Operatie ‘Guardian of the Walls’ gaat zijn 10de dag in; Hamas hapt naar adem

Het raketvuur vanuit Gaza gaat door: er klonken sirenes in Be’er Sheva, Ofakim en Kiryat Malachi op donderdagochtend rond 01.00 uur.

Een raket die op Beersjeba werd afgevuurd, werd onderschept en drie andere explodeerden in open gebieden.

De paramedici van Magen David Adom boden medische zorg aan een 50-jarige man die gewond raakte nadat hij de deur van een opvangcentrum tegenkwam, en een 14-jarig meisje dat viel en gewond raakte tijdens het rennen naar een opvangcentrum tijdens de sirene. De twee werden geëvacueerd naar het Soroka-ziekenhuis.

Ondertussen blijven de landen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, druk uitoefenen op Israël om een ​​staakt-het-vuren tot stand te brengen in Operatie Guardian of the Walls, die al aan zijn tiende dag begint.

Ambtenaren op zowel politiek niveau als aan de top van de veiligheidsdienst zijn van mening dat het nog 48 uur zal duren om de operatie te voltooien, en als zodanig gaf minister van Defensie Benny Gantz de IDF opdracht om de operationele plannen te versnellen en zich te concentreren op het vernietigen van de ondergrondse infrastructuur in Gaza.

Hamas heeft zijn overeenkomst met een wapenstilstand via Egyptische bemiddeling ingetrokken, maar dit kan een tactische zet zijn, nadat de organisatie zich realiseerde dat Israël niet van plan was om zijn acties de volgende dag te stoppen. Senior Hamas-figuur Mousa Abu Marzouk zei woensdagavond dat een staakt-het-vuren-akkoord naar verwachting binnen een dag of twee van kracht zal worden.

“Allah weet wanneer de bemiddelaars zullen slagen om tot deze vergelijking te komen”, zei Abu Marzouk, eraan toevoegend: “Mohammed Deif raakte niet gewond bij de pogingen om hem uit te schakelen, hij verkeert in een goede conditie en leidt de campagne. Israël heeft ook geprobeerd hem te elimineren. Yahya Sinwar en Marwan Issa, maar ze zijn in goede staat.”

Ondertussen vielen op woensdagavond IDF-straaljagers en -vliegtuigen een wapendepot aan in het huis van Hamas ‘”Minister van Justitie en vrijgelaten gevangenen”. Bovendien werd militaire infrastructuur in de huizen van andere commandanten van de terroristische organisatie in de Gazastrook aangevallen.

Onder de aangevallen doelen:

  • De militaire infrastructuur die wordt gebruikt in de huidige ronde van gevechten en die zich bevindt in het huis van Ashraf al-Jabri in de stad Khan Yunis.
  • Een wapendepot in het huis van een terrorist van Hamas in Gaza-stad.
  • Militaire infrastructuur in het huis van Muhammad Abu Mustafa, een commandant van het Bataljon Oost Khan Yunis van de terroristische organisatie Hamas.
  • Militaire infrastructuur in het huis van de commandant van het Oost Rafah-bataljon van de terreurorganisatie Hamas, Muhammad Boab.
  • Militaire infrastructuur bij het huis van Osama Abu Anza, hoofd van de raketvuurafdeling van de Khan Yunis-brigade.

Woensdagavond raakte een 72-jarige man matig gewond toen een raket een voltreffer scoorde op een huis in Sderot. De paramedici van Magen David Adom behandelden de gewonde man ter plaatse en evacueerden hem naar het ziekenhuis. Verschillende andere mensen werden behandeld voor angst.

Ongeveer 200 raketten zijn afgevuurd op Israël in de loop van 12 uur woensdag, de meeste op de zuidelijke gemeenschappen. 90% van de raketten werd onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem.

Bovendien werden maandag vier raketten afgevuurd op Noord-Israël vanuit Libanon, de IDF vuurde 16 artillerierondes af op Zuid-Libanon in Zuid-Libanon.

Bronnen:

  • naar een artikelRocket fire continues, IDF intensifies attacks in Gaza – Israel National News” van 19 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.