Hoe weten we wie de oorlog heeft gewonnen? Vraag het aan de Ayatollah’s in Iran

Op een dag zouden we kunnen vernemen dat Iran Hamas ertoe heeft aangezet om het meest recente offensief tegen Israël te lanceren in een poging om Ra’am-leider parlementslid Mansour Abbas te beletten zijn aanbod om parlementaire steun te verlenen aan de volgende regering van Israël, in te willigen.

Misschien zullen we op een dag ontdekken dat de aanzet voor Hamas ‘nieuwste aanval op Israël niet de hangende beslissing van het Hooggerechtshof was over het al dan niet respecteren van de eigendomsrechten van Joodse huisbazen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem. 

Misschien zullen we ontdekken dat de pogingen van Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit om de Palestijnse publieke opinie af te leiden van zijn besluit om de verkiezingen voor de Palestijnse Wetgevende Raad en het voorzitterschap te annuleren, weinig te maken hadden met het raketoffensief van Hamas tegen Israël of de Arabisch-Israëlische pogroms tegen hun Joodse buren in steden en op wegen door het hele land.

Het is mogelijk dat we na verloop van tijd zullen vernemen dat Hamas, handelend met Iraanse leiding en toestemming, ervoor koos om nu zijn nieuwe campagne tegen Israël te openen, omdat de leiders en hun Iraanse bazen wanhopig wilden voorkomen dat parlementslid Mansour Abbas zijn aanbod om parlementaire steun te verlenen aan de volgende regering van Israël – in welke vorm dan ook.

Mansour Abbas, de leider van de vierkoppige Ra’am Islamistische Knesset-factie, is een raadsel. Houdt hij Israëlische Joden voor dwazen, terwijl hij van de ene kant van zijn mond spreekt over joods-moslim samenwerking, terwijl hij aan de andere kant trouw blijft aan het jihadistische geloof van de Moslimbroederschap? Of is hij de real deal; de binnenlandse Arabisch-Israëlische uitdrukking van de Abraham-akkoorden, gebaseerd op de bereidheid om duurzame vrede te sluiten tussen Arabieren en Joden?

De waarheid is op dit moment onkenbaar.

In het licht van de gewelddadige Arabische Israëlische aanval op Joden in het hele land, is het nu geen tijd voor Israëli’s om een ​​regeringscoalitie te baseren op een raadsel als Abbas. Maar terwijl hij voor Israëli’s een bron van verwarring is, is Abbas voor Hamas een nachtmerrie. Wat de werkelijke bedoelingen van Abbas ook zijn, het is vanzelfsprekend dat Hamas en zijn partners en aanhangers denken dat hij te goeder trouw handelt en daarom beschouwen ze hem als de grootste bedreiging waarmee hun langdurige politieke oorlog tegen Israël ooit is geconfronteerd.

In een toespraak in Doha, Qatar op 15 mei, vertaald door MEMRI , besprak Hamas-leider Ismail Haniyeh de betekenis van de nieuwe oorlog van Hamas. Hoewel hij Mansour Abbas niet noemde, toonde de tekst van zijn toespraak aan dat Abbas in Haniyehs hoofd leefde. Haniyeh verklaarde dat het uitwissen van het idee van echte vrede tussen Arabieren en Joden in Israël het belangrijkste doel van Hamas was in deze oorlog.

In zijn woorden:

Jeruzalem verenigt ons. Vandaag zijn de geografische barrières binnen het historische Palestina verwijderd. Vandaag voert Palestina een Intifada van Rosh Hanikra naar Eilat. “Ze dachten dat 70 jaar of meer de geest van saamhorigheid van onze mensen in het bezette land in 1948 [soeverein Israël, CBG] zou kunnen doden. Ze dachten dat onze mensen daar hun identiteit zouden verliezen en zich zouden assimileren in de zionistische entiteit …

Maar vandaag zijn onze mensen binnen de grenzen van 1948 degenen die de Al-Aqsa-moskee verdedigen. Zij zijn degenen die een intifada voeren tegen de bezetter en de kolonisten. Vandaag, broeders en zusters, storten sommige theorieën in en sommige worden herbouwd. De theorie van coëxistentie tussen twee volkeren binnen de grenzen van 1948, een theorie die ze al 70 jaar cultiveren, wordt vandaag vertrapt door onze zonen en onze mensen in Lod, Ramle, Baka al-Gharbiyeh, de Galilea, de Negev, Rahat, Beersheba en Safed. Safed is van ons!

De as die Hamas ondersteunt, begint in Iran en loopt door via Qatar en Turkije, Syrië en Libanon. Vervolgens verplaatst het zich naar het westen – naar de Europese Unie en naar progressieve activisten en wetgevers in de Democratische Partij in de VS.

Azmi Bishara, een voormalig Knesset-lid dat naar Qatar vluchtte vlak voordat hij werd gearresteerd wegens verraad wegens spionage voor Hezbollah in de oorlog in Libanon in 2006, dient vandaag als senior adviseur van de emir van Qatar. In een interview met het Al Araby- netwerk vorige week besprak Bishara de groeiende banden tussen Amerikaans links en de as Hamas-Iran. Het interview is vertaald door MEMRI .

