Belgische buschauffeur van De Lijn: ‘Joden zijn kleinkinderen van apen en varkens’

PA-TV, 30 januari 2015. Imam van de Palestijnse Autoriteit in zijn vrijdagsermoen: “Joden zijn apen en varkens en slaven van afgoden” [beeldbron: screenshot PMW]

Peter Velle, een Vlaamse ex-moslim en oprichter van het Vlaams Comité voor ex-Moslims, heeft een tweet gevonden van een buschauffeur bij het Belgische vervoersbedrijf De Lijn waarin joden de kleinkinderen van apen en varkens worden genoemd.

De tweet van de vluchteling uit Syrië was een verwijzing naar verzen uit de Koran waarin Allah mensen met wie hij niet tevreden is vervloekt tot apen en varkens. Uit de context blijkt dit vaak om joden te gaan.

Dat de tweet van de buschauffeur over joden ging, liet niets aan duidelijkheid te wensen over:

Velle bracht het soclal-media team van De Lijn op de hoogte van zijn bevindingen. Binnen een uur kreeg hij reactie.

Maher werkt sinds 1 augustus 2019 als buschauffeur bij De Lijn, woont in Halle en is getrouwd. Hij komt oorspronkelijk uit Damascus en bezocht daar de prestigieuze Gawdat Al-Hashemi School.

Sinds 2016 woont hij in België waar hij de Syrische burgeroorlog, die 10 jaar heeft geduurd en bijna 400.000 mensen het leven heeft gekost wist, te ontkomen. Naast zijn familie bracht Maher ook zijn antisemitische opvattingen over joden mee naar België.

Wat De Lijn gaat doen en of er een sanctie komt is tot zover onbekend.

De plannen van Maher zijn wel bekend, hij wil met zijn familie graag terugkeren naar het Midden Oosten. Er is goed nieuws voor hem, daar de burgeroorlog in Syrië zo goed als voorbij is en het land zijn vluchtelingen terug verwelkomt.

Video: PA-geestelijke: ‘Joden zijn apen en varkens en slaven van goden’

Bronnen:

 • naar een artikelBuschauffeur bij Belgisch vervoersbedrijf De Lijn scheldt joden uit voor kleinkinderen van apen en varkens” van 17 mei 2021 op de site van Joods.nl

2 gedachtes over “Belgische buschauffeur van De Lijn: ‘Joden zijn kleinkinderen van apen en varkens’

 1. Nu maar hopen dat politie en leger gemobiliseerd wordt om deze brandhaard van Jodenhaat in de kiem te smoren ,waarschijnlijk zouden in Europa veel moskeeën gesloten moeten worden vanwege het openlijk prediken en oproepen tot Jodenhaat,met alle kwalijke gevolgen en dreigingen van dien!!76 jaar na beëindiging van de tweede Wereldoorlog kun je als Jood niet meer vrij rond te lopen in zeer veel Europese landen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja het gaat de goede kant uit met Belgie.

  Gidsland in anti Israelisme.
  Tolerantie voor Palestinisme
  Gedogen van anti Judaisme.

  Een vis begint altijd te stinken aan de kop!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.