Zware gevechten in en om Gaza; Hamas en Islamitische Jihad vuurden afgelopen week ca. 3150 raketten af op Israël

Brothers in Terror: links een terrorist van de Al Nasser Brigades (PRC) en rechts een terrorist van de Al Quds Brigades (Palestijnse Islamitische Jiahad/PIJ)

Laatst bijgewerkt heden 17 mei ’21 om 11u08

Afgelopen avond en nacht is de strijd van de Palestijnse terreurgroepen in Gaza tegen het volk van Israël ongemeen hard blijven doorgaan.

De Israel Defense Forces zegt dat tussen 19.00 uur gisteravond en 7uur deze maandagochtend zo’n 60 raketten op Israël zijn afgevuurd door Palestijnse terroristen in Gaza. Volgens de IDF slaagden ongeveer 10 van die raketten er niet in de grens te ruimen en landden ze in de Strook. Het leger zegt ook dat veel van de raketten zijn onderschept, zonder het aantal op te geven.

De IDF zei dat er gisteren 190 raketten werden gelanceerd vanuit Gaza tussen 07.00 uur en 19.00 uur op zondag. “Ongeveer 20 van de projectielen vielen in de Gazastrook”, zegt het leger. Tientallen van die raketten zijn neergehaald door de Iron Dome of vielen voortijdig neer in de Strook. De dodentol aan Israëlische zijde staat momenteel op 10 slachtoffers.

De IDF zegt dat het de huizen van negen Hamas-commandanten in de Gazastrook heeft aangevallen tijdens de aanvallen van de afgelopen uren. “De aangevallen huizen werden gebruikt als terroristische infrastructuur en in sommige huizen werden zelfs wapendepots gevonden”, zegt het leger.

IDF-generaal van het Zuidelijk Commando Eliezer Toledano, die een belangrijke rol speelt bij het leiden van de strijd tegen door Hamas geleide strijders in Gaza, vertelde aan Channel 12 nieuws dat ook de Hamas-leiders Mohammed Dief en Yahya Sinwar het doelwit kunnen zijn van Israëlische aanvallen.

Kort na middernacht zijn oorlogsvliegtuigen van de IDF begonnen aan een reeks ‘wijdverspreide’ bombardementen in de Gazastrook. Israëlische oorlogsvliegtuigen hebben een inlichtingencentrum van Hamas bestookt. De aanval was “een gezamenlijke operatie was van de luchtmacht en de cyberdefensie-eenheid van de IDF”, volgens het leger.

Rapporten vanuit Gaza zeggen dat de IDF een felle bombardement op Gaza-stad heeft ontketend. Een correspondent van Reuters in de stad meldt meer dan 100 aanvallen. Het leger zegt dat het zich richt op “terreursites”, maar gaf geen verdere details.

Een eenzame pro-Israël betoger is niet bang om tijdens de vele pro-Hamas betogingen de vlag van Israël te tonen.

De IDF meldt dat de afgelopen zeven dagen ruim 3150 raketten werden afgevuurd op de Joodse staat waarvan er ca. 460 voortijdig neervielen in de Strook zelves, waarbij een onbekend aantal Palestijnen werden gedood en of gewond.

Sinds het begin van de gevechten in Gaza vorige week tussen het Israëlische leger en Hamas, zegt het Israëlische leger dat het meer dan 1.180 doelen heeft getroffen die verband houden met Palestijnse terreurgroepen.

Het zegt ook dat het Iron Dome-raketafweersysteem een ​​onderscheppingspercentage van ongeveer 90 procent heeft. Terroristen hebben grote spervuur ​​van raketten afgevuurd in een kennelijke poging het systeem te overweldigen.

Medische bronnen uit Gaza zeggen dat het dodental na een week van vechten 197 heeft bereikt, waaronder 58 minderjarigen. Dat is gezien de omvang van het conflict en het materiaal dat wordt ingezet een betrekkelijk lage dodentol, temeer daar ruim de helft van de doden terroristen zijn, een aantal “minderjarigen” incluis.

Vergelijk dat bv. met de burgeroorlog In Syrië waar meer dan 500.000 doden zijn gevallen, waaronder ook ca. 6000 Palestijnse “vluchtelingen”.

Aan die oorlog wil blijkbaar niemand een einde maken en elke resolutie die werd voorgesteld en of ingediend werd telkens door Rusland of China of door beiden tegengehouden. Geen straatprotesten, geen VN-resoluties, nulkommanul. Maar daar is dan ook geen Jood noch Israël bij betrokken.

In buurland Syrië mag iedereen mekaar klaarblijkelijk ongestraft afmaken, maar wanneer Israël zich verweert tegen een Palestijnse aanval of aanslag slaan overal in de wereld de stoppen door.

Zo werd vannacht voor de derde keer in een week tijd een resolutie ingediend om Israël te dwingen zich eenzijdig uit het conflict met Hamas terugtrekken. En voor de derde keer op rij hebben de Verenigde Staten met hun vetorecht de resolutie geblokkeerd.

De Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi gaf een verklaring uit waarin ‘dringend’ wordt opgeroepen tot ‘stopzetting van alle geweld en vijandelijkheden’. De Egyptische leider, wiens regering al lang betrokken is bij de tussenhandel tussen Hamas en Israël, zegt dat Caïro de klok rond werkt om er een tot stand te brengen. “De hoop is er altijd, en nu moeten we allemaal in actie komen om een ​​einde te maken aan de huidige staat van geweld”, zegt hij.

Minister van Defensie Benny Gantz, die samen met IDF-chef Aviv Kohavi officieren in het zuiden bezoekt voor een situatiebeoordeling, zegt dat Hamas “gestript werd van zijn bezittingen en virtueel ‘failliet’ is en dat zijn onderaardse strijdleer in de ingewanden van de aarde is gevallen”. Gantz voegde eraan toe dat we alert moeten blijven, en dat de gevechten naar verwachting ook vandaag de hele dag zullen doorgaan.

Een gedachte over “Zware gevechten in en om Gaza; Hamas en Islamitische Jihad vuurden afgelopen week ca. 3150 raketten af op Israël

  1. Dit is het verschil…….
    * Rechts: Hamas: raketten tégen Israelische burgers.
    * Links: Israel: afweer voor bescherming van Israelische burgers.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.