Bishara voerde aan dat de ogenschijnlijke steun van de Amerikaanse president Joe Biden voor Israël een overblijfsel is van zijn 40 jaar in het Congres. Bishara beweerde dat tijdens Biden’s lange ambtsperiode op Capitol Hill het Congres werd gecontroleerd door “de zionistische lobby”, dus Biden had geen andere keuze dan de lijn vast te houden.

Bishara bespotte wat hij presenteerde als Biden’s slaafse toewijding aan de ‘zionistische lobby’, spottend: ‘Biden is degene die zei dat je niet joods hoeft te zijn om een ​​zionist te zijn. Het was Biden die deze vreemde uitspraak deed!’

Vandaag, zo beweerde Bishara, is de situatie in Washington veranderd en hij:

Op de lange termijn, moeten we vertrouwen op de basis van de Democratische Partij. Er zijn nu meer Arabieren en moslims onder deze activisten. Er zijn daar meer Afro-Amerikanen en linksen … Deze mensen vormen de pressiegroep. binnen de Democratische Partij en elders. We moeten ons vertrouwen in hen stellen voor de lange termijn.

Dezelfde Arabische, islamitische, zwarte en linkse activisten waar Bishara naar verwees en die nu in het Congres zitten, kwamen deze week door voor hem en zijn medeleden van de Hamas-Iran-as. Congresvrouwen Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez en Ilhan Omar kregen gezelschap van een tiental andere parlementsleden, die collectief als antisemieten uit de kast kwamen.

De democratische parlementsleden namen klassieke antisemitische taal aan toen ze Israël veroordeelden als een “apartheidsstaat”, waarbij ze zijn bestaansrecht verwierpen. Ze zetten ook een drukcampagne op Rep. Gregory Meeks (D-NY), voorzitter van de House Foreign Affairs Committee, en eisten dat hij een goedgekeurde verkoop van $ 735 miljoen aan precisiegeleide raketten aan Israël zou tegenhouden.

Er was een nog krachtigere drukcampagne op Meeks nodig van meerderheidsleider Steny Hoyer (D-MD) om de inspanning te annuleren. En hoewel Hoyer in staat was om een ​​directe aanval op Amerikaanse militaire verkopen aan Israël te vermijden, getuigt het feit dat de progressieve antisemieten in de democratische caucus de kwestie op de agenda hebben gezet – waar het nog steeds is – een bewijs van het feit dat zij vandaag de voorwaarden dicteren omtrent de voorwaarden van het debat over Israël in de Democratische Partij, en hun voorwaarden beginnen met de veronderstelling dat Israël slecht is. 

De angst van de Democraten voor hun antisemitische leden is zo groot dat deze week elke Democraat tegen aanvullende hulp aan Israël stemde en elke Democraat tegen het bestraffen van Hamas.

Hamas / Iran vonden dat Mansour Abbas een dreiging was die de moeite waard was om de oorlog te beginnen om te vernietigen, omdat ze hem zien als de Israëlische uitdrukking van de Abraham-akkoorden. En in de hoofden van de Iraanse leiders en die van hun Hamas-gevolmachtigden, vertegenwoordigen de Abraham-akkoorden de grootste militaire en politieke bedreiging voor de nucleaire en hegemonische ambities van Iran. Ze vernietigen is hun strategische doel.

De Abraham-akkoorden bieden een formeel kader voor het operationele partnerschap dat sinds 2006 is ontstaan ​​tussen Israël en de soennitische Arabische staten die, net als Israël, worden bedreigd door Iran. Bij het formaliseren van die banden, splitsten de Abraham-akkoorden de Arabisch / islamitische wereld in twee kampen. Het eerste kamp omvat Iran en de staten en terreurgroepen die Iran steunt, controleert en verbonden is. Politieke krachten die vijandig staan ​​tegenover Israël in het Westen steunen dit kamp. Leden van het Iran-kamp en zijn aanhangers in het Westen houden vol dat de Joodse staat de grootste bron van instabiliteit is en het belangrijkste obstakel voor vrede in het Midden-Oosten.

Het tweede kamp bestaat uit Israël en de Arabische staten die begrijpen dat Iran de grootste bedreiging vormt voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. Arabische leden van dit kamp zijn onder meer Saoedi-Arabië, de VAE, Bahrein, Egypte, Soedan en Marokko. Deze Arabische staten geloven dat ze in een alliantie met Israël in staat zullen zijn om het Iraanse regime te beheersen en uiteindelijk te verslaan.

Totdat de Abraham-akkoorden werden geformaliseerd, was alleen het Iraanse kamp internationaal aanwezig. Het anti-Israëlische, pro-Iraanse verhaal, dat beweert dat Israël de grootste bedreiging vormt voor de regionale en wereldvrede, had het toneel voor zichzelf van Teheran tot Californië. Sinds de ondertekening van de Abraham-akkoorden afgelopen september, bevindt het Iraanse kamp zich in de verdediging.

