De VN geeft toe dat meer dan de helft van de doden in Gaza terroristen waren

Gaza, 13 mei 2021. Hamas begraaft veertien terroristen van de Al Qassam Brigades die door Israël werden gedood [beeldbron: Anadolu]

De VN OCHA-OPT vatte de slachtoffers van de operatie in Gaza samen:

Volgens het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) werden tot 27 mei 256 Palestijnen, onder wie 66 kinderen en 40 vrouwen, gedood, van wie er 128 burgers waren. Ongeveer 245, waaronder 63 kinderen, werden schijnbaar gedood door de Israëlische strijdkrachten.

Hoewel deze cijfers nog steeds vrij verdacht zijn, onthult het twee dingen die de VN niet expliciet wil zeggen. Een daarvan is dat ze toegeven dat ten minste 11 Gazanen zijn gedood door Hamas-raketten. 

Er is praktisch niemand in Gaza die de bronnen van elk incident onderzoekt; zoals we hebben gezien, zijn honderden raketten van Hamas en andere terreurgroepen geland in Gaza, maar sinds de eerste paar dagen wil niemand toegeven dat een van hen schade heeft aangericht. 

Bewijs toont aan dat er inderdaad veel schade was door raketten van terroristische groepen die tekortschoten. 

Het andere is dat van de 245 “ogenschijnlijk” gedood door Israëlische luchtaanvallen, 117 (128-11) worden verondersteld burgers te zijn, wat betekent dat ten minste 128 terroristen waren. (Dit is een hoger aantal dan de totalen die zijn toegegeven door Hamas, Islamitische Jihad en Fatah.)

Het rapport van OCHA stelt ook een “oplossing” voor, waarin het de gekende VN-standpunten van 1947 herhaalt, die al tot zeven Arabisch-Israëlische oorlogen hebben geleid:

Dit betekent dat de VN, nauwelijks een objectieve bron als het gaat om Israël, toegeeft dat Israëlische luchtaanvallen verbazingwekkend effectief waren, aangezien de terreurdoelen vaak werden omringd door hun families. 

De VN zal dat natuurlijk niet zeggen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen meer van de gedode mensen worden onthuld als terroristen, en misschien zal bewezen worden dat er meer zijn gedood door raketten. Dit gebeurt elke keer. 

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “UN admits that more than half of those killed in Gaza were terrorists” van 30 mei 2021 en een artikelHamas shows journalists a damaged school that appears to have been hit by a Hamas rocket” van 28 mei 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “De VN geeft toe dat meer dan de helft van de doden in Gaza terroristen waren

  1. Oeps…… dus toch!

    Deze laffe wezels omringen zich dan ook weer met hun eigen families om te overleven (enveloppen strategie), waardoor die dan ook weer slachtoffer worden.

    Oorlog zonder slachtoffers bestaat niet. Misschien zouden Hamas & co daar eens aan moeten denken voorat ze hun slachtoffer beelden de wereld insturen.

    De media zou zich daarna vooral dubbel achter de oren mogen krabben voordat zij dit nieuws van ‘het Ministerie van Gezondheid’ uit Gaza klakkeloos blijven overnemen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.