Netanyahu keurt uitbreiding van visserijzone goed en levering van humanitaire uitrusting aan Gaza

Honderden trucks goederen schuiven dagelijks aan om Gaza te bevoorraden

Met goedkeuring van het politieke echelon en in overeenstemming met de richtlijn van de minister van Defensie, werd besloten om vanaf dinsdag de toegang van humanitair materieel in de Gazastrook toe te staan. 

Dit omvat medische apparatuur, voedsel, medicijnen en brandstoffen voor de particuliere sector, die via de Kerem Shalom-kruising zullen binnenkomen.

Voorlopig zal het niet mogelijk zijn om goederen uit de Gazastrook te exporteren. Daarnaast is besloten om vanaf dinsdag de toegang van patiënten voor levensreddende behandelingen, medewerkers van internationale organisaties en buitenlandse journalisten via de Erez-oversteek toe te staan.

Ook werd besloten om het visgebied met ingang van dinsdag 6.00 uur uit te breiden tot 6 zeemijl

De coördinator van de regeringsactiviteiten in de territoria verklaarde dat de fundamentele civiele maatregelen die door het politieke echelon zijn goedgekeurd, afhankelijk zijn van het handhaven van de rust en de veiligheid.

Luitenant Hadar Goldin

Luitenant Hadar Goldin

Prof. Simcha Goldin, de vader van wijlen luitenant Hadar Goldin wiens lichaam sinds 2014 door Hamas wordt vastgehouden, reageerde boos op de beslissing van de Israëlische regering en zei:

De Israëlische leiders hebben simpelweg hun morele kompas verloren en het vermogen om onderscheid te maken tussen goed en kwaad. Ze brengen uitrusting naar een terroristische organisatie terwijl ze de burgers van Israël misbruiken en de IDF-soldaten in de steek hebben gelaten en die eropuit zijn gegaan om te vechten en het thuisland te verdedigen tegen de terroristen. Dit is een volledig verlies van waarden.

Hij voegde eraan toe:

Ik roep de minister van Defensie en de stafchef op om onmiddellijk wakker te worden en hun beslissingen opnieuw te herbekijken. De burgers van Israël zullen niet zwijgen in het licht van het achterlaten [van soldaten]. Breng de soldaten onmiddellijk terug naar Israël.

Hadar Goldin, een luitenant in de Givati ​​Brigade van de IDF, was een Joodse patriot, humanitair en kunstenaar, en pas 23 jaar oud toen hij werd vermoord en ontvoerd in Gaza door Hamas-terroristen.

Op 1 augustus 2014, tijdens Operatie Protective Edge, twee uur nadat Hamas instemde met een staakt-het-vuren, hebben terroristen drie Israëlische soldaten in een hinderlaag gelokt vanuit een tunnel in de kelder van een huis in Gaza.

De terroristen doodden twee van de soldaten en schoten Hadar Goldin, een luitenant van de Givati ​​Brigade (een elite gevechtseenheid van de IDF), neer en sleepten hem een ​​tunnel in om hem te ontvoeren.

Tragisch genoeg was Hadar het slachtoffer van het door de VN en de VS bemiddelde staakt-het-vuren, dat cynisch werd geschonden door Hamas. Hamas blijft het lichaam van Hadar vasthouden, vermoedelijk als onderhandelingsfiche om politieke of militaire concessies te doen in toekomstige conflicten met Israël.

Hadar was een opmerkelijk begaafde jongeman – een schilder en graficus, een dichter en een inspiratie voor iedereen die hem kende.

  • Hamas houdt ook de stoffelijke resten vast van Oron Shaul, een andere soldaat die op 20 juli 2014 is omgekomen bij Operatie Protective Edge.
Luitenat Hadar Goldin en Operation Protective Edge (2014)

Bronnen:

  • naar een artikel van Ido Ben Porat “Netanyahu approves expanded fishing zone, entry of humanitarian equipment into Gaza” van 25 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.