‘Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen’, zei Hamasleider Yahya Sinwar

De meest recente raketaanvallen van Hamas op het zuiden en het centrum van Israël waren “slechts een algemene repetitie”. “Al-Aqsa is een rode lijn,” zei de leider van de terreurgroep in zijn eerste toespraak sinds het staakt-het-vuren van kracht werd.

In zijn eerste publieke toespraak sinds het einde van de 11-daagse Operatie Guardian of the Walls zei Yahya Sinwar (foto), de leider van Hamas in Gaza: “Dit is slechts een kleine manoeuvre voor de volgende keer.”

“Dit was slechts een algemene repetitie – Al-Aqsa is een rode lijn,” zei hij in een waarschuwing aan Joden dat de Tempelberg een islamitische plaats is. (In feite is de Tempelberg de heiligste plaats van het Judaïsme en de op twee na heiligste plaats van de Islam, na Mekka en Medina).

“De vijand en de wereld moeten weten dat dit slechts een generale repetitie was – een kleine manoeuvre, die laat zien wat er kan gebeuren als Israël Al-Aqsa opnieuw probeert te schaden.

Sinwar feliciteerde de Israëlische Arabieren en de inwoners van Oost-Jeruzalem, die rellen en aanslagen tegen Joden uitvoerden, met het feit dat zij de strijd hebben opgenomen.

“Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen, voor het geval Israël probeert Al-Aqsa te beschadigen, die elk een steekaanval of auto-ramming zullen uitvoeren”, zei hij.

Hamas “heeft de mogelijkheid om honderden raketten per minuut te lanceren met een bereik van 100 en 200 kilometer. We hebben meer dan 500 km aan tunnels in de Gazastrook – waarvan 100 km is vernietigd,” zei hij, eraan toevoegend dat het slechts een paar dagen zou duren om ze te herstellen.

“Hamas wilde de oorlog beëindigen door 300 raketten af te vuren op Gush Dan [het grotere Tel Aviv gebied],” maar besloot niet te vuren dankzij de interventie van Egypte, Qatar en internationale bemiddelaars.”

In tegenstelling tot wat werd gezegd door premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Benny Gantz en andere Israëlische veiligheidsfunctionarissen, beweerde Sinwar dat “de Israëlische aanvallen de infrastructuur van de facties in Gaza niet hebben bereikt. Het plan om de verzetscapaciteiten te beschadigen en de tunnels te vernietigen is mislukt…”

“Israël’s plan voor een overwinning eindigde in een grote mislukking … De bezetting is er niet in geslaagd om de Hamas metro te vernietigen,” zei hij, verwijzend naar de terreurtunnels. “De bezetting heeft niets bereikt.”

Wat betreft het staakt-het-vuren zei Sinwar dat er geen overeenkomst is.

Hij verweet ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, die momenteel in de regio is, dat hij probeert het partnerschap van Amerika met de Palestijnse Autoriteit te versterken ten koste van Hamas. Tijdens een persconferentie in Jeruzalem dinsdagavond beloofde Blinken een “aanzienlijke bijdrage” voor de wederopbouw van Gaza, waarbij hij zei dat de regering Biden hard zou werken om “te verzekeren dat Hamas niet profiteert van de hulp bij de wederopbouw”.

Sinwar zei dat Hamas ruimschoots militaire steun heeft van andere landen.

Bronnen:

  • een artikel op deze blogHamas-leider Yahya Sinwar dreigt: dit was maar een generale repetitie” van 27 mei 2021
  • naar een artikel‘Inside Israel, we have more than 10,000 suicide bombers,’ warns Hamas leader Yahya Sinwar” van 26 mei 2021 op de site van World Israel News (WIN) in een vertaling door E.J. Bron

Een gedachte over “‘Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen’, zei Hamasleider Yahya Sinwar

  1. Kijk, hier heb je waat aan. Hier kunnen al die SM volgers, de journalisten, de celebs, de universiteits professoren, de politici, de humanitaire NGO’s & iedereen ertussen in, zich in vinden!

    Vrede zij met U!

    De degeneratie van de menselijke moraal is ‘live te volgen op ons scherm!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.