IAI tekent drone-servicecontract van $ 200 miljoen met onbekend Aziatisch land

Israel Aerospace Industries (IAI) tekende onlangs een contract van $200 miljoen voor het leveren van diensten voor onbemande luchtsystemen (UAS) aan een land in Azië (er zijn er 48), met betrekking tot IAI’s Heron onbemande luchtvaartuig (UAV). Dit is de vierde grote UAS-transactie die IAI dit jaar heeft aangekondigd.

De familie Heron leidt het assortiment UAV’s van IAI. De verschillende Heron-modellen worden regelmatig gebruikt voor operationele missies door meer dan 20 klanten wereldwijd. Op afstand bestuurd vanaf zeefregatten of vanaf de kust, ondersteunt de Heron grond- en maritieme missies tegen onderzeeërs en kustwachten. 

Het verzendt informatie op zee, ook tussen alle wapensystemen die deelnemen aan een missie. De Heron UAS kan worden uitgerust met LOS- of SATCOM-communicatie en beschikt over “long runner” operationele flexibiliteit met geautomatiseerd op afstand opstijgen, landen en besturen zonder dat er een controlepost in de buurt van de startbaan hoeft te worden opgesteld.

IAI President en CEO, Boaz Levy, zei: “De deal is een bewijs van de grote tevredenheid van onze klanten met de Heron UAV’s, inclusief hun operationele en technische prestaties. Onze klanten kiezen herhaaldelijk voor de Heron vanwege zijn brede scala aan missies voor het verzamelen van inlichtingen in verschillende grond- en weersomstandigheden.”

IAI’s UAS-knowhow en ervaring zijn in bijna 50 jaar verzameld, goed voor twee miljoen totale vlieguren en meer dan 50 klanten wereldwijd. Deze expertise komt bovenop de dienstverlening van IAI als centrum voor nationale en wereldwijde technologische knowhow op het gebied van luchtverdediging, radarsystemen, satellieten, op afstand bestuurde voertuigen, aanvalsraketten, luchtvaart en cyber.

Bronnen:

  • naar een artikelIAI Signs $200 Million Drone Service Contract with Undisclosed Asian Country” van 3 juni 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.