IDF verijdelt aanvallen op offshore gasplatforms en elimineerde de topcommandant van de Hamas-marine

Het Israëlische leger heeft de afgelopen week verschillende pogingen van Hamas om de Israëlische offshore-gasinstallatie Tamar aan te vallen verijdeld.

De IDF zei dat bij deze pogingen zowel raketten als zelfmoorddrones werden gelanceerd, maar geen enkele vormde ooit een daadwerkelijke bedreiging voor het gasplatform, dat desalniettemin werd gewaarschuwd en bevolen om de operaties tijdelijk stil te leggen.

Volgens Channel 12 News wordt Tamar beschermd door een door schepen gedragen Iron Dome-luchtverdedigingsbatterij en andere maatregelen.

Het leger zei dat de marine in staat is geweest om met succes verschillende aanvallen van de marine-eenheid van Hamas af te weren, eraan toevoegend dat het ook het grootste deel van de maritieme infrastructuur van de terreurgroep had vernietigd sinds Operatie Guardian of the Walls, die op 10 mei van start ging.

Israëlische gasplatforms voor de kust van de Joodse staat

In een andere grote klap voor de terreurleiders van Gaza zei de IDF dat de chef van het plan van Hamas voor de ontwikkeling van zee- en onderzeeërs, deze week is omgekomen bij een Israëlische aanval. Een IDF-functionaris vertelde de Israëlische media dat het leger, in tegenstelling tot sommige berichten, niet heeft kunnen bevestigen dat ook het hoofd van de zeecommando’s van Hamas is gedood.

In de laatste ronde van gevechten heeft de marine acht magazijnen vernietigd die zeewapens bevatten, 10 Hamas-marineposten, 22 schepen die tot de zeestrijdkrachten van de groepen behoorden, en meer.

De Israëlische marine-commandant generaal-majoor Eli Sharvit zei in een verklaring:

Het belangrijkste, zoals in de hele IDF, is het ontkennen van de capaciteiten van [de vijand] en het opzetten van een sterke verdediging. Daarom hebben we bases, schepen en wapens aangevallen. magazijnen, infrastructuur en agenten. We hebben gehandeld zodat de marine-armen van de Palestijnse Islamitische Jihad en Hamas onder druk zouden komen te staan.

Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad hebben hun marine-eenheden aanzienlijk uitgebreid sinds Operatie Protective Edge in 2014, door te investeren in het trainen van marinecommando’s en de relevante aanbestedingen, waaronder commandoschepen en precisiedrones.

Bronnen:

  • naar een artikel van Lilach Shoval “IDF foils attacks on offshore gas rig, eliminates top Hamas naval commander” van 17 mei 2021 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.