De eerste pogrom op de sociale media is een feit en het zal zeker niet de laatste zijn

Twee weken geleden, toen westerlingen zichzelf begonnen te informeren over Sheikh Jarrah en de Iron Dome door middel van figuurtjes met bevooroordeelde tekstballonnen op de Instagram-feeds Diet Prada en Refinery29, gebeurde er iets anders op sociale media.

Ik stelde ’s werelds eerste pogrom vast op de sociale media.

De activiteit die joden – in het bijzonder zionistische joden – overal op internet ervoeren, was op zijn best bizar en in het slechtste geval ongeldig, beledigend en onmenselijk.

Zionistische joden werden niet alleen ontvolgd omdat ze voor zichzelf en hun broeders en zusters in Israël en Palestina pleitten, we verloren ook de toegang tot directe berichten en reacties, omdat posts werden verwijderd wegens het schenden van gemeenschapsrichtlijnen (terwijl flagrant antisemitisme online bijna nooit dezelfde behandeling krijgt), en dat onze accounts worden bedreigd met tijdelijke opschorting of sluiting.

De kers op de taart was natuurlijk dat we tegelijkertijd vochten tegen een spervuur ​​van duizenden en duizenden trollencommentaar en haatdragende directe berichten, die vaak homofobe, vrouwonvriendelijke en extreem gewelddadige taal bevatten.

Sommige mensen namen zelfs royaal de tijd om spraakberichten op te nemen. Ik kreeg er een paar, waaronder een van een vrouw met een Brits accent die riep dat mijn familie in de hel zou branden. Ze zong het. Of ze probeerde het.

De zaden van deze pogrom zijn al een tijdje gezaaid.

Online zijn er verschillende gradaties van wissen en uitsluiting. Eerst komt het ontvolgen, wat pijn doet, vooral van degenen die we als vrienden beschouwen, degenen die we liefhebben en koesteren, wiens herinneringen nog vers zijn.

Soms is een niet-volgen het resultaat van druk van andere online gebruikers die mensen verdoemen met wie ze het niet eens zijn. Soms is een niet-volgen een beslissing die volledig autonoom is genomen, iemand die besluit om een ​​persoon simpelweg van zijn tijdlijn te verwijderen in plaats van om opheldering te vragen of, God verhoede, een eerlijke discussie na te streven.

Antizionisme is goed. Zionisme is slecht.

Als je een zionist bent, word je een dialoog niet waardig geacht. De meeste mensen die denken dat dit je geen werkdefinitie van het zionisme kan geven. Ze weten gewoon welke labels worden geaccepteerd door de intersectionele wereld en welke labels niet: Antizionisme is goed. Zionisme is slecht.

Behalve dat zionisme een wereldwijd erkend concept is, terwijl antizionisme geen overeengekomen definitie lijkt te hebben. Het bestaat alleen als een reflexmatige afwijzing van een geloof in de staat Israël en ieders rechtvaardiging van het bestaan ​​ervan, ongeacht hoe beredeneerd, empathisch of eerlijk die rechtvaardiging ook mag zijn.

In de tussentijd zal Instagram Palestina niet bevrijden. Twitter zal Palestina niet bevrijden. ‘S Nachts met auto’s door Joodse wijken rijden en “kom buiten Joden” uit megafoons schreeuwen, zal Palestina niet bevrijden.

Het aanvallen van orthodoxe joden op straat zal Palestina niet bevrijden. Door diners in restaurants te vragen of ze Joods zijn en ze vervolgens te verslaan, wordt Palestina niet bevrijd. De resolutie voor oorlog in het Midden-Oosten zal niet online worden gevonden.

Alles wat daar leeft is schelden, annuleringen, doxxings, trolling hashtags, katalysatoren voor geweld, haat en Eve Fartlow (de scheldnaam op twitter ipv Eve Barlow). Mijn familie heeft generaties ballingschap niet overleefd en hield het hoofd hoog voor deze misselijkmakende, opruiende, vernederende beerput van Twitter-gekte. De jouwe ook niet. Hou het veilig.

Bronnen:

 • naar een artikel van Eve Barlow “The Social Media Pogrom” van 25 mei 2021 op de site van The Tablet

Een gedachte over “De eerste pogrom op de sociale media is een feit en het zal zeker niet de laatste zijn

 1. Een groot deel van het niet Joden volk heeft blijkbaar altijd nood aan een eruptie van hun Jodenhaat…..een soort van ontlading voor het eigen mislukken.

  Iedere eeuw gingen ze wel érgens los en altijd ‘in naam van hun eigen humanitair of religieus gelijk. Er is dus niets nieuws onder de zon en toont ons voor de zoveelste keer het bestiale gedrag van ‘de mens’.

  Ditmaal word Hitlers Reichtag microfoon gebrul door het Sociale Media netwerk ongelimiteerd gelegitimeerd.

  Ultieme S ociale S uperspreader van haat & kwaad!

  Maar de leeghoofden kunnen posten, schelden, boycotteren etc.etc……..niemand van hen zal ‘palestina”‘ bevrijden omdat het niet bestaat!

  Intussen blijft Israel daar waar ze staat met een optie tot uitbreiding als het zo doorgaat.

  Als al die haatbrakers een beetje historische kennis hadden gehad dan hadden ze geweten dat de Staat Israel geworden is wat ze vandaag is door dit soort acties.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.