Naaste adviseur van Netanyahu: ‘Veel van de slachtoffers in Gaza werden gedood door verdwaalde Hamas-raketten’

Mark Regev, naaste adviseur van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zei in een zondag interview dat “veel” slachtoffers in Gaza in het recente conflict tussen Israël en Hamas werden veroorzaakt door raketten afgevuurd door de Palestijnse militante groep die tekortschoot in de Gazastrook, in plaats van door Israëlische militaire aanvallen.

Regev zei op “Fox News Sunday” tegen Chris Wallace:

We probeerden de terroristen te raken en toe te zien dat geen onschuldige mensen verstrikt raken in het kruisvuur. En hoewel ons doel was om burgerslachtoffers te vermijden, had Hamas eigenlijk precies het tegenovergestelde doel. Ze misbruikten op brutale wijze Gaza-burgers als een menselijk schild voor hun oorlogsmachine. We weten zeker dat veel van de slachtoffers bij deze operatie werden veroorzaakt door Hamas-munitie. Bijna 20% van hun raketten kwam te kort en landde in Gaza, waarbij burgers in Gaza omkwamen.

Sinds het conflict op 10 mei begon, werden volgens de Israel Defense Forces (IDF) ongeveer 4.340 raketten afgevuurd door Hamas vanuit de Gazastrook richting Israël, met minstens 640 die voortijdig neervielen in Gaza. 

De schermutselingen eisten het leven van 13 Israëli’s, waaronder een IDF-soldaat. Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza werden ongeveer 240 Palestijnen gedood, een telling die Israëlische functionarissen in twijfel hebben getrokken.

“We weten niet of deze cijfers betrouwbaar zijn en alleen burgers omvatten”, zei een hoge IDF-functionaris vrijdag . “Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat Hamas veel moeite doet om aantallen en de identiteit van de slachtoffers te verbergen, bijvoorbeeld door militante insignes van de dode lichamen te verwijderen wanneer ze worden geëvacueerd.”

De Al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Islamitische Jihad, verloren 19 militieleden [beeldbron: Arabna]

Na 11 dagen vechten gingen Israël en Hamas een onvoorwaardelijk staakt-het-vuren aan dat vrijdag 2 uur lokale tijd van kracht werd.

“Uiteindelijk hebben we Hamas tijdens de operatie een zware slag toegebracht”, zei Regev in het zondagse interview. “We hebben een groot deel van hun terroristisch-militaire machine ontmanteld. We hebben een deel van hun leiderschap weggenomen. We raken hun bevel en controle. Hopelijk zullen ze twee keer of zelfs drie keer nadenken voordat ze weer aanvallen op Israël. “

Bronnen:

  • naar een artikelSenior Netanyahu Adviser: ‘Many of the Casualties’ in Gaza Conflict Killed by Errant Hamas Rockets” van 24 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Naaste adviseur van Netanyahu: ‘Veel van de slachtoffers in Gaza werden gedood door verdwaalde Hamas-raketten’

  1. Maar daar zal je al die verdwaasde ‘influencers, protesterende humanisten, arrogante professoren & het leger individuele malloten niet over horen.

    Ze hebben namelijk geen idee wat er speelt maar weten alléén dat ze mekaar moeten napraten om ”cool te zijn op Social Media.

    Een afwijkende mening….. en je word per direct gecensureerd, geviseerd of totaal genegeert…en dát is het ergste wat je kan overkomen in het tijdperk van de duizenden virtuele vrienden.

    Het is, net als in de 30er jaren van de vorige eeuw weer ‘En Vogue om de Jood te be/veroordelen…..”tenslotte zijn zij ons ongeluk”……van Corona tot ons mislukte leven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.