Hamas-leider Yahya Sinwar dreigt: dit was maar een generale repetitie

Hamasleider Yahya Sinwar, zei op vrijdagavond 6 april 2018: “Demonstraties in Gaza blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen en we zullen hun harten uitrukken en hun levers opvreten.” Sinwar is duidelijk geen vegetariër …

De leider van de terroristische organisatie Hamas in Gaza, Yahya Sinwar, hield woensdagmiddag voor het eerst sinds het einde van Operatie Guardian of the Walls een toespraak en stuurde een reeks dreigende berichten naar Israël.

“Als je lang wilt blijven bestaan, moet je wegblijven van al-Aqsa en Jeruzalem”, waarschuwde Sinwar.

Hij beweerde dat de recente escalatie van de beveiliging slechts een voorbereiding was op grotere dingen die zouden komen:

De vijand en de wereld moeten weten dat dit slechts een algemene repetitie was – een kleine manoeuvre, die laat zien wat er zou kunnen gebeuren als Israël al-Aqsa opnieuw zou proberen te schaden. We hebben minstens 10.000 martelaren in Israël die elk een mes nemen om te steken, of een voertuig om over te rijden, of een molotovcocktail of een benzinetank om bossen te verbranden.

De Hamasleider voegde eraan toe:

Degenen die verantwoordelijk zijn voor de laatste ronde zijn Netanyahu en Gantz die de wens van Hamas om alleen een boodschap over te brengen, hebben overgenomen en er een campagne van hebben gemaakt. Geloof me, we wilden alleen maar zeggen – ‘Genoeg met vuur spelen’. Netanyahu en Gantz wilden dat maak er een campagne van die zal doorgaan.

Hij beweerde dat de IDF geen noemenswaardige prestaties had geleverd bij het bombarderen van de tunnels van zijn organisatie:

We hebben 500 km aan tunnels en Israël heeft er slechts 100 km vernietigd. We zullen alles binnen een paar dagen kunnen herstellen.

Hoe ze dat allemaal kunnen financieren is geen probleem.

Qatar kondigde woensdag aan dat het $ 500 miljoen zou verstrekken voor de wederopbouw van Gaza na de recente ronde van gevechten tussen Hamas en Israël, meldde AFP. De Qatarese minister van Buitenlandse Zaken sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani zei:

De staat Qatar kondigt 500 miljoen dollar aan ter ondersteuning van de wederopbouw van Gaza. De fondsen zijn bedoeld om Gazanen te helpen het hoofd te bieden aan de levensuitdagingen van de recente Israëlische aanslagen, en om bij te dragen aan de wederopbouw van servicefaciliteiten in Gaza … naast de huizen die werden verwoest.

Bronnen:

 • naar een artikelHamas leader Yahya Sinwar threatens: This was just a dress rehearsal” van 26 mei 2021 en een artikel van Elad Benari “Qatar to provide $500 million for Gaza reconstruction” van 27 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas-leider Yahya Sinwar dreigt: dit was maar een generale repetitie

 1. Zag een interview met de Israelische gevangenisbewaarster van dit “heerschap” die vele gesprekken met hem had en hem kent van haver tot gort.

  De man is in een totaal shock trauma!

  Maar ja….als grote man in Gaza moet je toch wat.

  Maar één troost is er……
  Opa Biden, Mevr. Kaag (NL), EU en de rest staan al klaar om de zakken met geld te sturen…….ons geld!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.