Israëlische wapenexport in 2020 gestegen met 15% tot ca. 8,3 miljard dollars

De Israëlische defensie-export is in 2020 met 15% gestegen, zo maakte het Israëlische ministerie van Defensie dinsdagmiddag bekend.

Israëlische defensie-exportcontracten bereikten vorig jaar $ 8,302 miljard, zei het ministerie van Defensie, een stijging met vijftien procent ten opzichte van ongeveer $ 7,2 miljard in 2019. De verkoop van vorig jaar markeert het op één na hoogste cijfer ooit voor de Israëlische defensie-industrie.

Gedurende het hele jaar 2020 heeft het Directoraat voor Internationale Defensiesamenwerking (SIBAT), in het Israëlische Ministerie van Defensie, de Israëlische defensie-industrieën bijgestaan ​​en ondersteund bij het ondertekenen van tientallen belangrijke overeenkomsten met partners over de hele wereld.

Minister van Defensie Benny Gantz, zei:

Israëlische industrieën, zowel kleine als grote, hebben bewezen dat ze tot ’s werelds toonaangevende bedrijven behoren, zowel in kwaliteit als in technologische vooruitgang – zelfs tijdens een jaar van wereldwijde crisis.

Het afgelopen jaar hebben we intensief gewerkt aan verdieping van overheidsafspraken en samenwerking met onze partners over de hele wereld, en dat zullen we blijven doen. Israël heeft nieuwe markten en belangrijke ontwikkelingskansen die miljarden zullen bijdragen en injecteren in de lokale economie, nieuwe banen zullen opleveren en zullen bijdragen aan de veiligheid van Israël. Het hele defensie-instituut en SIBAT zullen alle nodige maatregelen blijven nemen om lokale industrieën te ondersteunen, terwijl ze investeren in de periferie van Israël en bijdragen aan de veerkracht van de staat Israël.

De grootste verkopen in dollars waren voor radar en apparatuur voor vroegtijdige waarschuwing, die 16% van alle verkopen uitmaakten, gevolgd door munitie en bewapening (16%), bemande vliegtuigen en luchtvaartelektronica (13%), observatie en optronica (13%), raketten, missiles en luchtverdedigingssystemen (10%), wapenstations en draagraketten (8%), C4I- en communicatiesystemen (8%), dronesystemen en UAV’s (6%), inlichtingen-, informatie- en cybersystemen (5%) , voertuigen en APC’s (3%), diensten en andere (2%).

Bijna de helft van de Israëlische defensie-exportverkopen (in dollars) in 2020 werden ondertekend met landen in Azië en de Stille Oceaan (44%), gevolgd door Europa (30%), Noord-Amerika (20%), Afrika (4%), Latijns-Amerika Amerika (2%).

De voorzitter van SIBAT, oud-brigadegeneraal Yair Kulas, zei:

Een toename van de export van defensie op het hoogtepunt van de wereldwijde pandemie is een belangrijke prestatie. Het wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de uitmuntendheid van de Israëlische defensie-industrie en aan hun expertise – een resultaat van hun diepgaande kennis van militaire behoeften via de IDF. SIBAT zal blijven doen wat nodig is om de Israëlische industrieën te ondersteunen en om de samenwerking van Israël met onze partners over de hele wereld te verdiepen en uit te breiden.

Het schip ‘The Jewish State‘ dat aanmeert aan de vrachtsteiger in de haven van Haifa op 3 oktober 1947. Dit schip wordt ook ‘Medinat Yehudim‘ genoemd. Britse soldaten van de Airborne Division gaan aan boord van het schip om iedereen te arresteren en te interneren. Op de achtergrond is het schip ‘Geulah‘ of ‘Verlossing’ te zien, dat op deze dag nog 1500 andere illegale immigranten bracht. [beeldbron: AP/Middle East Facts]

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli defense exports hit $8.3 billion” van 1 juni 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.