Israëlisch leger vernietigde afgelopen nacht ruim 15 km van het tunnelnetwerk aka de ‘Metro van Hamas’ in Gaza

Bij nachtelijke aanvallen zeggen de Israel Defense Forces dat het het ondergrondse tunnelsysteem van de Gaza-regerende Hamas-terreurgroep in de noordelijke Gazastrook heeft geraakt.

De IDF heeft de reeks ondergrondse tunnels van Hamas ‘de Metro’ genoemd. Het beschrijft de passages die ’s nachts worden geraakt als de ‘C’ -lijn. “Als onderdeel van de aanval werden ongeveer 35 terreurdoelen aangevallen in een periode van ongeveer 20 minuten”, aldus een verklaring van het leger.

Het zegt ook dat de aanval 54 gevechtsvliegtuigen omvatte die ongeveer 110 precisiemunitie lieten vallen en 15 kilometer (meer dan 9 mijl) tunnels troffen. “Deze aanval was onderdeel van een brede operatie van de IDF om het ondergrondse systeem van terreurorganisaties in Gaza aanzienlijk te beschadigen”, zegt de IDF.

Twee dagen eerder was er reeds een massief bombardement door de Israëlische luchtmacht op het interne Gaza-tunnelnetwerk van Hamas, met name in de nacht van donderdag tot en met vrijdag, waarbij mijlen van tunnels werden vernietigd waarbij volgens de IDF tientallen Hamas-terroristen werden gedood, in wat het hoopt dat het een beslissende fase zal zijn van het huidige conflict, meldde een Israëlische tv zender vrijdagavond.

Hamas en Islamitische Jihad geven jaarlijks miljoenen dollars en euros uit aan aanvals-en terreurtunnels, geld dat voornamelijk afkomstig is van Iran en Qatar en uit de hulpkas van westerse bondgenoten

Het leger is van mening dat dit enorme spervuur ​​op het tunnelnetwerk van de terreurgroep in het noorden van Gaza – evenals andere aanvallen op ondergrondse bunkers – Hamas ervan overtuigen dat zijn ondergrondse infrastructuur niet langer veilig was.

De aanval werd voorafgegaan door een opzettelijke list waarin de IDF aan de buitenlandse pers aangaf dat de Israëlische grondtroepen de Gazastrook waren binnengekomen om de terreurgroep te misleiden om haar agenten de tunnels in te sturen – door de IDF aangeduid als ‘de Metro ”- klaar om tevoorschijn te komen en de Israëlische troepen aan te vallen. ‘De tunnels stortten in bij degenen binnen’ toen de IAF ze bombardeerde, merkte het tv-rapport op.

De Metro van Hamas

Bronnen:

  • naar een artikelIDF says it bombed 15 kilometers of Hamas tunnels overnight” van 17 mei 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.