Jodenhaat enorm toegenomen tijdens de recente oorlog van Hamas tegen Israël

Amsterdam, 16 mei 2021. Pro-Hamas betoging in de hoofdstad

F*ck de Joden! F*ck hun moeders! Verkracht hun dochters!” riepen ze door de straten van Londen.

Bij het Holocaustmonument in Amsterdam sloegen moslims  een strijdkreet uit – een doodsbedreiging voor de joden:

Khaybar, Khaybar ya yahud ! J’aish Mohammed sa ya’ud!” vrij vertaald als: “Khaybar, Khaybar, oh, Joden! Mohammeds leger zal weer opstaan!”

Een verwijzing naar het 7e-eeuwse islamitische bloedbad van Joden in de Slag om Khaybar:

Elders in Nederland vlogen islamistische groeperingen onder de vlag van de Islamitische Staat en riepen ze “Eén staat – het kalifaat!” En in Berlijn verbrandden demonstranten Israëlische vlaggen of vlogen met de spandoeken van Hamas.

Inderdaad, afgelopen weekend in heel Europa – tijdens protesten tegen het meest recente geweld tussen Palestijnse militanten en het Israëlische leger – kwamen duizenden islamitische extremisten, leden van pro-Palestijnse groeperingen, extreemlinkse activisten en neonazi’s bijeen in oproepen tot vernietiging. van Israël en de Joden.

Elke escalatie van spanningen tussen Israël en de Palestijnen leidt onvermijdelijk tot anti-Israël (maar nooit anti-Hamas) protesten wereldwijd, waarbij demonstraties steeds virulenter worden in Europa – dankzij de groeiende moslimbevolking en de rechtsextremisten die aan populariteit hebben gewonnen in Europa. het gezicht van moslimimmigratie en de linkse extremisten die naar voren zijn gekomen om het groeiende rechts tegen te gaan.

Deze groepen zijn meestal op gespannen voet, maar er is één gebied waar ze het allemaal over eens zijn: Israël moet worden vernietigd, en zo veel mogelijk ook de wereldbevolking van Joden.

De bottom line, volgens de woordvoerder van de Duitse bondskanselier Angela Merkel Steffen Seibert, is “het feit dat de Joden zich in Duitsland niet vrij kunnen bewegen en niet veilig in sommige gebieden en in sommige situaties is het recht van iedere burger in Duitsland. En dat maakt ons boos en het is een schande voor ons allemaal.”

Maar misschien hoeft dat niet echt te verbazen. “Elke keer dat het virus van antisemitisme onze samenleving opnieuw binnendringt, maskeert het zichzelf als sociale rechtvaardigheid en verkoopt het zichzelf als sprekende waarheid aan de macht”, merkte Robert Jenrick, de Britse minister van Gemeenschappen , maandag op.

Het meest opvallende woord hier is ‘maskers’.

Er zijn tenslotte geen protesten geweest in de Europese hoofdsteden waarin wordt opgeroepen tot de vernietiging van China of de dood en verkrachting van de bevolking, ook al heeft China sinds 2017 meer dan een miljoen Oeigoeren en andere moslims in gevangenkampen vastgehouden. Het zijn de koosjere restaurants – niét de Chinese – waarvan de ramen worden ingeslagen; het zijn de Israëlische en niét de Chinese vlaggen die ze verbranden. 

En terwijl Saoedische gevechtsvliegtuigen bommen werpen op de uitgehongerde bevolking van Jemen, wat tot beschuldigingen van genocide leidt, hebben de meeste strijders van ‘sociale rechtvaardigheid’ geen enkel wapen, zelfs geen stem, geheven om hen te bestrijden.

Daarentegen blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht dat steeds meer Nederlandse en andere Europese niet-moslims zich bezighouden met de pro-Palestijnse beweging, met name de zogenaamde ‘influencers’ op sociale media. De pro-Palestijnse beweging heeft in toenemende mate minder te maken met steun aan Palestina dan met de veroordeling van Israël en de Joden. Het laatste conflict in Gaza maakt deze trend nu duidelijker dan ooit.

