Leider van terreurgroep in Gaza, de Palestijnse Islamitische Jihad, dreigt Tel Aviv te bombarderen

Teheran, Iran, 29 december 2018. Ziyad Nakhala (rechts) en Iran’s Generaal Qassem Soleimani (links), commandant van de Al Quds-brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde. Plannen smeden om samen Israël van de kaart te vegen [beeldbron: JCPA]

De leider van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), nà Hamas de sterkste formatie in Gaza, dreigt Tel Aviv te bombarderen als Israël een gerichte terrorismebestrijdingsoperatie uitvoert tegen zijn leden.

Ziyad Al-Nakhala, de leider van de terroristische organisatie Islamitische Jihad, gaf een toespraak die werd uitgezonden tijdens een ceremonie ter viering van de “overwinning” in de oorlog tegen Israël in Gaza.

Daarin zei hij dat zijn organisatie vastbesloten is de strijd tegen de “zionistische entiteit” verder te zetten en de oorlog ertegen totdat het is geëlimineerd en dat ongeacht het aantal slachtoffers.

Nakhala zei ook dat de eenheid en strijd van het Palestijnse volk de belangrijkste manier zijn om de rechten in “Palestina” te herstellen, en benadrukte dat er geen vrede zal zijn in de regio en in de wereld zolang “deze bezetting” op Palestijnse bodem bestaat.

In een bericht aan Israël zei Nahala dat “we op elke moordoperatie gericht op onze strijders of leiders, waar en wanneer dan ook, onmiddellijk zullen reageren door Tel Aviv te bombarderen.”

Eerder, op 10 mei 2021, had de terreurgroep Islamitische Jihad wraak gezworen nadat tijdens Israëlische luchtaanvallen drie commandanten van zijn gewapende vleugel Al Quds Brigades hebben aangevallen en gedood.

Een woordvoerder van de A Quds Brigades, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad, zei:

Onze martelaren, commandanten Sameh Fahim Al-Mamlouk, Kamal Tayseer Qureiqa en Muhammad Yahya Abu Al-Atta, bloedden en we bevestigen dat de reactie op hun moord hard zal zijn.

De Al Quds Brigades van de terreurgroep Islamitische Jihad publiceerde een lijst met 19 “martelaren” die omkwamen tijdens de recente Gaza-oorlog; de 19 werden door Hamas opgelijst als “burgers die werden vermoord door Israël

Bronnen:

  • naar een artikelIslamic Jihad threatens to bomb Tel Aviv” van 30 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.