Palestijnse vrouw schonk al haar juwelen en geld aan Hamas voor de fabricage van nog meer raketten

Een Palestijnse vrouw heeft al haar gouden sieraden en al haar geld aan de mannen van het “Palestijnse verzet” geschonken, bericht Felesteen, een online dagblad in Gaza.

In een brief die ze schreef aan Muhammad Al-Dhaif, de commandant van de Al Qassam Brigades van Hamas, bevestigt de Palestijnse vrouw dat deze bijdrage door haar is geleverd om mee te werken “aan de fabricage van raketten die de Israëlische bezetting vernietigen.

Voor de Palestijnse Gazanen is Muhammad Al Dhaif, geboren 1965 in Khan Younis, een levende legende en een zeer gerespecteerd figuur. In vergelijking met andere Hamas-leiders verschijnt Muhammad Al Dhaif zelden in de media.

Ook als hij in de media verschijnt, zal hij een masker dragen en verscheen hij voor het laatst in het openbaar in 2014. “Al-Dhaif is een zeer geheimzinnig figuur. Hij gebruikt geen moderne communicatiemiddelen. Altijd voorzichtig, zeer snel handelend en heel slim“, werd Piz geciteerd.

Hij is sinds 1995 al 26 jaar de ‘meest gezochte’ man van Israël voor het doden van IDF-soldaten, zelfmoordaanslagen en ontvoeringen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Deif op 8 september 2015 toegevoegd aan de lijst van Specially Designated Global Terrorists.

Muhammad Al Dhaif zelf ontsnapte herhaaldelijk aan poging tot liquidatie. Al Dhaif zou zo al vijf keer aan de dood zijn ontsnapt. De meest recente Israëlische poging om Deif uit te schakelen was tijdens Operation Guardian of the Walls in mei 2021. Deif’s vrouw, zoontje en dochter stierven bij een aanslag in 2014.

Al Dhaif staat bekend als een man die ondergronds of in trainingskampen leefde en vaak in Gaza verscheen, indien nodig. Israël zelf heeft naar verluidt niet de nieuwste foto’s van Al Dhaif. Hieronder is de enige die Israël zelf 20 jaar geleden heeft genomen. Op de foto ziet Al Dhaif er mager, bleek en niet bebaard uit.

2 gedachtes over “Palestijnse vrouw schonk al haar juwelen en geld aan Hamas voor de fabricage van nog meer raketten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.