Legerbus beschoten met een anti-tankraket in het zuiden van Israël

Een legerbus van de IDF werd door Hamas terroristen geraakt door een antitankraket, 20 mei 2021 [beeldbron: Bitachon Sadeh Group]

De Izzadin Al-Qassam-brigades van Hamas richtten zich op een bus die Israëlische soldaten vervoerde met een antitankraket en lanceerde vervolgens een spervuur ​​van mortiergranaten naar de plaats waar de bus naar verluidt donderdagochtend het doelwit was. 

De IDF meldde dat de bus leeg was en dat een soldaat lichtgewond raakte bij het incident. Het rapport kwam nadat raketsirenes klonken in het zuiden van Israël na een periode van meer dan acht uur waarin geen raketsirenes klonken.

De aanval komt ook te midden van berichten in Israëlische en internationale media die beweren dat  een staakt-het-vuren  tussen Israël en Gaza tegen vrijdag zou kunnen worden bereikt, ondanks een aantal verklaringen van functionarissen van Hamas en Israël die zeiden dat er niet snel een staakt-het-vuren zou worden bereikt.

Na de aanval kregen inwoners van gemeenschappen binnen vier kilometer van de grens met Gaza het bevel om in hun huizen in de buurt van schuilplaatsen te blijven.

Vorige week werd IDF-soldaat St.-Sgt. Omer Tabib gedood en drie anderen gewond nadat een Kornet anti-tank geleide raket (ATGM) was afgevuurd door Hamas-terroristen op hun jeep nabij de zuidelijke Israëlische gemeenschap van Netiv Ha’Asara.

In november 2018 brak een ronde van gevechten uit tussen Hamas en Israël nadat een Cornet-antitankraket was afgevuurd op een bus vol soldaten op de Black Arrow Memorial Site in de Sha’ar Hanegev-regio. Een soldaat raakte ernstig gewond bij de aanval van 2018. Na die aanval werden meer dan 460 raketten afgevuurd op het zuiden van Israël.

De IDF ging woensdagavond en donderdagochtend door met het aanvallen van doelen in de Gazastrook, voerde ’s nachts een golf van aanvallen uit op de ondergrondse infrastructuur van Hamas in de Gazastrook en richtte zich op twee wapenopslagplaatsen op donderdagochtend. 

Later op de ochtend trof de IDF een raketwerper om te voorkomen dat raketten richting Israël werden gelanceerd. Volgens de IDF werden tussen 19.00 en 07.00 uur ongeveer 70 raketten op Israël afgevuurd, waarbij 10 raketten in de Gazastrook vielen en 90% van de op Israël afgevuurde raketten werd onderschept door de IDF. Van 01.00 uur tot 09.00 uur klonken er geen raketsirenes in Israël.

Bronnen:

  • naar een artikel van Tzvi Joffre “Hamas targets IDF bus with anti-tank missile, soldier lightly injured” van 20 mei 2011 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.