Abbas roept op tot het stopzetten van Joodse recht om de Tempelberg in Jeruzalem te bezoeken

Plaatje hoe volgens Mahmoud Abbas “de Joden met geweld de Tempelberg bestormen”

Tijdens ontmoetingen met de Egyptische en Jordaanse ministers van Buitenlandse Zaken heeft een schijnbaar steeds meer buitenspel staande president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, geëist dat, wil het staakt- het- vuren tussen de door Hamas gecontroleerde Gazastrook en Israël worden gehandhaafd, Joden moeten worden uitgesloten van een bezoek aan de Tempelberg.

Abbas benadrukte het belang van het opnemen van de PA in elk plan om de Gazastrook weder op te bouwen in de nasleep van de recente ronde van gevechten tussen Israël en Hamas, meldde The Jerusalem Post .

De PA-leider vertelde naar verluidt de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukry en de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi, die beiden Ramallah bezochten, dat hij klaar was om samen te werken met de Amerikaanse regering en andere leden van het Kwartet – Rusland, de Verenigde Naties en de Europese Unie. 

Abbas beweerde ook dat hij bereid was het vredesproces opnieuw te starten op basis van de bestaande internationale resoluties. Vermits Israël al die zogenaamde “bestaande internationale resoluties” bij herhaling heeft verworpen, lijkt dit andermaal een dovemansgesprek te worden.

Dinsdag vertelde Abbas aan Safadi dat voor de wapenstilstand tussen Hamas en Israël die een einde maakte aan de 11-daagse Operatie Guardian of the Walls, de periode van kalmte moet omvatten “het stoppen van aanvallen en invallen door extremistische kolonisten, gesteund door de Israëlische bezettingstroepe. op de al-Aqsa-moskee en op onze mensen op de Westelijke Jordaanoever,” berichtte The Jerusalem Post .

Palestijnse en Palestijnse mediakanalen verwijzen vaak naar beelden van Joodse bezoekers die bovenop de Tempelberg – de heiligste plaats van het Jodendom – lopen als “het bestormen van de Al-Aqsa-compound”. Het is joden verboden om openlijk te bidden op de berg en bewakers begeleiden alle joodse groepen die de Maghreb-poort binnengaan, de enige waardoor niet-moslims binnen mogen.

Abbas maakte zijn opmerkingen in de schaduw van de opheffing van het recente verbod op Joodse bezoeken aan de Tempelberg , die voor 19 dagen werden opgeschort na een sterke toename van de spanningen over het gewelddadige eigendomsgeschil van Sheikh Jarrah en de annulering van Palestijnse parlements- en presidentsverkiezingen.

Hieronder enkele plaatjes hoe volgens Mahmoud Abbas “de Joden met geweld de Tempelberg bestormen”….

Bronnen:

  • naar een artikelAbbas calls for end to Jewish Temple Mount visitation rights to cement ceasefire” van 25 mei 2021 op de site van i24News

Een gedachte over “Abbas roept op tot het stopzetten van Joodse recht om de Tempelberg in Jeruzalem te bezoeken

  1. Israel heet 2 cruciale fouten gemaakt.

    1) Dayan…….de Tempelberg verkwanselt aan de Waqf.

    2) Sharon…….Gaza aan de palestijnse kat gegeven om op de melk te passen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.