Elf lichamen gevonden, 10 overlevenden gered in Gaza-tunnel die werd gebombardeerd door Israël

Promotie affiche van Hamas voor zijn tunnelproject

Update: zondag 23 mei 2021 om 6u09

Hulpverleners hebben elf lichamen geborgen en ongeveer 10 overlevenden gered uit het puin van wat een tunnel lijkt te zijn in Gaza die is getroffen door Israëlische bombardementen, zeggen medici en getuigen.

Israël heeft gezegd dat het vele kilometers onderaardse gangen heeft gebombardeerd die worden gebruikt door de terreurgroep Hamas. De slachtoffers zijn alleen tunnelgravers van de Al-Qassam Brigades van Hamas.

Raed al-Dahshan, plaatsvervangend hoofd van de civiele bescherming van Gaza, zei dat ze nog steeds door het puin aan het ziften zijn om meer lichamen te vinden, uren nadat een staakt-het-vuren een einde maakte aan 11 dagen van Israëlische luchtaanvallen op de belegerde kustenclave.

“De burgerbescherming en het ministerie van openbare werken en gemeenten werken aan het opruimen van het puin”, zegt hij. “We blijven zoeken naar de vermisten onder het puin. Maar het is zwaar werk, want we hebben niet het zware materieel om te doorzoeken, zoveel gewonden sterven onder het puin.”

De teruggevonden lichamen verhogen het dodental van Israëlische luchtaanvallen sinds 10 tot 243, waaronder 66 minderjarigen, zegt het door Hamas geleide “ministerie” van Volksgezondheid.

Dat zogenaamde “ministerie van Volksgezondheid” lijkt bijvoorbeeld de meeste dode terroristen niet in zijn cijfers te hebben opgenomen, waardoor het lijkt alsof bijna alle doden burgers waren.

Hamas heeft bijna alle vermeldingen van zijn dode strijders gecensureerd, die volgens Israël ongeveer 200 zijn. (Als het staakt-het-vuren blijft bestaan, verwacht dan volgende week de krantenkoppen dat tientallen ‘burgers’ begraven onder het puin werden ontdekt.)

Tunnelindustrie van Hamas

Een van de meest urgente bedreigingen waarmee de IDF de afgelopen jaren is geconfronteerd, is het netwerk van grensoverschrijdende aanvalstunnels vanuit Gaza.

Hamas en andere radicale terreurorganisaties in de Gazastrook hebben zwaar geïnvesteerd in de tunnelindustrie, vaak ten koste van de rehabilitatie van burgers.

In de jaren sinds Operatie Protective Edge in 2014 is het budget voor burgerzaken van Hamas gedaald, terwijl het militaire budget gestaag is gestegen, van 15% van het jaarbudget in 2014 tot 55% in 2016.

Er wordt geschat dat Hamas meer dan $ 150 miljoen aan tunnelbouwactiviteiten geïnvesteerd heeft. , terwijl het ook de vele inwoners van Gaza in gevaar brengt die zich met dit gevaarlijke werk bezighouden.

De gekozen locaties van deze tunnels tonen verder Hamas ‘minachting voor het menselijk leven aan – tunnels worden vaak gebouwd onder civiele infrastructuur in Gaza en eindigen in de nabijheid van Israëlische burgersteden, waarbij ze opzettelijk zowel Israëlische als Gazaanse burgers in gevaar brengen.

De IDF houdt Hamas verantwoordelijk voor deze grensoverschrijdende aanvalstunnels, die een ernstige schending van de soevereiniteit van Israël vormen en het leven van Israëlische burgers en soldaten bedreigen.

Hamas-tunnel ontdekt die onder een jongenschool in Beit Hanoun liep:

Bronnen:

  • naar een artikel5 bodies found, 10 survivors rescued in Gaza tunnel bombed by Israel” van 21 mei 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelHamas digs up bodies of terrorists killed in Israeli strike on tunnel network” van 22 mei 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelThe Gaza Tunnel Industry” op de site van The Israel Defense Forces (IDF)

Een gedachte over “Elf lichamen gevonden, 10 overlevenden gered in Gaza-tunnel die werd gebombardeerd door Israël

  1. Welk land kan nog sympathie opbrengen voor deze islamitische criminele boevenbende(Hamas =roof ,gewelddaad)? Twee keer heb ik Gaza mogen bezoeken,voordat dit gebied ten onrechte aan de islamitische criminelen van Hamas en Co werd gegeven!Land voor vrede heeft nog geen dag gewerkt!!De Israëlische bevolking gaat ook met de vaccinazi strategie van de NWO premier Netanyahu een loodzware toekomst tegemoet ,waar gevaccineerden zullen worden uitgespeeld tegenover moedige niet gevaccineerden burgers!!Niet te bevatten hoe moeilijk Israël het gaat krijgen vanwege de vijanden die van binnenuit en van buitenaf op onschuldig bloed loeren!Ook de nog overgebleven burgers in Gaza zullen wederom door hun eigen criminele islamitische leiders als schietschijven worden misbruikt !De wereld en Israël zal om verlossing schreeuwen vanwege de huidige status-quo waarin de wereld moedwillig is in gemanoeuvreerd

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.