Toespraak van Jonathan Pollard op Jeruzalemdag over de oudste haat ter wereld: Jodenhaat

Jeruzalem, 15 april 2021: Het echtpaar Esther en Jonathan Pollard viert Israël’s Onafhankelijkheidsdag [beeldbron: Yisrael HaYom]

Jonathan Pollard, een Amerikaanse jood die een gevangenisstraf van 30 jaar uitzat wegens spionage voor Israël, haalde op Jeruzalemdag stevig uit naar de regering van Joe Biden en rekende deze tot de ergste vijanden van Israël.

Pollard, die naar Israël verhuisde nadat zijn voorwaardelijke vrijlating afgelopen december was geëindigd, werd gehuldigd op het jaarlijkse Jeruzalemdaggala van Mercaz Harav Yeshiva, waar de burgemeester van de hoofdstad, Moshe Lion, hem een ​​certificaat van waardering overhandigde voor zijn inspanningen voor het Joodse volk.

Pollard gebruikte de keynote-toespraak om een ​​lange lijst met beleidsaanbevelingen voor Jeruzalem te lanceren die een venster op zijn harde wereldbeeld verschaften.

Hij begon met na te denken over de recente moord op de 19-jarige Yehuda Guetta tijdens een terreuraanslag op een kruispunt op de Westelijke Jordaanoever.

De moordenaar was de manifestatie van de oudste haat, dodelijker dan de dodelijkste ziekte die de mens kent – jodenhaat. Koelbloedig antisemitisme. Het is de fundamentele overtuiging van onze zogenaamde vredespartners verderop in Ramallah [de Palestijnse Autoriteit], onze uitgesproken vijanden in Gaza en veel van de wakkere bureaucraten en functionarissen die de huidige Biden-regering aansturen.

Engelstalige toespraak van Jonathan Pollard tijdens de viering van Jeruzalemdag, 10 mei 2021

Terwijl hij de regering Biden en de Palestijnse leiding gelijk stelde met Amalek, de bijbelse aartsvijand van de Israëlieten, en de Amerikaanse leiders ervan blijkbaar ervan beschuldigde Joden te vermoorden, vervolgde hij:

Waar we het over hebben is Amalek, puur en simpel. Of je nu een Jood rechtstreeks vermoordt of dat je zijn armen achter zijn rug bindt zoals de Democraten van dezelfde Biden-regering dat doen – de dood van de Jood is hetzelfde.

Pollard stelde dat niet alle vijanden van Israël “een keffiyeh en een kalasjnikov dragen … sommigen van hen dragen zeer mooie pakken … en ze haten ons met een passie die je je niet eens kunt voorstellen“.

Hij rekende het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verenigde Naties aan als Israëls “vijanden” en noemde de Verenigde Naties de “Knesset van de haat“.

Door erop te staan ​​dat de tweestatenoplossing een “fictie” is, zei Pollard dat het hele bijbelse land Israël door God was gegeven en dat geen enkel ander volk er recht op heeft.

Hij betreurde het feit dat Israël het beheer over de Tempelberg aan Jordanië had opgegeven en riep op tot ongedaan making ervan, eraan toevoegend dat de Al-Aqsa-moskee op de compound in een synagoge moest worden veranderd en dat de momenteel ommuurde oostelijke poort (de dubbele Gouden Poort) naar de heilige plaats “opnieuw worden ingehuldigd als het portaal voor de Messias.

Landen moeten worden verteld dat ze hun ambassades ofwel in Jeruzalem of helemaal nergens in Israël kunnen plaatsen, zei Pollard, eraan toevoegend dat Amerikaanse diplomaten moeten worden uitgezet als Washington probeert zijn consulaat in Jeruzalem te heropenen, dat de facto de vertegenwoordiger van de Palestijnen was.

Pollard, nu 66, verkocht militaire geheimen aan Israël terwijl hij in de jaren tachtig werkte als civiele inlichtingenanalist voor de Amerikaanse marine. Hij werd in 1985 gearresteerd nadat hij tevergeefs had geprobeerd asiel te krijgen bij de Israëlische ambassade in Washington en pleitte daarvoor schuldig. De spionage-affaire heeft Israël in verlegenheid gebracht en jarenlang zijn betrekkingen met de Verenigde Staten aangetast.

Pollard kreeg een levenslange gevangenisstraf. Amerikaanse defensie- en inlichtingenfunctionarissen zeiden dat zijn spionage grote schade aanrichtte en pleitten krachtig tegen zijn vrijlating. Maar na 30 jaar in de federale gevangenis te hebben gezeten, werd hij op 19 november 2015 voor vijf jaar voorwaardelijk vrijgelaten. Pollard arriveerde eind vorig jaar in Israël om als een ​​held te worden verwelkomd.

In Jeruzalem betoogden tijdens het bezoek van John Kerry aan Jeruzalem op 8 april 2013 duizenden voor de vrijlating van Jonathan Pollard op de 10.000ste dag van zijn gevangenneming

Bronnen:

  • naar een artikel van Jacob Magid “Pollard: ‘Jew-hatred’ a foundational belief of ‘Amalek’ Biden administration” van 11 mei 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar de website Justice for Jonathan Pollard, the official website authorized by Jonathan & Esther Pollard

Een gedachte over “Toespraak van Jonathan Pollard op Jeruzalemdag over de oudste haat ter wereld: Jodenhaat

  1. Wat een geweldige toespraak van Jonathan Pollard. Een toespraak met een open vizier, en zonder een spoor van politiek-correctheid. Ook niet naar de Israëliërs zelf. Zijn stelling over de Zesdaagse oorlog is correct. Deze oorlog en de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 zijn gewonnen door een wonder. Al hebben beide oorlogen – vooral die van 1948 – heel veel bloed gekost. Zijn woede over het weggeven, in juni 1967, van de Tempelberg aan de Waqf (islamitische religieuze autoriteit) en Jordanië is correct. Het was geen vergissing- maar een MISDAAD die begaan is door Moshe Dayan! Hij deed dat zonder toestemming van de Knesset en de regering. De bloed van de gevallen soldaten op de stenen van het slagveld was nog niet droog, of de vlag van Israël werd van de Tempelberg eraf gehaald. Hij zei tegen journalisten …Ja! Ik ken de Arabieren! (Al was Jordanië een van de vijanden). Zij zouden het waarderen! Hoe zij dat waarderen ziet men tot de dag van vandaag. Moshe Dayan moest op een vuilnisbelt worden begraven, en niet naast mensen die hij had verraden. Ook zijn stelling m.b.t. Arabieren in Oost-Jeruzalem, die rotzooi trappen, is correct. Zij hebben in Israël niets te zoeken. Dankzij nieuwe opsporingstechnieken kon men mensen die rellen schoppen voor een groot deel opsporen en ze gewoon uit het land wegsturen. Zij kunnen naar Ierland emigreren, naar Zweden of naar Iran. Niemand dwingt ze in Israël te blijven. Israël moet de slangenkuil van de VN verlaten, Zij heeft in zo’n bedorven nest niets te zoeken. Wat de Biden administratie betreft: dat is een regering die officieel wordt geleid door een fantoom. Hij heeft gelijk dat deze regering is de slechtste die Amerika tot nu toe heeft gehad; zover men kan oordelen tot nu toe. Ook de (blanke) Amerikanen zelf kunnen weinig van haar verwachten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.