Als reactie hierop beginnen Europese politici te pleiten voor meer veiligheid voor Joodse instellingen en verzet ze zich tegen het antisemitische geweld en vandalisme in hun land. 

In Duitsland, waar veel antisemitische uitlatingen illegaal zijn, versterkt de politie haar aanwezigheid in synagogen. “Het verbranden van Israëlische vlaggen en aanvallen op Joodse instellingen op Duits grondgebied zullen niet worden getolereerd”, zei minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.

De Duits-Marokkaanse komiek Abdel Karim plaatste op Twitter: “Er zijn veel manieren om iemands begrijpelijke menselijke empathie voor de Palestijnen uit te drukken. Synagogen aanvallen is er niet een van”:

Maar wanneer 200 auto’s door Noord-Londen rijden en schreeuwen: “F*ck de Joden en hun dochters verkrachten”, en islamisten oproepen tot een nieuwe Islamitische Staat – en wanneer Jodenhaat de straten vult van Amsterdam tot Wenen, van Rome tot Parijs en Madrid – zo’n sentiment is welkom, maar het is niet genoeg.

Waarom roepen moslimleiders bijvoorbeeld niet op om de haatzaaiende uitlatingen en het geweld tegen de Joden te stoppen? Waar zijn de influencers van sociale media – diezelfde mensen die pro-Palestijns sentiment kweken – die uitleggen dat steun voor Palestijnen niet de vernietiging van de Joden of de verkrachting van Joodse vrouwen of de bouw van een nieuwe Islamitische Staat vereist?

Joden in de Verenigde Staten zijn ook niet immuun. Dinsdagavond viel een menigte pro-Palestijnse aanhangers Joodse diners aan buiten een restaurant in Los Angeles.

Terwijl de protesten zich naar Amerika verspreidden, roepen demonstranten dezelfde alomtegenwoordige, nauwelijks verhulde oproep tot vernietiging van Israël – “van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn.”

Leiders op het gebied van sociale rechtvaardigheid, mensen zoals Rep.Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) – die zo luid en terecht benadrukte dat ‘zwarte levens er toe doen’ – verklaren nu met evenveel kracht dat ‘Palestijnse levens ertoe doen’, maar spreek er geen woord over Joodse levens, ook al zijn Joden onevenredig het doelwit van de overgrote meerderheid van haatmisdrijven, zowel in Amerika als in het buitenland.

In 2018 bepaalde de FBI bijvoorbeeld dat Joden, die slechts 2% van de Amerikaanse bevolking uitmaken, het doelwit waren van 60% van alle religieus gemotiveerde haatmisdrijven.

En in heel Europa, waar joden 1% van de bevolking uitmaken, was 22%  van alle religieus gemotiveerde haatmisdrijven in 2019 antisemitisch. Met name het aantal haatmisdrijven tegen joden – 1.300 – was meer dan tweemaal het aantal haatmisdrijven tegen moslims, namelijk 507.

Sinds Hamas op 10 mei raketten op Israël begon af te vuren, heeft het Verenigd Koninkrijk 116 antisemitische incidenten gemeld , een piek van 500% ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar, meldt de Community Service Trust.

En toch zeggen degenen die zich konden uitspreken tegen het geweld, het voortduren van leugens en haat, en de oproepen tot vernietiging van de Joden, nog steeds niets. Misschien is het intimidatie die hen stil houdt. Misschien is het hun angst. Misschien is het gewoon onwetendheid.

Uiteindelijk komt het allemaal hetzelfde uit: hun stilzwijgen is hun medeplichtigheid.

Bronnen:

  • naar een artikel van Abigail R. Esman “Jew Hatred Soars During Hamas-Israel Fighting” van 21 mei 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikelAntisemitische leuzen en kalifaatvlaggen bij pro-Palestina demonstraties” van 17 mei 2021 op de site van Elsevier Weekblad (EW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.