Hamas beweert dat het door Iran reeds bevoorraad wordt met duizenden raketten

Het Iraanse regime is naar verluidt begonnen met het aanvullen van zijn islamitische proxy in de Gazastrook – Hamas, dat de enclave volledig controleert – met de middelen om duizenden nieuwe raketten te produceren, volgens een rapport op de staatstelevisie van Teheran.

Commandant van de Quds Force Brigadegeneraal Esmaeil Qaani zei een paar dagen eerder dat de Zionisten de bezette Palestijnse gebieden moeten verlaten en de eigendommen moeten terugkopen die ze in de VS, Europa en elders hadden verkocht.

De chef van de IRGC Quds Force-chef zei zaterdag op een ceremonie gehouden ter herdenking van zijn overleden plaatsvervanger:

Ik zou alle zionisten [de Joden] adviseren om terug te gaan en de huizen die ze in Europa, de VS en elders hebben verkocht terug te kopen om naar de Palestijnse gebieden te komen voordat de huizen duurder worden dan nu.

In het recente 11-daagse conflict, dat vorige maand eindigde en waarvoor nog steeds een fragiel, door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren geldt, hebben Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad meer dan 4.300 raketten afgevuurd op de bevolkingscentra van Israël. 

Bijna twee weken lang werden de Israëlische burgers gedwongen om sporadisch hun toevlucht te zoeken in schuilkelders, omdat terroristen lukraak raketten afvuurden.

Met het einde van de laatste agressie van het Israëlische regime, heeft het Palestijnse verzet het proces van raketproductie hervat“, zei Fathi Hamad, een lid van het politbureau van Hamas, tijdens het weekend van Memorial Day door het door de staat gerunde Fars News Agency van Iran. , meldde het Washington Free Beacon.

Onze fabrieken en werkplaatsen zijn opnieuw begonnen met de productie van duizenden raketten om de onverzettelijkheid van [Israëlische premier Benjamin] Netanyahu in Al-Quds [Jeruzalem] en Tel Aviv te stoppen,” waarmee Hamad impliciet verwees naar het pak slaag dat de terreurgroepen in Gaza recent hebben gekregen van de IDF.

De leiders van Hamas waarschuwden ook dat ondanks de huidige periode van kalmte, “deze oorlog voor altijd zal duren”, wat volledig in overeenstemming lijkt met het handvest van de organisatie.

Ook de Al-Quds Brigades, de militaire tak van de terroristische organisatie Islamitische Jihad, lie van zich horen en heeft een fragment vrijgegeven uit een nieuwe video met de titel ‘We Will Reach You With Terror’.

De video toont de militaire voorbereidingen van de terroristen van de organisatie voor een toekomstige confrontatie met Israël. Zo zijn onder meer activisten te zien in offensieve tunnels en worden raketwerpers op busjes getoond. Elke draagraket draagt ​​zes 116 mm-raketten.

Ziad Al-Nahala, de leider van de Islamitische Jihad, zei deze week dat zijn organisatie vastbesloten is de strijd tegen de ‘zionistische entiteit’ en de oorlog ertegen voort te zetten. In een bericht aan Israël zei Nahala dat “we op elke moordoperatie gericht op onze strijders of leiders, waar en wanneer dan ook, onmiddellijk zullen reageren met het bombardement op Tel Aviv.”

De verklaring leek aan te tonen dat ondanks de bewering van de Israel Defense Force dat het tientallen kilometers aan aanvals- en smokkeltunnels heeft vernietigd, een groot deel van het terroristische netwerk intact is gebleven.

Zowel de Iraanse als de Hamas-militaire leiders spraken over de gevolgen van het recente conflict, met variaties op een thema dat de islamitische heersers van de Gazastrook Israël verrasten met hun wapens en dat ze uiteindelijk zullen zegevieren.

Tijdens de gevechten kwam inlichtingen naar voren dat Hamas, Iran en Hezbollah de gevechten coördineerden in een gezamenlijke oorlogskamer.

Bronnen:

  • naar een artikelHamas Claims Iran Already Resupplying It With Thousands of Rockets” van 2 juni 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Dali Halevi “Islamic Jihad presents: Portable rocket launchers” van 3 juni 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelIRGC Quds Force Chief Advises Zionists to Leave Palestine” van 29 mei 2021 op de site van het Iraanse Tasnim News Agency (TNA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.