Hamasleider Sinwar eist vrijlating van 1.111 massamoordenaars en terroristen in ruil voor vier Israëliërs

Gaza, oktober 2011. Israël laat 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars vrij in ruil voor één enkele IDF soldaat: korporaal Gilad Shalit. Het zal niet lang duren vooraleer meer dan de helft van deze vrijgelaten terroristen zich weer op het pad van terreur tegen Israël begeeft en daarmee hun vrijlatingsvoorwaarden schenden [beeldbron: EIPA ]

Hamasleider in Gaza Yahya al-Sinwar zei maandag dat er de komende dagen in Caïro een serieuze dialoog zal plaatsvinden tussen Palestijns-Arabische organisaties in een poging de standpunten over hervormingen in de representatieve instellingen en over het gewapende ‘verzet’ dat wordt bestreden te coördineren.

Voor de bevrijding van “Palestina”. In een commentaar op de recente ronde van botsingen met Israël zei Sinwar dat de Palestijnse terroristische groeperingen hun wil aan de ‘vijand’ hadden opgedrongen en merkte op dat de voltooiing van de besprekingen wordt verwacht, voorafgaand aan een uitwisselingsovereenkomst waarin veiligheidsgevangenen in ruil daarvoor zouden worden vrijgelaten voor de lichamen van IDF-soldaten en vermiste Israëli’s.

De onderhandelingen over de uitwisselingsovereenkomst hebben ups en downs gekend, zei hij, en werden onlangs bevroren vanwege de politieke crisis in Israël, maar nu is er een bereidheid om de onderhandelingen vooruit te helpen.

Sinwar zei naar verluidt dat Hamas “klaar is voor serieuze onderhandelingen, snel en indirect, over de kwestie van een uitwisselingsovereenkomst voor gevangenen met Israël.” “De deal zal gevangenen bevrijden”, voegde hij eraan toe.

“We hebben vertrouwen in ons vermogen om onze rechten te verkrijgen en herinneren ons het nummer 1111”, verklaarde Sinwar. In de Shalit-deal in 2011 liet Israël 1027 terroristen vrij in ruil voor de ontvoerde IDF-soldaat Gilad Shalit. Het lijkt erop dat Sinwar suggereert dat Israël in de volgende deal 1.111 terroristen zal vrijlaten.

Sinwar-plaatsvervanger Khalil al-Hayya zei maandag tegen verslaggevers:

We accepteren niet dat het gevangenendossier wordt gekoppeld aan de wederopbouw, of de belegering, of de Palestijnse rechten. Onze broeders in Egypte begrijpen dit … De Israëlische bezetting is op dit moment niet ernstig. Als ze serieus waren geweest, hadden ze verder kunnen gaan. Wij zijn niet degenen die [een deal] tegenhouden.

Al-Hayya voegde eraan toe dat Israël

… moet worden verplicht zijn agressie in Gaza, Jeruzalem, Sheikh Jarrah en in heel Palestina te stoppen… Er zijn internationale beslissingen genomen ten gunste van een Palestijnse staat en vluchtelingen, enzovoort. Deze moeten worden uitgevoerd. Alleen dan kan de rust en stabiliteit terugkeren.

Bronnen:

 • naar een artikel van Benjamin Kerstein “Hamas Leader Says Terror Group Ready for ‘Serious’ Prisoner Exchange Talks With Israel” van 31 mei 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas to demand release of 1,111 terrorists” van 1 juni 2021 op de site van Arutz Sheva
 • naar een artikel van Hana Levi Julian “Hamas Claims Willingness to Negotiate Return of Israeli Captives; But Don’t Believe It” van 31 mei 2021 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Hamasleider Sinwar eist vrijlating van 1.111 massamoordenaars en terroristen in ruil voor vier Israëliërs

 1. Sinwar, vrijgelaten in de abominabele Shalit deal (dat vele Israelische doden heeft gekost) is het béste bewijs deze stommiteit niet nogmaals te herhalen.

  Maar watjes als de Israeli’s zijn, zou ik geen garanties durven geven dat het toch gebeurt.

  Géén 1111 maar 555 levende terroristen voor de beenderen van 2 dode Israeli’s en 2 levende (geestelijk gehandicapte) Israeli’s die vrijwillig de grens zijn overgestoken.

  Sinwar weet wat hij doet want hij kent de Israelische mentaliteit/zwakheden als een open boek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.