In een persconferentie op dinsdag gaf de woordvoerster van president Joe Biden, Jen Psaki, aan dat de regering net zo ongelukkig is met de Abraham-akkoorden als de Iraniërs en Palestijnen. In antwoord op de vraag van een verslaggever over de vredesinspanningen van de Trump-regering, deed Psaki alsof de Abraham-akkoorden niet bestaan.

‘Afgezien van het doen van een vredesvoorstel dat bij aankomst dood was’, zei ze spottend, ‘denken we eigenlijk niet dat ze iets constructiefs hebben gedaan om een ​​einde te maken aan het langdurige conflict in het Midden-Oosten.’

Deze asinine verklaring bevestigde het idee dat Biden ooit zal kiezen voor een alliantie met de Abraham Accords-lidstaten over de Iran / Hamas-as. Net zoals de regering weigert zelfs maar de term “Akkoorden van Abraham” uit te spreken, zo staat ze erop hun politieke betekenis voor de staten in de regio en hun militaire capaciteit om Iran in te dammen te negeren.

Ondanks de enorme druk die is uitgeoefend op de lidstaten van Abraham Accords om hun banden met Israël te ontkennen sinds Hamas vorige week zijn offensief begon, hebben ze tot dusver niet gewankeld. De VAE, Bahrein en Marokko hebben milde verklaringen afgelegd over de Hamas-oorlog. Marokko stuurde humanitaire hulp naar Gaza. Er zijn geen anti-Israël demonstraties geweest in de straten van een van de Abraham Accords-lidstaten.

De leider van Soedan, Abdel Fattah Al-Burhan, besprak de kwestie eerder deze week in een interview met France 24 in het Arabisch. Het interview is vertaald door MEMRI .

In zijn woorden: “De normalisatie [van de betrekkingen tussen Soedan en Israël] heeft niets te maken met het recht van de Palestijnen om hun eigen staat te vestigen. De normalisatie is verzoening met de internationale gemeenschap en met Israël als onderdeel van de internationale gemeenschap.”

Al-Burhan maakte duidelijk dat Soedan niet zou worden gepest om zijn betrekkingen met Israël te beëindigen en voegde eraan toe dat de beslissing om de betrekkingen met Israël te onderhouden een soevereine Soedanese beslissing is. Het is “het voorrecht van de staatsinstellingen”, aldus.

Aangezien het duidelijk is dat Israël vanaf het begin duidelijk heeft gemaakt dat het geen belang had bij de verovering van Gaza, zal Hamas de overwinning uitroepen, ongeacht hoeveel schade het heeft geleden door Israëlische luchtaanvallen. 

Dus ook, nadat de regering-Biden de dreiging om Israël te veroordelen in de VN-Veiligheidsraad in de eerste dagen van het conflict op tafel had gelegd, was het duidelijk dat Israël Biden niet lang zou durven trotseren als hij eenmaal publiekelijk een staakt-het-vuren had geëist. Dus Israël trok zich terug zonder ooit ronduit te zeggen wat het zou zien als een overwinning in deze confrontatie.

Ondanks het opzettelijke gebrek aan duidelijkheid, zou Israël wel eens de overwinnaar kunnen worden. Twee parameters zullen bepalen wie deze oorlogsronde heeft gewonnen. 

Ten eerste, als het Hooggerechtshof partij kiest voor de wet en de eigendomsrechten van de Joodse grondeigenaren in Sheikh Jarrah respecteert, zal hun uitspraak een brandende nederlaag betekenen voor de Iran / Hamas-as en hun Amerikaanse en Europese aanhangers die volhouden dat Joden geen eigendom hebben. rechten in de buurt omdat ze joden zijn.

Ten tweede, als de Akkoorden van Abraham de oorlog overleven en de banden tussen Israël en zijn Arabische partners zich uitbreiden en verdiepen, dan zullen Hamas en zijn partners de verliezende partij zijn. Wat Mansour Abbas betreft, de tijd zal uitwijzen of hij een vriend of een vijand is. Maar ondertussen is zijn politieke voortbestaan ​​een nationaal belang.

Bronnen:

  • naar een artikel van Caroline B. Glick “How will we know who won the war?” van 21 mei 2021 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Hoe weten we wie de oorlog heeft gewonnen? Vraag het aan de Ayatollah’s in Iran

  1. Hugo, op dit moment heerst er een wapenstilstand, dat is belangrijk. Maar wat ik de laatste twee weken heb meegemaakt moet ik zeggen dat het antisemitische volledig terug is van weggeweest. Feiten worden geheel bewust verdraait of verzwegen. De haat jegens ons is geheel ongefundeerd en verschrikkelijk. Door PM M. Rutte, financier van terroristische groepen, wordt bewust een huisuitzetting van een wanbetaler gebruikt om Iran te verschonen als aanzetter van de gewapende confrontatie tussen Israëls en Hamas. In mijn beleving gedraagt meneer Rutte zich steeds meer als een marionet van mevrouw Al-Qaq Kaag (de mol), die trouw heeft gezworen aan Fatah en hun handvest, de vernietiging van Israëls.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.