Israëlische luchtmacht start met F-35 eerste oefening in het buitenland met de VS, Groot-Brittannië en Italië

De F-35 stealth straaljagers van de Israëlische luchtmacht zullen voor het eerst worden ingezet bij een oefening buiten de grenzen van het land, waarbij ze naast F-35-straaljagers uit drie andere landen vliegen.

De oefening in het buitenland vindt vanaf zondag plaats in Italië, samen met de Amerikaanse luchtmacht, de Royal Air Force en de Italiaanse luchtmacht.

Zes van de vijfde generatie F-35 stealth straaljagers van de “Adir” divisie van de Israëlische luchtmacht vlogen naar Italië om deel te nemen aan de multinationale twee weken durende trainingsoefening.

Tijdens de oefening zal de Israëlische luchtmacht een breed scala aan operationele scenario’s boren – waaronder lucht-grondgevechten en de dreiging van geavanceerde luchtverdedigingsbatterijen, evenals de simulatie van luchtaanvallen achter vijandelijke linies – terwijl ze over onbekend gebied vliegen.

De multinationale training heeft tot doel de operationele capaciteiten van de F-35’s te verbeteren, kennis te delen tussen de luchtmachten van de deelnemers, de internationale samenwerking te versterken en de capaciteiten van de Israëlische luchtmacht om bedreigingen in realtime aan te pakken te verbeteren.

“Deze oefening is van grote waarde voor de Israëlische luchtmacht, vooral gericht op het verbeteren van ons vermogen om het Adir-systeem naar afgelegen bases te brengen en in te zetten. Samenwerking met andere luchtmachten is erg belangrijk voor ons om het vermogen om met buitenlandse militairen te werken te verbeteren”, aldus een Israëlische luchtmachtofficier.

De hoge officier zei dat de oefening in Italië met alle vier de luchtmachten die trainen als “NAVO-partners” van strategisch belang is, hoewel er voorlopig nog geen beslissing is genomen om samen te werken.

“De oefening maakt deel uit van een proces aan het einde waarvan we uiteindelijk graag zouden zien dat de Adir-jets deelnemen aan de Amerikaanse Rode Vlag-trainingsoefening”, voegde de hoge ambtenaar eraan toe.

Bronnen:

  • naar een artikel van Kobi Finkler “First time: Israeli F-35 in international exercise” van 6 juni 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Israel Air Force Kicks Off First F-35 Fighter Jet Drill Abroad With US, Britain and Italy” van 6 juni 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.