Opnieuw 4 raketten afgevuurd op Israël vanuit Libanon, 1 onderschept

Israëlische soldaten bewaken in Metula, aan de grens tussen Israël en Libanon in het noorden van Israël, op 14 mei 2021, nadat Libanese demonstranten het Israëlische grenshekken waren overgestoken [beeldbron: Basel Awidat / Flash90]

Opnieuw werden op woensdagmiddag vanuit Zuid-Libanon 4 raketten op Israël afgevuurd. De IDF reageerde door Zuid-Libanon te bestoken. Twee Israëliërs werden lichtgewond tijdens het rennen naar schuilkelders.

Het Iron Dome-systeem onderschepte een van de raketten, terwijl een andere explodeerde in een open gebied in Shfar’am, en nog eens twee explodeerden in de zee.

Om 16:12 uur. sirenes klonken in de noordelijke steden Shfar’am en I’billin. Twee minuten later, om 16:14 uur, klonken sirenes in Kiryat Yam, Kiryat Bialik, Kiryat Motzkin, Acre, Kfar Masaryk en Ein Hamifratz.

Gelijktijdig met de sirenes in het noorden van Israël klonken extra luchtalarmsirenes in Joodse gemeenschappen in de buurt van Gaza, wat erop duidde dat Hamas een extra spervuur ​​van raketten had afgevuurd. Net na 16.30 uur begon de IDF Zuid-Libanon aan te vallen als vergelding voor de aanvallen.

Een woordvoerder van Magen David Adom (MDA) zei:

Na de luchtalarmsirenes die de afgelopen minuten in het noorden van Israël te horen waren, zijn er vanaf nu (16:20 uur) geen meldingen van verwondingen ontvangen door de MDA. 101 hotline. MDA-personeel dat de ontvangen rapporten doorzocht, ontdekten geen verwondingen als gevolg van de raketten. MDA-paramedici bieden medische behandeling aan twee mensen die licht gewond raakten terwijl ze onderweg waren naar schuilkelders, evenals aan een aantal mensen met een shellshock.

Dit is reeds het derde salvo raketten dat vanuit Libanon werd afgevuurd in nog geen week tijd op willekeurige doelwitten in Israël.

Op donderdagavond 13 mei werden drie raketten afgevuurd die neerstortten in de Middellandse Zee tegenover de noordkust van Israël. En op maandagavond 17 mei omstreeks 23u30 (locale tijd) werden zes raketten vanuit Libanon richting Israël afgevuurd die alle voortijdig neerstorten op het grondgebied van Libanon.

De Israel Defense Forces zijn van mening dat een kleine Palestijnse factie – niet de terreurgroep Hezbollah – verantwoordelijk is voor de aanval op Noord-Israël vanuit Libanon gisteravond, zegt woordvoerder Zilberman.

Bronnen:

  • naar een artikel4 rockets fired at Israel from Lebanon, 1 intercepted” van 19 mei 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel “IDF: 3 rockets fired from Lebanon hit sea off northern coast” van 13 mei 2021 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Opnieuw 4 raketten afgevuurd op Israël vanuit Libanon, 1 onderschept

  1. De UNRWA fascisten reageren als en stel hersenloze debielen, wat een waardeloos tuig is dat toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.