International Legal Forum publiceert historisch rapport te midden van ongekende explosie van wereldwijd antisemitisme

Het International Legal Forum (ILF), een in Israël gevestigd juridisch netwerk van meer dan 3.000 advocaten en activisten in 30 landen, dat zich inzet voor de bestrijding van antisemitisme, terreur en delegitimatie van Israël in de internationale juridische arena, heeft een baanbrekend rapport uitgebracht met de titel: “Recognizeing Anti-Zionist Antisemitism”.

Het rapport, geschreven door ILF-advocaat Russell Shalev, is de eerste diepgaande studie in zijn soort, om recente beleidsverklaringen, antisemitisme en antizionisme uitgebreid te onderzoeken en samen te vatten.

Dit verslag komt in het kielzog van een ongekende explosie van wereldwijd antisemitisme en geweld tegen Joden in Europa en Noord-Amerika, na het conflict tussen Israël en Hamas in mei 2021.

Alleen al in het Verenigd Koninkrijk was er volgens de Communal Security Trust een duizelingwekkende toename van 500% van de antisemitische incidenten sinds de vijandelijkheden tussen Hamas en Israël begonnen, met schokkende scènes van een konvooi auto’s met Palestijnse demonstranten die door het centrum van Londen reden, schreeuwend “f * ck de Joden, verkrachten hun dochters.”

Tijdens een andere bijeenkomst in Londen waren demonstranten te horen die scandeerden “we willen de zionisten, we willen hun bloed”, terwijl elders joden op klaarlichte dag zijn aangevallen.

In Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en elders in Europa zijn er vergelijkbare scènes geweest van virulente antisemitisme, opruiing en geweld, versterkt en verergerd door sociale media. Evenzo zijn er in de Verenigde Staten en Canada schokkende en misselijkmakende scènes geweest van Joden die wreed werden aangevallen, lastiggevallen en geslagen op straat, waarbij de ADL opmerkte dat er 75% toename was van antisemitische aanvallen sinds het conflict tussen Hamas en Israël uitbrak.

In reactie daarop verklaarde president Biden dat “dergelijke aanvallen op de Joodse gemeenschap verachtelijk zijn en dat ze moeten stoppen. Ik veroordeel dit haatdragende gedrag in binnen- en buitenland – het is aan ons allemaal om haat geen veilige haven te geven.”

Het is tijd om voor eens en altijd af te zien van het idee dat deze daden van onwillige intimidatie, intimidatie en geweld allesbehalve jodenhaat en antisemitisme zijn, vermomd als antizionisme, met een directe correlatie tussen de vernedering van Israël en geweld tegen Joden.

Arsen Ostrovsky, voorzitter en CEO van The International Legal Forum (ILF):

“Dergelijke daden van geweld dat we vandaag de dag tegen Joden in Europa en Noord-Amerika zien, hebben zich niet in een vacuüm voorgedaan. Ze zijn het directe resultaat van een alomtegenwoordig discours dat de Joodse staat belastert en demoniseert, allemaal onder het voorwendsel van vermeende kritiek op zionisme en Israël. Zoals we in de loop van de geschiedenis hebben gezien en de afgelopen weken opnieuw hebben onderstreept, hebben woorden gevolgen, en dergelijke haat, opruiing en peddling in antisemitische tropen leidt direct tot geweld tegen Joden.”

Dit verslag erkent dat antisemitisme niet eerlijk kan worden geconfronteerd tenzij overheidsfunctionarissen en het maatschappelijk middenveld bereid zijn een van de krachtigste moderne manifestaties te erkennen : haat en demonisering van de Joodse staat.

Belangrijk is dat in dit verslag ook wordt vastgesteld dat antizionistisch antisemitisme actief een bedreiging vormt voor de levensvatbaarheid en het voortbestaan van joodse gemeenschappen in de Diaspora, door het ostracisme, uitsluiting en geweld tegen Joden te legitimeren. Deze dynamiek komt vooral voor op universiteitscampussen, waar Joodse studenten vaak het doelwit zijn of worden uitgesloten van het openbare leven.

Het rapport wordt afgesloten met een aantal praktische juridische instrumenten om antizionistisch antisemitisme aan te pakken en te bestrijden, gecentreerd rond de volledige goedkeuring en implementatie van de Working Definition of Antisemitism van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).

Het verslag moedigt ook nauwere samenwerking aan met wetshandhavingsfunctionarissen, het opleiden van juridische professionals en het werken met universitaire overheden om actief het recht van Joodse studenten te bevestigen om hun Joodse en zionistische identiteit te uiten zonder straf, repercussies of intimidatie.

Een aanhangster van HAMAS verbrandt op 24 mei ’21 een Israëlische vlag in Gaza-stad [beeldbron: Reuters]

Bronnen:

 • naar een artikelInternational Legal Forum releases landmark report amid unprecedented explosion in global anti-Semitism” van 4 juni 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • naar een artikelAntisemitic Content Multiplied on German, French Online Platforms During COVID-19: EU Analysis” van 3 juni 2021 op de site van The Algemeiner

.

Een gedachte over “International Legal Forum publiceert historisch rapport te midden van ongekende explosie van wereldwijd antisemitisme

 1. De zovéélste studie over iets wat allang bekend is.

  Wanneer komt de éérste adequate studie hoe dit te veranderen?

  Nee…….educatie, educatie, educatie is niet het antwoord want de feiten liggen gewoon op tafel, maar zij die het zouden moeten leren weigeren dit te doen.

  1)Dhimmy gedrag moet ophouden en beschavings normen & waarden weer een prioriteit worden.

  2) Het leugencarousel in Media & Internationale organisaties moet ophouden te draaien.

  3) De Anti Israel Pogroms moeten stoppen.

  4) Joden/Israel haat demonstraties moeten verboden worden.

  5) Jodenhaat moet bestraft worden.

  6) En dán komt de educatie!!

  Zolang dit allemaal niet gebeurt hebben de lege mantra’s 0 waarde!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.