Opmerkelijk: Zeldzame beelden van de geheime archeologie op de Tempelberg in Jeruzalem

De allereerste foto van de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem anno 1842-1844, compleet vervallen en verwaarloosd … [beeldbron: Hershkovitz]

Twee christelijke toeristen reisden in de zomer van 2020 door Israël en produceerden een absoluut geweldige korte film op de Tempelberg.

Sommige christelijke overtuigingen zijn opgenomen in de film, maar dit is niet zozeer een film over religie als wel over de verbazingwekkende geschiedenis van deze fascinerende locatie die op het kruispunt ligt van zoveel dat er in het land Israël gebeurt.

De Tempelberg is de heiligste plaats van het Joodse volk – al minstens 3.000 jaar. Vroeger was het ook de plek waar Abraham naar verluidt naar boven ging om zijn eigen zoon, Isaac, te offeren, maar op het allerlaatste moment werd voorkomen door een engel van God.

Het is de locatie die koning David ongeveer 1000 jaar later zou kopen om de 1e tempel te bouwen. Maar G’d vertelde hem dat zijn zoon, Salomo, de tempel zou bouwen. Inderdaad, koning Salomo bouwde daar de tempel en hij stond meer dan 400 jaar totdat de Babylonische koning Nebukadnezar hem verwoestte.

De 2e Tempel stond daar meer dan 400 jaar, op dezelfde plek. Het werd in verschillende fasen herbouwd. Eerst bouwden Ezra en Nehemia het daar. Later werd het versterkt door koning Herodes. Maar het Romeinse Rijk verwoestte ongeveer 2000 jaar geleden de Tempel, doodde honderdduizenden Joden en verspreidde het Joodse volk. Sommigen bleven in het land Israël, maar het centrum van het Joodse volk verschoof uit Israël.

Bijna 2000 jaar lang droomde en bad het Joodse volk over de tempel. Het werd herinnerd bij alle huwelijksceremonies, dagelijkse gebeden, Pesach Seders en alle maaltijden met brood. De tempel was altijd het hart van Jeruzalem. Jeruzalem was altijd het hart van het joodse verlangen van het Joodse volk tijdens de ballingen. Tegenwoordig ontvouwt zich de hele geschiedenis via deze fascinerende archeologische vondsten.

Video: Onvertelde archeologie van de Tempelberg – Zeldzame beelden

Bronnen:

  • naar een artikel van Phil Schneider “Rare footage of the secret archology on the Temple Mount” van 18 oktober 2020 op de site van Israel Unwired

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.