Familielid van Hamasleider Ismail Haniyeh werd voor verzorging opgenomen in Israëlisch hospitaal

Het Ichilov-ziekenhuis maakte bekend dat een nicht van Ismail Haniyeh, de leider van de terroristische organisatie Hamas in Gaza en plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van de organisatie, in het medisch centrum is behandeld.

Niet nader genoemde bronnen met kennis van zaken citerend, meldde Channel 12 News dat het 17-jarige nichtje van Haniyeh werd behandeld in het Ichilov Medisch Centrum in Tel Aviv na een beenmergtransplantatie te hebben ondergaan. De nieuwssite Walla meldde dat het meisje 6 jaar oud is.

Het persbureau Reuters meldde dat dit een dringende behandeling was nadat de nicht van Haniyeh last had van complicaties in verband met een recente medische procedure.

De nicht van Haniyeh ligt al meer dan een maand in het ziekenhuis van Tel Aviv en verbleef daar ook tijdens Operatie Guardian of the Walls, toen Hamas meer dan 4.000 raketten op Israël afvuurde, inclusief grote spervuur ​​in Tel Aviv.

Het ziekenhuis zei dat ze “één op de meer dan duizend patiënten is uit Gaza en de gebieden, kinderen en volwassenen, die elk jaar voor behandeling in het Ichilov-ziekenhuis komen.”

Parlementslid Idit Silman reageerde op het nieuws en verwees naar het feit dat Hamas al sinds de zomeroorlog van 2014 de stoffelijke resten van twee Israëlische soldaten gijzelt (Hadar Goldin en Oron Shaul), evenals drie andere Israëlische onderdanen (Avera Mengistu, Hisham al-Sayed en Jumaa Ibrahim Abu-Ghanima).

Silman zei:

Tijdens de operatie hebben we de regering onder druk gezet om een ​​’humanitaire voor humanitaire’ stap te nemen om onze jongens te bevrijden. Net als het eenzijdige staakt-het-vuren, zie ik dat de staat Israël weet hoe hij humanitaire hulp moet geven maar voor één partij. Dit gaat ten koste van haar burgers die hun leven gaven.

Ondanks de enorme teleurstelling en het misdadige gebrek aan humanitaire symmetrie, zullen we blijven werken aan de terugkeer van de jongens. Vandaag zal ik me tot de premier wenden om te begrijpen waarom het humanitarisme eenzijdig is, zelfs tijdens de operatie.

Dit beleid heeft ertoe geleid dat familieleden van Hamas-leiders ook medische behandelingen hebben ondergaan in de Joodse staat. Haniyeh zelf zag eerder zijn schoonmoeder, dochter en kleindochter allemaal behandeld worden in Israëlische ziekenhuizen.

In 2014 werd de dochter van Haniyeh ‘een aantal dagen’ in het ziekenhuis opgenomen in Ichilov in Tel Aviv, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Het ziekenhuis maakte haar medische toestand niet bekend, maar Reuters meldde dat de behandeling volgde op complicaties tijdens een standaard medische procedure die ze in Gaza had ondergaan.

In juni 2014 werd de 68-jarige schoonmoeder van Haniyeh behandeld in het Augusta Victoria Hospital, nabij de Olijfberg in Jeruzalem.

In november 2013 behandelde het ziekenhuis Haniyeh’s kleindochter, die stierf aan complicaties, nadat ze was teruggekeerd naar Gaza. In juni werd de schoonmoeder van Haniyeh behandeld in een ziekenhuis in Jeruzalem.

Een Israëlische functionaris zei dat, hoewel hij specifieke patiënten uit de Gazastrook niet kon bespreken, de verzoeken in de meeste gevallen via Palestijnse artsen komen, wat suggereert dat de islamistische leider mogelijk niet persoonlijk betrokken was bij de beslissing om zijn dochter voor behandeling naar Israël te sturen.

Eveneens in juni kondigde het Assuta-ziekenhuis in Tel Aviv aan dat het de vrouw van de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, had behandeld , terwijl de zoekers van het leger verwoed zochten naar drie Israëlische tieners die door Hamas op de Westelijke Jordaanoever waren ontvoerd. De drie werden later vermoord aangetroffen in een ondiep graf.

Tijdens Operatie Protective Edge in de zomer werden tientallen Palestijnen die tijdens de gevechten gewond raakten, op kosten van de Israëlische belastingbetaler naar Israël gebracht voor behandeling.

Een prent van Sarah Glidden uit “Israel in 60 dagen”[beeldbron]

Bronnen:

 • naar een artikelHamas chief’s niece has been hospitalized in Israel for over a month — report” van 27 mei 2021 op de site van The Times of Israel
 • naar een artikelDaughter of Hamas chief Ismail Haniyeh being treated in Israel” van 27 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Familielid van Hamasleider Ismail Haniyeh werd voor verzorging opgenomen in Israëlisch hospitaal

 1. Terwijl Hamas dode/levende Israeli’s als oorlogsbuit vasthoud word dit meisje (gratis) verzorgt.

  Haniyeh, haar oom zit in Qatar. Waarom word ze daar niet naartoe gestuurt

  Israel denkt nog steeds met dit soort stunts de wereldopinie te veranderen!

  Ze moeten zich kapot schamen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.