Terwijl Iran Hamas blijft opjutten tot terreur tegen Israël, wil de regering van Biden dat de sancties worden opgeheven

Te midden van de duidelijke rol van het Iraanse regime in het aanzetten tot terrorisme tegen Israëlische burgers, worden in Wenen besprekingen gevoerd om de sancties tegen het regime op te heffen. 

De regering Biden  biedt de Iraanse leiders blijkbaar nog meer concessies en sancties aan, hulp aan de Iraanse leiders en concessies die “verder gaan dan de nucleaire-specifieke sancties.”

Ondertussen moedigen deze leiders uit Iran Hamas openlijk aan om meer raketten te lanceren op een oude Amerikaanse bondgenoot in het Midden-Oosten, Israël. 

Bovendien heeft het hoofd van de Quds Force van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde, Esmail Ghaani, onlangs in een telefoongesprek met Hamas-leider Ismail Haniyeh, Hamas toegejuicht voor zijn aanvallen.

Los daarvan heeft de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, die het laatste woord heeft over het buitenlands beleid van Iran, op sociale media tot terrorisme aangezet. Hij schreef op Twitter:

Palestijnen zijn wakker en vastbesloten. Ze moeten deze weg vervolgen. Men kan alleen met deze criminelen praten met de taal van de macht. Ze moeten hun kracht vergroten, sterk staan, de vijand confronteren en hen dwingen hun misdaden te stoppen. #FreePalestine.

Khamenei bestempelde de hele natie van Israël ook als een terroristenkamp:

Sinds dag 1 hebben zionisten bezet Palestina veranderd in een basis voor terrorisme. Israël is geen land; het is een #TerroristCamp tegen Palestijnen en andere moslimlanden. De strijd tegen dit despotische regime is vechten tegen onderdrukking en terrorisme. En dit is ieders verantwoordelijkheid.

Het beleid van Twitter geeft aan dat het gebruikers zal schorsen “vanwege het risico van verdere aanzet tot geweld”. Maar Twitter lijkt Khamenei volledige immuniteit te geven. Het is vermeldenswaard dat Twitter de voormalige president Donald J. Trump verbood terwijl hij in functie was “vanwege het risico op verdere aanzet tot geweld”.

Veel gebruikers op Twitter begonnen het platform dicht te slaan omdat het de hoogste leider van Iran niet verbood omdat het duidelijk aanzet tot geweld. Aaron Klein, een senior adviseur van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, tweette :

“Hoe heeft Twitter Ali Khamenei niet verboden vanwege de onderstaande post waarin hij ronduit aanzet tot terreur jegens Israëli’s? Zijn tweet is een virtueel signaal naar door Iran gesteunde Palestijnse jihadisten.”

“Waarom is @khameni_ir nog steeds de fu * k op Twitter? Als dit geen aansporing is, is idk wtf dat wel !!!” schreef @JeremyKossen. En @ eL3CT10n richtte zich tot Jack Dorsey, CEO van Twitter, met de vraag: “Waarom verbieden jullie in vredesnaam @khamenei_ir en al zijn andere accounts niet?”

Philip Klein schreef een artikel op National Review, getiteld “Waarom laat Twitter de ayatollah Khamenei van Iran raketaanvallen op Israëlische burgers veroorzaken?”

Het Iraanse regime duidelijk aanzetten tot terrorisme tegen Israël heeft ook geleid vele Amerikaanse senatoren te schrijven een brief aan de administratie Biden:

De afgelopen dagen hebben Palestijnse terroristen in Gaza, die worden gefinancierd door Iran, een reeks raketaanvallen op Israël uitgevoerd. Ze richten zich op Israëlische burgers en steden, waaronder de hoofdstad van Israël, Jeruzalem. Dit is verontrustend als leden van uw regering momenteel in Wenen aan het onderhandelen zijn met Iran, ’s werelds grootste staatssponsor van terrorisme.

De senatoren dringen er bij de regering-Biden op aan de onderhandelingen met het Iraanse regime te stoppen :

De Verenigde Staten die actief onderhandelen met Iran en mogelijk miljarden dollars verstrekken aan sanctiehulp, zullen ongetwijfeld bijdragen aan de steun van Iran aan Hamas en andere terroristische organisaties die Amerikanen en onze bondgenoten aanvallen. We roepen u op om de onderhandelingen met Iran onmiddellijk te beëindigen. en duidelijk maken dat er geen sancties worden opgelegd.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken wees echter snel de oproepen af van de senatoren aan de regering-Biden om de besprekingen in Wenen met Iran te staken vanwege de financiering van Hamas-raketten door Teheran: “Ik heb niets te bieden over de vraag of er al dan niet Iraanse betrokkenheid is bij wat er gebeurt [in Gaza]”, zei hij .

Het Iraanse regime heeft duidelijk wapens geleverd aan Hamas. Zelfs de hoogste leider van Iran gaf op 22 mei 2020 toe:

Iran realiseerde zich dat het enige probleem van Palestijnse strijders het gebrek aan toegang tot wapens was. Met goddelijke leiding en hulp hebben we plannen gemaakt, en het machtsevenwicht is veranderd in Palestina, en vandaag kan de Gazastrook stand houden tegen de agressie van de Zionistische vijand en deze verslaan.

Het Iraanse regime beschouwt de aanslagen van Hamas blijkbaar ook als een vergelding voor de moord op generaal Qasem Soleimani, de Iraanse generaal die het bevel voerde over de extraterritoriale Qods-strijdmacht van Iran en in 2020 door de Verenigde Staten werd vermoord.

Een lid van het Iraanse parlement, Ahmad Naderi, is in feite ziet het conflict als een “zegen”. Hij verklaarde dat “de klok sneller zal tikken voor de vernietiging van Israël”, en voegde eraan toe: “Dit is de zegen [gebracht] door het bloed van onze Haj Qasem.”

Het is verbijsterend dat de regering-Biden doorgaat met haar plan om de nucleaire deal nieuw leven in te blazen en de sancties tegen de Iraanse mullahs op te heffen, terwijl een van Amerika’s sterkste bondgenoten, Israël, wordt aangevallen door de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas en die van Iran. leiders zetten duidelijk terrorisme aan tegen de Israëlische burgers. 

Voor humanitaire doeleinden en om haar bondgenoot te verdedigen, moet de regering-Biden de besprekingen met het Iraanse regime onmiddellijk stopzetten. En zeker niet financieren. Elke vrijgevigheid zal alleen worden gebruikt om de Iraanse militie, de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), te verrijken en zich op meer landen in het Midden-Oosten te richten – naast de Verenigde Staten zoals op 9/11 en 1983. Deze keer zouden de aanvallen echter wel eens van Iraanse bases kunnen komen in Venezuela of het zuidelijk halfrond .

Bronnen:

  • naar een artikel van Majid RafizadehAs Iran’s Mullahs Incite Hamas Terrorism, Biden Administration Wants Sanctions Lifted” van 18 mei 2021 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.