Topambtenaar van Hezbollah: de smokkel van raketten naar ‘Palestina’ draait op ‘volle kracht’

Hezbollah’s plaatsvervangend secretaris-generaal Naim Qassem, de Nummer 2 van Hezbollah, zei dat Palestijnse agenten training hebben gevolgd door leden van de ‘as van het verzet’ om hen te helpen wapens te produceren, volgens de Jihad and Terrorism Threat Monitor van het Middle East Media Research Institute (MEMRI-JTTM).

We hadden dagelijks contact met de leiders van het verzet en de [Palestijnse] jihadistische strijders. Ons standpunt was dat we het [Palestijnse] verzet op alle mogelijke manieren zouden helpen en dat we zullen doen wat we moeten doen op het juiste moment en op de manier die we kiezen….

Qassem gaf het interview met het Al-Nour- radiostation van Hezbollah in Beiroet ter gelegenheid van de 21e verjaardag van de terugtrekking van Israël uit Libanon, naast het staakt-het-vuren tussen Israël en Palestijnse facties in de Gazastrook dat op 21 mei van kracht werd.

Volgens het rapport beweerde hij dat …

… het smokkelen van raketten naar Palestina op volle kracht doorgaat. Er zijn belangrijke Palestijnse denkers die helpen bij het creëren en vestigen van de capaciteiten. Ze hebben getraind en zijn in contact geweest met de weerstandsas. De steun zal niet ophouden, maar alleen maar toenemen.

Qassem zei ook dat zijn organisatie verantwoordelijk was voor “de meeste” demonstraties en protesten die plaatsvonden aan de Israëlische grens met Libanon tijdens de laatste ronde van gevechten, en dat de Libanese burger die werd gedood door het vuur van de Israëlische strijdkrachten tijdens de protesten een lid van Hezbollah was.

Hij benadrukte dat zijn organisatie het idee van een tweestatenoplossing verwerpt en zegt dat het enige einde aan het conflict is dat de Joden vertrekken – dat “de zionisten” terugkeren naar de landen waar ze vandaan komen.

Bronnen:

  • naar een artikelSenior Hezbollah official: Smuggling rockets into ‘Palestine’ moving ‘full force’” van 24 mei 2021 op de site van The Jewish News Syndicate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.