Het einde van de illusie dat antizionisme niet verbonden is met jodenhaat

Joden krijgen voortdurend de les opgespeld dat antisemitisme en antizionisme twee afzonderlijke concepten zijn. Aanvallen op Joden zijn “gerechtvaardigd” als reactie op Israëls acties, wordt ons verteld. Zelfs als de aanvaller Israël niet noemt, wordt ons vaak verteld dat het een legitieme reactie is.

De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben eindelijk de vruchten afgeworpen voor iedereen die beweert dat antisemitisme en antizionisme elkaar uitsluitende fenomenen zijn.

Sinds het uitbreken van de vijandelijkheden tussen de staat Israël en terroristische organisaties in Gaza, zijn Joden wereldwijd op brutale wijze aangevallen en is het aantal antisemitische incidenten met honderden procenten toegenomen.

Het is voor bijna elke Jood duidelijk dat vooroordelen tegen ons anders zijn. Het wordt grotendeels niet erkend, met velen die hard vechten tegen pogingen om deze haat te definiëren – ’s werelds oudste – … [en] velen van ons Joden vertellen wat haat en onverdraagzaamheid is die jegens ons worden getoond op een manier die onaanvaardbaar zou zijn als ze tegen een ander zouden worden getoond minderheid. Het wordt gebagatelliseerd, waarbij velen beweren dat we als collectief te machtig zijn voor vervolging.

Desalniettemin is de gemakkelijkste manier voor velen om hun Jodenhaat te verbergen, het te hullen in antizionisme. Het is een dunne sluier die nu is opgelicht door recente gebeurtenissen , waarmee definitief voor eens en voor altijd wordt aangetoond dat Joden niet worden gehaat vanwege Israël – in plaats daarvan wordt Israël gehaat omdat het het Joodse thuisland is.

Dat is essentieel om te begrijpen. En degenen die nog steeds beweren dat aanvallen op Joden verband houden met het gedrag van Israël, moeten de volgende vragen beantwoorden.

Ten eerste, waarom zijn de Joden de enige gemeenschap die het doelwit zijn vanwege hun etnische, religieuze of nationale band met een ander land? Er zijn momenteel tientallen gewapende conflicten over de hele wereld, met tienduizenden slachtoffers per jaar, maar geen van deze conflicten wordt op dezelfde manier naar Europa geïmporteerd als het Israëlisch-Palestijnse conflict. 

Er is repressie en bezetting in alle delen van de wereld, maar er zijn geen gewelddadige rellen of demonstraties in de straten van onze hoofdsteden. De meeste van deze conflicten worden met passieve onverschilligheid beantwoord, zelfs als ze gepaard gaan met dood en massale onderdrukking die het Israëlisch-Palestijnse conflict in de schaduw stellen.

Ten tweede, als dit over Israël gaat, waarom rijden konvooien van auto’s die met Palestijnse vlaggen zwaaien door het VK, specifiek gericht op Joodse gebieden, terwijl ze schreeuwen: “F*** de Joden, verkracht hun dochters?” Waarom zoeken bendes in Los Angeles restaurants af en vragen ze wie een Jood is voordat ze ze in elkaar slaan? Waarom worden synagogen en andere Joodse instellingen aangevallen en vernield? Hoe drukt dit een gevoel uit jegens Israël, of het helpen van de Palestijnse zaak?

Ten derde, hoe komt het dat alleen conflicten waarbij Joden betrokken zijn, miljoenen mensen zo opwinden? Zoals dit is geschreven, worden helaas duizenden moslims en Arabieren gedood in gewapende conflicten, met nog eens miljoenen onderdrukten. Waar is de verontwaardiging over de honderdduizenden die op brutale wijze zijn afgeslacht in de Syrische of Jemenitische burgeroorlogen? Waar zijn de demonstraties tegen de meer dan een miljoen Oeigoeren die in concentratiekampen in Xinjiang worden vastgehouden? Het moge duidelijk zijn dat dit minder over moslims en Arabieren gaat, en veel meer over joden.

Ten vierde, waarom is het niet mogelijk om voor Palestina te marcheren zonder antisemitische gezangen en beeldspraak? Als deze mensen pro-Palestijns zijn en niet alleen anti-Israël of antisemitisch, waarom zijn er dan enorme opgeblazen figuren met horens en grote neuzen nodig? Waarom eindigen de marsen steevast in de buurt van synagogen, waar Joden worden aangevallen? Waar zijn de gezangen en plakkaten die oproepen tot vrede en samenleven?

