studies, zei dat de steun van Iran aan Hamas tijdens de oorlog met Israël bedoeld was om een boodschap naar het Westen te sturen dat de Palestijnse terroristische groeperingen een onderhandelingsmiddel voor Iran zijn geworden in zijn omgang met het Westen.

De recente oorlog in Gaza, zo betoogde Al-Zayyat , is een nieuwe poging om kracht van Teheran te tonen en te laten doorschemeren dat het naar de onderhandelingen in Wenen zal gaan met een “overwinning” van Hamas in handen om de sancties tegen het land op te heffen en wat het wil van de nucleaire deal met Iran.

Met andere woorden, de Egyptische expert sluit zich aan bij andere Arabieren om de regering-Biden en de westerse mogendheden te waarschuwen om Iran niet te laten belonen voor Hamas’ terrorismeoorlog tegen Israël.

De Saoedische politiek analist Abdul Rahman Altrairi spotte ook met de bewering van Hamas dat het de oorlog had gewonnen. Hij wees erop dat de in Libanon gevestigde Hezbollah-terroristische militie in Iran eerder de overwinning op Israël had uitgeroepen na massale vernietiging van de infrastructuur van Libanon tijdens de oorlog van 2006 met Israël.

Altrairi herinnerde de westerlingen die hard werken om Iran te sussen, eraan dat de Iraniërs verantwoordelijk zijn voor “vernietiging en corruptie” in Irak, Libanon, Syrië en Jemen.

Altrairi waarschuwde het Westen dat een van de doelen van Iran tijdens de Gaza-oorlog was om de vredesverdragen tussen Israël en sommige Arabische landen te vernietigen en “Israël te herpositioneren als een vijand van de Arabieren.”

Emirati-prediker Dr. Waseem Yousef veroordeelde Hamas ook voor zijn hypocrisie in de omgang met de Arabieren:

“Hamas vuurde raketten af ​​vanuit de huizen van mensen, en toen de [Israëlische] reactie kwam, huilde en schreeuwde Hamas: ‘Waar zijn de Arabieren, waar zijn de moslims.’ Hamas veranderde Gaza in een begraafplaats voor onschuldige mensen en kinderen. Hamas verbrandde de vlaggen van de meeste Arabische landen, beledigde alle Arabische landen en respecteerde niemand.”

Het is verfrissend om te zien hoe stemmen uit de Arabische wereld Hamas belachelijk maken voor het uitroepen van de overwinning tegen Israël, terwijl het de Palestijnen in de Gazastrook rampspoedig brengt. Het is ook verfrissend om te zien hoeveel Arabieren zich bewust zijn van de gevaren van de betrokkenheid van Iran bij Palestijnse terroristische groeperingen die eerst Israël en dan hen willen elimineren .

De belangrijkste boodschap die van veel Arabieren komt, is er echter een die gericht is aan de regering Biden en de westerse mogendheden, en hen erop attent maakt dat Iran probeert te profiteren van de recente oorlog in de Gazastrook om hen te intimideren om aanvullende concessies aan Teheran. Het valt nu nog te bezien of de regering-Biden en de westerse mogendheden gehoor zullen geven aan deze waarschuwing of hun kop in het zand zullen blijven steken en doen alsof de mullahs in Iran, in ruil voor massale steekpenningen van de VS, op magische wijze hun woeste strepen zullen veranderen . Dat deden ze de vorige keer niet; wat gebeurt er met de regio als ze dat weer niet doen?

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Arabs: Hamas and Iran Turned Gaza into Cemetery for Children” van 7 juni 2021 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Arabieren: Hamas en Iran veranderden Gaza in begraafplaats voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.