Hamas coördineerde Gaza-oorlog met Iran, Hezbollah in een gezamenlijke militaire operatiekamer

De Syrische president Bashar Al-Assad, Russisch president Vladimir Poetin en Hebzollahleider Hassan Nasrallah financieren, coördineren en bewapenen het Palestijnse “verzet” tegen Israël

Top-leiders van de terreurorganisaties Hamas dat de Gazastrook regeert en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) werkten naar verluidt nauw samen met de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en de Libanese terreurgroep Hezbollah om militaire operaties te bespreken tijdens de 11 dagen van gevechten met Israël.

De hoofdredacteur van het Libanese dagblad Al-Akhbar, Ibrahim Al-Amin, zei tijdens een interview met de door Hezbollah beheerde Al-Manar TV dat de IRGC, Hezbollah en Hamas in mei een gezamenlijke militaire operatiekamer hebben opgezet in Beiroet tijdens de vijandelijkheden in Israël en de Gazastrook.

Het rapport van het kanaal zei dat Al-Amin beweerde dat “officieren van Hezbollah, IRGC en Hamas de militaire confrontatie in Gaza coördineerden” en “de commandant van de Al-Quds-strijdmacht van de IRGC, generaal Esmail Qaani, Libanon twee keer bezocht om de kamervergaderingen bij te wonen.

Volgens een analyse van 27 mei door het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center, besprak Qaani de gevechten tussen Israël en de Palestijnen in een telefoongesprek met Hamas-leider Ismail Haniyeh. 

De IRGC-generaal prees de daden van “verzet” tegen de “zionisten” en benadrukte de steun van Iran aan de Palestijnen in het licht van de “agressie en misdaden van de zionistische vijand in Jeruzalem en Gaza”. Qa’ani sprak ook met PIJ-secretaris-generaal Ziyad al-Nakhalah en benadrukte dat Iran achter de Palestijnen staat die hun land en hun rechten verdedigen.

Al-Amin van Al-Akhbar beweerde dat de Hezbollah wapens en munitie naar Gaza stuurde en hielp om een ​​aantal “Palestijnse verzetsofficieren” tijdens het conflict uit het slaggebied te verplaatsen.

Bovendien voorzag het militaire centrum in Beiroet Palestijnse facties van gegevens over de bewegingen van het Israëlische leger, terwijl drones werden gebruikt, beweerde Al-Amin, om een ​​”hinderlaag” door de “vijand” op Hamas-strijders nabij de grens met Gaza te voorkomen.

Heiko Maas en premier Netanyahu met een brokstuk van de Iraanse drone

Ondertussen toonde premier Benjamin Netanyahu op 20 mei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas tijdens zijn bezoek aan Israël een Iraanse drone die was neergehaald door de Israëlische strijdkrachten in het Beit Shean-gebied, als bewijs dat “de ware financier van veel van deze agressie Iran is.”

Volgens Netanyahu stuurde “Iran een gewapende drone vanuit Irak of Syrië”, die Israëlische troepen onderschepten op de grens tussen Israël en Jordanië.

De analyse door het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center toonde ook aan dat vooraanstaande Iraanse functionarissen nauw contact hebben onderhouden met de leiders van Hamas en de PIJ om hun steun te betuigen toen het staakt-het-vuren met Israël op 21 mei van kracht werd.

Aan het einde van de gevechten stuurde Qaani felicitaties naar het hoofd van de militaire vleugel van Hamas, Mohammad Deif, en naar PIJ’s commandant van de militaire vleugel, Akram al-Ajouri, en “verkondigde dat zij door hun eenheid en doorzettingsvermogen in staat waren om de trots van het Israëlische leger en bewezen dat ze in staat zijn om het zware verliezen toe te brengen, waardoor de vijand de smaak van horror en nederlaag ervaart.

In de toekomst bevestigde Qaani opnieuw dat Iran zijn steun aan de Palestijnen zal voortzetten tot de vernietiging van het ‘zionistische regime’. Anderen, die Haniyeh feliciteerden met de “overwinningen” van de Palestijnen, waren onder meer Ali Akbar Velayati, een topadviseur van de opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei.

Haniyeh van Hamas bracht Khamenei op de hoogte van de gevechten tussen Israël en de Palestijnen en vroeg om steun om de moslim-, Arabische en internationale gemeenschap te verzamelen om de ‘vijanden van de zionistische vijand’ te stoppen.

Na het staakt-het-vuren legde Khamenei een verklaring af aan de Palestijnen, waarin hij hen feliciteerde met hun “overwinning op het zionistische regime”, waarvan hij beweerde dat het “zijn nederlaag moest toegeven”. 

De Iraanse leider drong er bij moslimregeringen op aan om de Palestijnen militaire en financiële hulp te bieden en hen te helpen bij de wederopbouw van de infrastructuur en de vernietiging in Gaza. Hij waarschuwde dat “de voorbereidingen voor de strijd aan de gang zijn” en dat de beslissing wanneer de conflicten moeten beginnen en eindigen bij de Palestijnse leiding ligt.

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Report: Hamas Coordinated Gaza War With Iran, Hezbollah in Joint Military Room” van 30 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Hamas coördineerde Gaza-oorlog met Iran, Hezbollah in een gezamenlijke militaire operatiekamer

  1. Allemaal géén probleem voor de politieke amateurs die ons regeren.

    Als het tegen Israel & haar burgers is…….dan is het OK!

    Als het tegen die arme onschuldige palestijnen in palestina is……..dán schieten wij collectief in actie om het geweld te stoppen.

    Proportie moet er tenslotte zijn!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.