Ten vijfde zijn er, zoals eerder vermeld, talloze conflicten over de hele wereld – de meeste landen worden door mondiale mensenrechtentoezichthouders niet als “vrij” geclassificeerd. Geen enkel land is perfect, en iedereen maakt fouten. Maar waarom is Israël het enige land waarvan het feitelijke voortbestaan ​​routinematig in twijfel wordt getrokken tijdens een conflict of wanneer het een impopulair beleid voert? De staat Israël is de enige natie op aarde wiens vernietiging en ontmanteling vaak wordt opgeroepen door mensen die niet tevreden zijn over zijn daden.

Al deze vragen wijzen op iets unieks in de staat Israël dat geweld en haat veroorzaakt bij veel van zijn tegenstanders, veel erger dan alles wat gericht is tegen enig ander land op aarde.

Helaas maakt dit deel uit van een doorlopend patroon.

Israël is het enige land dat permanent op de agenda staat van de organisaties van de Verenigde Naties . Israël is het enige land dat specifiek wordt genoemd in internationale rapporten over vrouwenrechten. Israël is het enige land dat wordt geconfronteerd met een oproep tot ‘boycot, desinvestering en sancties’. 

Hoewel er in elk land in het Midden-Oosten en daarbuiten enige vorm van etnische, religieuze en op geslacht gebaseerde discriminatie bestaat, wordt alleen Israël een ‘apartheidsstaat’ genoemd. Israël is het enige land dat op de planning staat voor vernietiging door een nabijgelegen land dat haast heeft om de middelen te verwerven om het uit te voeren.

Israël wordt aangevallen door schijnbaar ongelijksoortige groepen, van uiterst links tot uiterst rechts tot islamitische extremisten. Elk van deze groepen gebruikt historische antisemitische motieven tegen Israël die uniek zijn voor hun traditie, zoals bloedlust, moordenaars van kinderen en het nastreven van wereldmacht.

Israël is ook het enige Joodse thuisland en de enige natiestaat waar Joden een meerderheid vormen in de hele wereld.

Niemand kan nog serieus beweren dat dit allemaal louter toeval is.

Bronnen:

 • naar een artikel van Gregg Roman “The End of the Illusion That Anti-Zionism Is Not Connected To Jew-Hatred” van 24 mei 2021 op de site van The Middle East Forum
 • naar een artikel van Yoni Kempinski “Gregg Roman: ‘We need to beat Hamas, not deter them’” van 28 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Het einde van de illusie dat antizionisme niet verbonden is met jodenhaat

 1. Laat een goede crisis nooit verloren gaan.
  Hij dient altijd ergens voor want……..

  Hij wijst ons op onze zwakke plekken.
  Hij leert ons wie onze vrienden & vijanden zijn.
  Hij leert ons om nooit met oogkleppen op te lopen.

  En hoe wijs zijn deze woorden.

  De Covid crisis heeft ons geleerd
  Hoe het met onze zorg gesteld is.
  Het gekluns van de EU/Brussel aangetoond.
  Het gezwets van de WHO geopenbaard.
  De nutteloosheid van de VN organisaties bewezen.
  Maar ons ook geleerd te koken en nieuwe hobbies te zoeken.

  De Gaza oorlog heeft voor altijd de oogkleppen verwijderd van hen die nog wilden geloven dat de Jodenpogroms na de Holocaust waren verdwenen.

  De Gaza oorlog heeft aangetoond, voor hen die het nog stééds niet wilden geloven, dat het Westen nog stééds vol obsessieve Jodenhaters zit.

  De Gaza oorlog heeft aangetoond dat het Westen nog stééds hun normen & waarden niet op een rijtje hebben. Voor Israel & Joden tellen héle andere dan voor de rest van de planeet.

  De Gaza oorlog heeft aangetoond dat het Westen er geen enkel probleem mee heeft om, via leugens in Internationale organisaties zoals VN/UNHRC/WHO/ICC etc.etc…. én palestijnse proxi’s & Iran, Israel onder de bus te duwen en hen daarbij financieel flink te steunen.

  De Gaza oorlog heeft het ‘anti Zionisme’ in Kerk & Staat en in Universiteit & Straat met luid applaus ontvangen.

  De Gaza oorlog heeft het Sociale aspect van de Sociale media duidelijk geopenbaard.

  De Gaza oorlog heeft ook aangetoond dat Joden, zonder de sterke staat Israel, opnieuw in een speciaal voor hen nieuw Auschwitz zullen belanden.

  De Gaza oorlog heeft ook aangetoond dat het Westen er daarom alles aan zal doen om deze sterke staat klein te krijgen….via leugens, halve waarheden, hersenspoeling, manipulaties, haat demonstraties & financiele hulpacties aan al Israel’s vijanden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.