Terwijl Hamas terroristen de grenspost in Kerem Shalom bestoken, geeft UNRWA Israël de schuld voor het sluiten ervan

De grenspost van Kerem Shalom waarlangs goederen vanuit Israël de Gazastrook binnenrijden

UNRWA heeft een verklaring afgelegd die de beste reden is waarom UNRWA zou moeten worden ontmanteld:

Het Bureau voor Hulpverlening en Werken van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) roept de regering van Israël dringend op om humanitaire hulpgoederen en haar personeel tijdig toegang te geven tot Gaza, in overeenstemming met haar verplichtingen onder het internationaal recht. Het Agentschap heeft geen goedkeuring gekregen voor de kritische toegang tot Gaza voor essentiële humanitaire benodigdheden die bedoeld zijn om hulp te bieden aan de noodlijdende bevolking, met inbegrip van bijzonder kwetsbare personen zoals zwangere vrouwen, kinderen, personen met een handicap en ernstige medische aandoeningen, en ouderen, ondanks de enorme behoeften. na negen dagen van conflict. Er is ook geen goedkeuring ontvangen voor zijn hoogste ambtenaar om UNRWA-noodoperaties te beoordelen en te ondersteunen. “UNRWA wacht dringend op goedkeuring via gevestigde mechanismen om Gaza binnen te komen”, zei Tamara Alrifai, directeur Strategische Communicatie van de UNRWA.

Dit is wat er gisteren werkelijk is gebeurd :

Israël coördineerde vandaag een complexe operatie om humanitaire hulp over te dragen aan Palestijnen in Gaza. De overdracht werd belemmerd door herhaaldelijk door Hamas gelanceerd mortiervuur ​​op de grenspost, waarbij burgers werden gedood en gewond raakten en een IDF-soldaat gewond raakte.

De tijdlijn van evenementen:

 • Vanmorgen zou de Keren Shalom-oversteekplaats worden geopend om de overdracht van humanitaire hulp en het vertrek van buitenlanders mogelijk te maken. Er waren 40 vrachtwagens geladen met voedsel, medische apparatuur en humanitaire hulp op weg naar de oversteek van Ramallah, Jeruzalem en Tel Aviv, geschonken door OCHA, UNICEF, het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen.
 • Tegen 11 uur ’s ochtends vuurde Hamas mortieren af ​​op de kruising, waardoor de overdracht van humanitaire hulp werd verhinderd. Om 13.30 uur was er opnieuw een poging om het konvooi door te laten. Terwijl 8 vrachtwagens erin slaagden binnen te komen, was er nog een mortieraanval waarbij een IDF-soldaat gewond raakte.
 • Om 14.45 uur werd een derde ronde van mortieren afgevuurd op de kruising, waarbij twee Thaise arbeiders omkwamen en nog eens 10 mensen gewond raakten.Israël blijft zich inzetten voor de overdracht van humanitaire hulp aan Gaza. 

De Al Aqsa Martelaren Brigades van Fatah (de zogenaamd “gematigde” rivaal van Hamas) scheppen op hun website op over hoeveel mortieren ze hebben geschoten richting Kerem Shalom, die ze Karm Abu Salem noemen. Het gaat over 15 afzonderlijke aanvallen van ongeveer 30 mortieren en raketten. 

Maar UNRWA roept de Palestijnse terroristen niet op om de oversteek te stoppen, alleen enkele algemene.

De grenspost van Kerem Shalom aan de Gaza-Israël grens, waarlangs goederen worden geleverd aan de Strook, werd voor de zoveelste keer beschoten en zwaar beschadigd door Palestjjnse milities van Hamas:

Bronnen:

 • naar een artikel van EoZ “‘Moderate’ terrorists attacking goods crossing in Kerem Shalom, @UNRWA blames Israel for closing it” van 19 mei 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Terwijl Hamas terroristen de grenspost in Kerem Shalom bestoken, geeft UNRWA Israël de schuld voor het sluiten ervan

 1. Voeg daarbij het standpunt van onze regering, waarop altijd te vertrouwen is als het gaat om het oplossen van conflicten.

  1) Mevr. Wilmes, onze (J) Minister van Buitenlandse zaken, die ons nogmaals kwam bijpraten over de situatie in ‘Oost Jeruzalem en de de colonisten in de ‘bezette palestijnse gebieden en het ‘Belgische’ (dus opééns kan het wel) standpunt hierover om door een 2-staten ‘oplossing’ een einde aan het conflict te maken en zo de levens van onschuldige burgers te sparen……en daar is natuurlijk niemand op tegen.

  Jawel, ze veroordeelde ook de raketten van Hamas op onschuldige Israelische burgers mááááár………….

  ISRAEL was wél de grote & sterke en dus….werd de Calimero knop in actie gezet.

  Het totaal absurde is echter dat Mevr. Wilmes haar speech in het verre vreedzame Belgie wél in TWEE TALEN moest houden omdat er anders ruzie in de tent of erger, een taalgrensconflict in het parlement was uitgebroken.

  2) Dhr. Lachhart, voorzitter van VLD die vond dat het belangrijk was om het conflict te de-escaleren en dat ‘daarom de Belgische wapenexporten naar ””beide partijen moeten worden stop gezet.

  Oeps…….Misschien kan Dhr. Lachaert ons uitleggen sinds wanneer Belgie wapens naar terreurbeweging Hamas stuurt en waarom?

  M.a.w. het absurditeiten theater draait weer op volle toeren, in de UNWRA én in het Belgische parlement, samen met de anti Israel haatcarousels, opgepompt door ignorante internationale Celeb’s die helemaal doordraaien door de vele verkregen extra ”likes op hun sociale media accounts.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.