Leah Goldin vraagt hulp van Joe Biden om lichaam van haar zoon terug te krijgen dat al 7 jaar wordt gegijzeld door Hamas

De ouders van luitenant Hadar Goldin

Leah Goldin, de moeder van de gedode IDF-soldaat Hadar Goldin, wiens lichaam wordt vastgehouden door de Hamas-terreurorganisatie sinds hij in 2014 in Gaza werd vermoord, drong er dinsdag bij de regering-Biden op aan om haar zoon naar huis te brengen voor een “fatsoenlijke begrafenis”.

De oproep komt op het moment dat Hamas-leider in de Gazastrook, Yahya Sinwar, aankondigde dat de militante groep bereid is onderhandelingen aan te gaan om Israëlische burgers en lichamen van gedode Israëlische soldaten terug te geven die in Gaza gevangen worden gehouden in ruil voor gevangenen.

De opmerkingen werden gemaakt toen functionarissen van de Egyptische inlichtingendienst Israëlische functionarissen hebben ontmoet om met de Hamas-leiding in Caïro te overleggen over plannen voor de wederopbouw van de Gazastrook na de vijandelijkheden van deze maand. Israël en Hamas bereikten op 21 mei een bilateraal en onvoorwaardelijk staakt-het-vuren na 11 dagen vechten. Tegelijkertijd wil de Hamas-leiding naar verluidt geen verband leggen tussen mogelijke gesprekken over de uitwisseling van gevangenen en de rehabilitatie van Gaza.

Leah Goldin zei op een online conferentie van de Jerusalem Press Club:

Amerikanen leiden het proces en de Egyptenaren zullen de levering doen. Voor ons is het nu een kans om de hulp van de Amerikanen in te roepen, omdat ze weten hoe ze het moeten doen, omdat ze het in Noord-Korea hebben gedaan.

De Amerikaanse president verzocht om de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars voordat hij de Noord-Koreaanse president ontmoette. Nu zetten ze de klok terug met respect voor de Iraanse overeenkomst en vragen ze de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars. Dus nu is het de juiste tijd om president Biden, die in 2014 vice-president was van de regering-Obama, te verzoeken om mijn zoon naar huis te brengen.

Hadar Goldin, een luitenant in de Givati-brigade van de IDF was nauwelijks 23 jaar oud toen hij werd vermoord door Hamas tijdens een staakt-het-vuren met Israël

Hadar Goldin, een luitenant in de Givati-brigade van de IDF, was 23 jaar oud toen hij op 1 augustus 2014 werd gedood door Hamas-terroristen – twee uur nadat een staakt-het-vuren was afgekondigd in de Protective Edge War in Gaza. 

Hamas-leden die in strijd met het internationaal humanitair recht handelden, sleepten hem een ​​ondergrondse tunnel diep in Gaza in, waar hij tot op de dag van vandaag gegijzeld wordt door de militante groepering.

Goldin voegde eraan toe:

De laatste oorlog is ons opgelegd door de Hamas. We zijn nu bezig met onderhandelingen over overeenkomsten na opnieuw een staakt-het-vuren. Dit is het moment om de internationale gemeenschap en vooral de VS te benaderen en te vragen dat ze het probleem van het vorige staakt-het-vuren rechtzetten, onze jongens teruggeven als een vertrouwenwekkende stap naar het nieuwe staakt-het-vuren als ze geloofwaardigheid willen hebben voor wat ze ook staakt-het-vuren noemen.

Hamas houdt ook het lichaam vast van de gedode IDF-soldaat Shaul Oron, evenals twee Israëlische burgers die Gaza binnenkwamen en werden gevangengenomen.

Tijdens de conferentie sprak kolonel (op-rust) Lior Lotan – de voormalige hoofdonderhandelaar van Israël om gijzelaars te repatriëren, die tussen 2014-2017 de pogingen leidde om Goldin en Shaul terug te brengen van Hamas – dat de Israëlische regering de huidige situatie moet gebruiken als een mogelijkheid om de vergelijking te wijzigen.

Kolonel Lotan zei:

We zijn erin geslaagd om onze jongens slechts op één manier te repatriëren door een overeenkomst met de terroristische organisatie en door een uitwisseling van vrijlating van gevangenen. Alle gevangenen zijn terroristen, veroordeeld en zitten vast in de gevangenis. Nu hebben we een kans voor een verandering van strategie ten opzichte van Hamas om onze jongens te repatriëren, niet in ruil voor de enorme prijs van duizenden gevangenen, maar in ruil voor andere elementen die nu worden besproken.

Hij voegde eraan toe:

We hebben een hefboomwerking die niet alleen de militaire realiteit in het gebied van Gaza is, maar de hefboomwerking is ook de ambitie van Hamas om deel uit te maken van de regio om een ​​speler te zijn van politieke acties in de regio. Wat de Israëlische regering moet doen, is om alle items – humanitaire behoeften, burgers, rehabilitatie in Gaza, politieke en veiligheidsmaatregelen – aan één tafel te verbinden, onder één delegatie voor echte concessies en in ruil voor de terugkeer van de lichamen van soldaten en burgers. Tot die tijd is er helemaal geen belang voor wat Hamas verklaart. De sleutel ligt aan de Israëlische kant.

Bronnen:

  • naar een artikelHadar Goldin’s Mother Calls for US Help in Return of Son’s Body, as Hamas Open to Prisoner Swap Talks” van 1 juni 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.