Israëlisch-Arabische diplomaat in boodschap aan de Hamas-leiders: ‘U. Zult. Niet. Winnen.’

Palestijnen bidden bij de lichamen van leden van de Ezz-Al Din Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Hamas, die omkwamen bij het Israëlische bombardement op een tunnel, tijdens hun begrafenis in Khan Younis, in de zuidelijke Gazastrook, op 21 mei 2021 [beeldbron: Said Khatib/AFP]

De Israëlische ambassadeur in Azerbeidzjan – de eerste Arabische christen die een ambassadeurspositie bekleedt in Israël – bracht donderdag een verschroeiende boodschap af aan de leiders van Hamas in een videoboodschap, minder dan een week nadat er een staakt-het-vuren was tussen de Joodse staat en de Palestijn. terroristische groep.

“De laatste tijd heb ik nagedacht over het verschil tussen jou en mij”, zei ambassadeur George Deek, wiens familie afkomstig is uit de multireligieuze stad Jaffa, in een toespraak gericht aan de hoofden van Hamas. 

We zijn allebei Arabieren, maar we kunnen niet verder uit elkaar zijn. We geloven allebei in God, maar we zouden geen andere visie kunnen hebben op wat God wil. Ik kijk naar mijn broers en zussen in Gaza en ik zie wat je met hun leven hebt gedaan. Je ontzegt ze basisrechten. Je steelt hun geld. Je doodt degenen die het niet met je eens zijn. Je wilt Israël vernietigen door raketten te lanceren die zowel joden, moslims als christenen doden.

Benoemd tot ambassadeur in Azerbeidzjan in 2018, heeft Deek eerder de buitenlandse dienst van Israël gediend in Nigeria en Noorwegen – waar hij als 30-jarige plaatsvervangend gezant werd geprezen als “de beste toespraak die een Israëlische diplomaat ooit heeft gehouden”.

De ambassadeur vervolgde:

Het Midden-Oosten dat u zoekt, waar geen plaats is voor een Joodse staat, is een Midden-Oosten waar geen plaats is voor een minderheid – christenen, druzen en zelfs moslims die uw hatelijke ideologie niet delen. Met andere woorden, het is een Midden-Oosten waar geen ruimte is voor iemand die anders is; en daarom kan het niet gedijen.

Zult u het geld van de wereld gebruiken dat wordt gestuurd om de bevolking van Gaza te helpen bij de bouw van scholen, moskeeën en ziekenhuizen, of gaat u het gebruiken om meer raketten en meer tunnels te bouwen? Zult u vrede en dialoog zoeken, of blijft u aanzetten tot meer haat en geweld? Zult u diversiteit omarmen, of gaat u door met het onderdrukken van religieuze minderheden, terwijl u oproept tot genocide op alle Joden? Bouwt u een toekomst op voor de bevolking van Gaza, of blijft u hun waardigheid en eer beroven in de vergeefse poging om Israël te vernietigen?

Helaas kennen we allemaal het antwoord. Ik wilde deze video maken om u te vertellen dat hoewel mijn familie meer dan 10 dagen in een schuilkelder heeft doorgebracht, biddend dat uw raketten hen niet zouden doden, u niet zult winnen. Uw filosofie van haat en onderdrukking zal worden verslagen. U zult niet winnen.

Bekijk de volledige video hieronder:

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli Arab Diplomat in Message to Hamas Leaders: ‘You Will Not Win’” van 27 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.